Close
The Lamp Hotel & Spa: boutiquehotell i Norrköping

The Lamp Hotel & Spa: boutiquehotell i Norrköping

Innehåller adlink/köplänk.

Precis efter skolavslutningen i juni åker vår familj på en resa till norra Östergötland för att se mer av Finspång, Norrköping och skogarna runt Kolmården. Vi behöver två övernattningar, och när jag gör min research vill jag gärna boka två separata boenden med olika karaktär. Det slutar med att vi bokar en natt på Villa Fridhem och en natt på boutiquehotellet The Lamp Hotel & Spa. Villa Fridhem ute i Kolmårdenskogarna får stå för lugnet och naturen. Boutiquehotellet The Lamp Hotel & Spa får istället stå för det urbana och möjligheten att kliva rakt ut i centrala Norrköping. I det här inlägget kan du läsa mer om vår familjs upplevelse av The Lamp Hotel & Spa. Jag har sedan tidigare även publicerat ett blogginlägg om Villa Fridhem:

Läs mer: Villa Fridhem – tips på hotell nära Norrköping

The Lamp Hotel & Spa: boutiquehotell i Norrköping

Jag hade innan vårt besök hört talas om The Lamp Hotel & Spa från flera håll, med lite blandade recensioner. Hotellet själva lägger ribban högt på sin hemsida:

 Lamp Hotel, Restaurant & Spa är en destination i sig där upplevelse, utsökt mat och enastående inredning möts för att skapa ett modernt lyxhotell i centrala Norrköping.

– The Lamp Hotel & Spa
the lamp hotel
Bilder från The Lamp Hotel & Spa.

Jag vet inte riktigt om jag skulle beskriva inredningen som just ”enastående”, men det märks att inredarna har ansträngt sig för att hotellet ska sticka ut från diverse hotellkedjors känsla av massproduktion. Hotellet har hittat sitt koncept för att bidra till lite extra flärd bland Norrköpings hotellutbud.

#1. Läge, känsla och allmän information om hotellet:

The Lamp Hotel & Spa ligger mitt i centrala Norrköping på Hospitalsgatan 5, med promenadavstånd till det mesta vi har planerat in under vårt dygn i Norrköping. Läget är med andra ord ultimat för dig som vill bo mitt i smeten för att ha nära till sevärdheter och upplevelser.

#2. Rummen och hotellfrukost

Vi bokar den alldeles nyrenoverade familjesviten 323, ”Family Suite”, som fungerar bra för vår familj med två vuxna och tre barn i åldrarna 12, 10 och 6 (yngsta barnet sover mellan oss i dubbelsängen). Inredningsstilen i rummet känns igen temat från hotellobbyn – det är modernt och går i mörka toner.

I familjesviten finns en stor, bekväm dubbelsäng med sängkläder som känns påkostade och är av bra kvalitet.

lamp hotel Norrköping

De två stora barnen sover i soffan…

… som i själva verket är en bäddsoffa. Perfekt placerad framför tv:n på väggen som är extra uppskattad fotbolls-EM till ära!

Det finns också en omåttligt populär liten tipi där vår sexåring typ flyttar in så snart vi öppnar dörren in till hotellrummet. Eller som hon själv säger när jag ber henne sammanfatta hotellvistelsen i bilen på väg hem: ”Det var kul med tältet!”

the lamp hotel

Vårt hotellrum vetter ut på mot gatan, men vi blir under vårt besök inte störda av någon trafik.

lamp hotel Norrköping

De stora ytorna gör att hotellrummet känns mer som en liten lägenhet än ett hotellrum. En extra bonus är givetvis det snygga badrummet med sina dubbla handfat. Vår tolvåring konstaterar att ”Toan är gigantisk och supersuperfin.” (Se mer av toaletten i filmen nedan.)

Rundvisning i rum 323 (”Family Suite”).

Läs mer om familjesviten och övriga rumstyper på hotellets hemsida.

Hotellfrukost på The Lamp Hotel & Spa

På morgonen mellan kl 07-11 serveras hotellfrukosten i ”The Lamp Restaurant”…

… där en generös buffé dukas upp på den långa disken. I The Lamps signaturfrukost ingår allt som kan tänkas behövas för en god start på dagen, och frukosten hade enligt mig lika gärna kunnat marknadsföras som brunch.

Det känns genomgående som en fräsch och genomtänkt frukost med detaljer som fröknäcke och små skålar med yoghurt och bär.

Vi kniper en plats under den stora lampan som symboliserar The Lamp Hotel – en av detaljerna som gör att våra barn minns det här hotellet lite extra i jämförelse med andra gemensamma hotellupplevelser.

#3. Innergård och spaavdelning på The Lamp Hotel

Hotellets innergård, som också huserar hotellets uteservering, bidrar helt klart till det lilla extra – under vårt besök i juni är det skön och festlig stämning på gården.

the lamp hotel

Värt att notera är dock att en del mindre positiva hotellrecensioner på Tripadvisor handlar om att hög ljudnivå från innergården letar sig in i vissa hotellrum.

spa lamp hotel
Foto: Lisa Fahlåker, Let’s go Explore

Spaavdelningen ”The Lamp Spa” då? Den får jag se till att prova en annan gång eftersom vi prioriterar bort spa till förmån för en strålande vacker sensommarkväll i Norrköping. (Observera att det är 16-årsgräns till både gym och spaavdelning). Eftersom vi själva inte besöker spaavdelningen vill jag istället hänvisa till en recension från min poddkollega Lisa/Let’s go Explore som har besökt både spa-avdelningen och hotellet, läs mer om hennes upplevelse här:

The Lamp Hotel & Spa I Norrköping – recension från Lisa/Let’s go Explore.

Avslutningsvis vill jag passa på att ge ett extra plus till servicen i hotellreceptionen, med hjälpsam och trevlig personal som ser till att göra vår hotellvistelse till bästa möjliga givet rådande pandemi och därmed speciella arbetsförhållanden.

#4. Bra att veta om The Lamp Hotel & Spa:

  • Vad ingår? I rumspriset (vi bokar långt i förväg och betalar ca 3000 SEK) ingår hotellfrukost och tillgång till hotellets gym. Spaentré ingår däremot inte i rumspriset.
  • Parkering finns i ett parkeringsgarage mitt emot hotellet. Kostnad för ett dygn: 195 kronor. (Meddela i hotellreceptionen.)
  • Mer information om The Lamp Hotel finns på hotellets hemsida.
  • Tips på saker att se och göra i Norrköping: Resa till Norrköping med omnejd – svenska semestertips för familjen!

Hitta lediga rum och jämför priser…

… på den här länken.


Gilla gärna Resfredag på Instagram för att få del av fler tips om resor i Sverige! Vistelsen på The Lamp Hotel gjordes inom ramen för samarbete med Visit Östergötland inom ramen för bloggserien Resfredags Svenska Pärlor. Omslagsbild från hotellets huvudingång.

3 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close