Close
Tjejresa till Polen, sommarprat och hemester

Tjejresa till Polen, sommarprat och hemester

Dagarna, och sommaren, tickar på i en alldeles lagom lunk om ni frågar mig. Jag har ”mellanlandat” hemma i Nynäshamn några dagar och njuter i fulla drag av att gå omkring och skrota. Jag jobbar, fixar och barnvaktar i en lagom mix som gärna får fortsätta ett tag till. Här kommer veckans fem, om allt från tjejresa till Polen till sommarpratsfunderingar.

Tjejresa till Polen, sommarprat och hemester

#1. Tjejresa till Polen

De senaste dagarna har jag fått löpande semesteruppdateringar från min lillasyster, som är i semesterorten Sopot i Polen tillsammans med sina två tjejkompisar. Lovorden haglar, de gav 1800 kr/pers för färja (från Karlskrona) och boende i fyra nätter. De går på spa, massage, klipper håret, solar och läser pocketböcker på stranden – och har det allmänt härligt.

katarina polen

katarina Wohlfart
Foto: Katarina Wohlfart / Äntligen vilse

Jag åkte till Warszawa på (jobb)resa med Sofia, Katarina och Towe för några år sedan, och ja, vi konstaterade snabbt att Polen är ett utmärkt land som destination för en tjejresa. Det konstaterandet gäller uppenbarligen även år 2019!

Läs mer: Därför ska du åka till Warszawa i Polen

#2. Hemester

expedition myhre i wales
Lake District, England (juni 2019).

Eter en intensiv familjeresa genom Wales och England är vi alltså tillbaka i Nynäshamn. Jag och Julia åkte direkt på fotbollscup till Örebro, och därefter var det skönt att landa hemma i radhuset. Det något växlande vädret (milt uttryckt) har inneburit stundtals rastlösa barn, som skyller på de ”inte har något att göra”. Idag tröttnade jag och googlade upp min egen tipslista för hemester, och det blev faktiskt riktigt bra. Efter en stund byttes gnäll mot bakade, kojbygge och lekar. Halleluja!

Läs mer: Hemester och 50 tips för ett långt sommarlov

#3. Skrivkramp

Under flera dagar har jag lidit av total skrivkramp. Orden fastnar, frustrationen växer och irritationen likaså. Jag har redan frågat om tips på skrivkrampsåtgärder på instastories, men kör en frågerunda här också. HUR GÖR MAN!?

#4. Sommarprat

wales selfie

Äntligen är sommarpraten igång igen! Jag har bland annat lyssnat på Isabella Löwengrip (förutsägbart), Nicklas Lidström (började gråta ett par gånger, idrottens magi alltså!), men det som har fått tankarna att snurra mest är sommarpratet med överläkaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen. Barnen har nu fått nya regler att förhålla sig till här hemma och jag själv grubblar för fullt på hur jag själv ska förhålla mig till mobilen. Har du lyssnat? Om inte – gör det.

#5. Örebrocupen och fotbolls-VM

Förra helgen spenderade jag som sagt i Örebro på fotbollscup med min dotter Julia. Så mäktigt att se våra NIFEN-tjejer spela i samma veva som svenskorna gjorde succé i fotbolls-VM. Julia har Caroline Seger som favorit, så viktigt det är med sådana kvinnliga förebilder som visar vägen!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

5 comments

 1. Skrivkramp – I feel you! Man blir ju så ruggigt lamslagen och sjukt frustrerad på det… Jag skrev ner mina tips för ett tag sen, kanske håller de än och kan hjälpa dig loss lite: https://www.sannarosell.se/blog/tips-mot-skrivkramp

  Hoppas du hade en trevlig andra visit i Örebro förresten! 🙂

  1. Åh, tack Sanna. Det ska jag se till att läsa. Och ja, så skönt att ha lite koll på läget i Örebro – 2 ggr på en månad är världsrekord!

 2. Ja åh den resan är fortfarande en stor favorit i arkivet 🙂 Har inte hunnit lyssna på några sommarprat ännu men läste Anders Hansens bok tidigare i våras om just vårt skärmanvändande och det gav många tankar. Väldigt intressant och lite läskigt. Hoppas skrivkrampen släpper snart!

  1. Verkligen lyckad resa! Skrivkrampen släppte faktiskt igår… men är tillbaka idag! Ska läsa igenom alla bra tips igen. Kanske är det just mitt skärmanvändande som ställer till det.

 3. Åh du får inte missa Erik Nivas sommarprat. Apropå idrottens magi. Men också de stora kontraster av liv – och människor – i vårt avlånga land. Dessutom är Erik Niva en trollkonstnär med ord. Jag ÄLSKAR hans fotbollsartiklar/reportage /krönikor. Och notera, jag är inte alls särskilt intresserad av fotboll. Men jag beundrar de som kan fånga så mycket känslor genom ord.
  Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close