Close
Tjugo frågor med svar 2013 vs 2020

Tjugo frågor med svar 2013 vs 2020

En av de bästa grejerna med att ha bloggat (och skrivit dagbok) sedan urminnes tider är möjligheten att kunna gå tillbaka i arkivet. Idag kör jag en repris på en av alla otaliga listor jag har publicerat genom åren, och uppdaterar med svar anno 2020. Någon extrem skillnad är det faktiskt inte på svaren, jag går uppenbarligen ungefär samma riktning som min 33-åriga version.

Tjugo frågor med svar 2013 vs 2020

2013 myhre
På väg mot Furuvik, 2013.

#1. Drömresa?

2013: Det finns många, jättemånga. Men någon gång vill jag verkligen åka till Antarktis. Får väl passa på innan det smälter bort.

2020: Först och främst kan jag konstatera att det år 2020 inte är okej att skämta om att resa till Antarktis innan det smälter bort – det känns liksom lite för nära sanningen för att vara kul. Jag vill fortfarande dit, till Antarktis, och hade länge en plan att åka dit för att fira min fyrtioårsdag. Den drömmen kommer inte gå i uppfyllelse – inte det här året i alla fall. En annan drömresa som har seglat upp till önskelistan är Réunion, dit jag gärna åker med Tobias.

#2. Favoritsysselsättning?

2013: För ett år sedan hade jag svarat ”läsa”. Men nu? Det är som att jag är mättad. Under våra månader i Thailand läste jag flera böcker i veckan, jag får leva på det ett tag till. Så favoritsysselsättning nu? Träna. Eller sova.

2020: Sova är faktiskt inget dåligt svar. Jag älskar att sova! Men min absoluta favoritsysselsättning idag består av att hänga med min familj, både stor och liten.

#3. Hur många gånger går du in på Facebook per dag?

2013: Oj. Vågar knappt tänka på det själv. Inte så ofta på vardagar sedan jag började jobba igen, på helger desto mer. Det där med facebook i mobilen är inte alltid bra.

2020: Eh. Det har ju inte direkt blivit FÄRRE gånger sedan 2013 om vi säger så. Lägg till Instagram på det också, så ökar det dåliga samvetet ännu mer.

#4. Vad önskar du dig i födelsedagspresent?

2013: Träningsrelaterade prylar. Jag kommer att köra Tjejklassikern i år, och det går åt just mycket … prylar.

2020: Vilken LÄMPLIG fråga med tanke på att jag fyller jämnt väldigt snart! Jag önskar mig mest upplevelser faktiskt. Kanske någon lyxvara också. Jag köpte faktiskt en Lacoste-klocka för födelsedagspengarna jag fick av familjen i 30-årspresent, och har burit klockan nästan varje dag sedan dess. Vore kul med någon liknande pryl som håller över tid.

#5. Drömyrke?

att resa-podden Ecuador

2013: Något inom resebranschen skulle jag tro.

2020: Idag HAR jag mitt drömyrke, hur sjukt är inte det?

#6. Favorittidning/magasin: 

2013: Vagabond och ToppHälsa.

2020: Jag köper aldrig ToppHälsa längre, tycker det känns som att läsa en copy paste från tidigare nummer. Vagabond är kul, men allra roligast är nog brittiska skvallertidningar.

#7. Favoritplats i Sverige: 

2013: Sturkö, mitt eget paradis i Blekinges skärgård. Varberg är också fantastiskt.

2020: Sturkö håller än, Varberg likaså. Nu kan jag även lägga till Höga Kusten och Bohuslän som svenska favoriter.

#8. Thaimat, grekiskt, italienskt eller svensk husmanskost?

Marknadsdag Koh Lanta

2013: Thaimat, alla gånger. Jag tröttnar aldrig på kyckling med cashewnötter.

2020: Thaimat, tack så mycket. Italienskt går också hem.

#9. Favoritdesigner? 

2013: Oj. Jag är nog inte rätt person att fråga. Men jag gillar Marc Jacobs.

2020: Design är fortfarande inte min paradgren, men Ida Lantos klänningar är väldigt fina!

#10. Vad gör dig lycklig en måndag? 

2013: Ett spännande mail, eller ett telefonsamtal från någon jag tycker om.

2020: Spännande mejl kan jag ju aldrig tröttna på! Vardagsroligheter är heller inte fel = bio, restaurang och fika för att ta några exempel. (Allt som inte är snabbmakaroner och skärmbråk med barnen!)

#11. Vad driver dig att skriva blogg varje dag? 

2013: Jag har alltid haft en drivkraft att skriva. Åren mellan 1995-2005 skrev jag dagbok varje dag. Bloggen ser jag som någon slags dagbok, för mig själv och andra, och ett ställe att lägga ut alla foton som annars bara ligger och skrotar på hårddisken.

2020: Samma som drev mig 2013.

#12. Om du fick välja själv, vart skulle du då vilja bo? 

2013: Jag skulle gärna testa att bo med familjen i USA ett tag. I Sverige? Tillbaka till Järla Sjö, eller någon annanstans i Nacka. Jag saknar att bo där.

2020: Den där envisa drömmen om att testa livet i USA kan jag faktiskt inte slippa, inte alls. Jag börjar landa i tanken på att bo i Nynäshamn några år till, men därefter kan flyttlasset gärna gå till Karlskrona.

#13. Stadsbrutta eller lanttös? 

nynäshamn
Livet på landet i Nynäshamn.

2013: Innerst inne är jag och förblir en lanttös. Men stadsbruttan i mig behöver bo i en storstad några år till.

2020: Lanttösen vann och flyttade till Nynäshamn.

#14. Vilken är din största tillgång enligt dig själv? 

2013: Min målmedvetenhet.

2020: Målmedvetenheten håller som svar 2020 också, kan också addera lite uthållighet till den!

#15. Vilken är din största tillgång enligt andra tror du? 

2013: Att jag är pålitlig kanske?

2020: Gissar samma?

#16. Favoritmat? 

2013: Tråkig fråga. Jag gillar inte mat så mycket. Favoritgodis är roligare. Men då kommer ni inte orka läsa klart det här inlägget.

2020: Ju äldre jag blir, desto viktigare blir maten. Jag kan nu sitta och googla restauranger i flera timmar, och njuter av riktigt bra mat. Godis och efterrätt äter jag inte alls lika ofta som tidigare, tro det eller ej, även om jag alltid kommer att förbli en sockerjunkie.

#17. Har du någon kändis som du är inspirerad av? 

2013: Jag är hopplöst kändistokig. Älskar att gotta mig i kändistidningar, särskilt de brittiska. Det började tidigt i livet, då jag med stora ögon satt klistrad vid ”Dallas”. Mina systrar brukade kalla mig ”Sue Ellen”. Hm. Men inspirerad av? Nja. Mer nyfiken på. Gwyneth Paltrow gillar jag. Och Beckhams. Och Zlatan Ibrahimovic såklart.

2020: Kändisvärlden är fortfarande kul på alla sätt och vis, men inspirerad? Nja, inspireras just nu hellre av personer jag kan identifiera mig med.

#18. Tror du på tankens kraft? 

2013: Absolut!

2020: Jag hade inte varit där jag är idag utan tankens kraft.

#19. Vart vill du åka på semester nästa gång? 

Chokladsafari på Island, juni 2013.

2013: Island. Jag planerar att åka dit med minst en av mina systrar någon gång i juni.

2020: Spanien för att hälsa på min syster (syskontemat håller även år 2020).

#20. Vad är lyx för dig? 

2013: Åh, det kan vara mycket. Men om jag bara får svara en grej? Att få resa runt i världen med dem jag älskar mest. Sån är jag.

2020: Idag definierar jag lyx som guldkanten och det lilla extra som förgyller livet. Middag på finrestaurang, ett frisörbesök med huvudmassage, en chokladpralin istället för ”fulchoklad” och sovmorgon en helt vanlig tisdag.


Omslagsfoto taget mars 2013, på tåget mellan Stockholm och Karlskrona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close