Close
Teneriffas bästa stränder: några favoriter

Teneriffas bästa stränder: några favoriter

Teneriffas bästa stränder, var finns dem? Både Los Christianos och Playa de las Américas vimlar av turister från olika delar av Europa. Charmigt på sitt sätt, ibland kan en glass från McDonald´s nere vid stranden vara precis det man behöver. Vill du hitta Teneriffas bästa stränder får du dock ta dig bortom turisttäta Los Christianos och Playa de las Américas.

 

Sandslott

SONY DSC

teneriffas bästa stränder

Teneriffas bästa stränder

Nu är vardagen igång igen – och jag börjar i vanlig ordning att fundera över vart nästa utlandsresa ska gå. Bästa medicinen för att undvika förskolebaciller och vinterdepp? En vecka (minst!) i värmen med hela familjen. Tidigare i år letade vi febrilt igenom alla sista minuten-tips och hittade till slut billiga flygstolar till Teneriffa via Ving. När flygbiljetterna var klara bokade vi en lägenhet på schysta Regency Country Club i närheten av stranden Los Christianos.

Eftersom vi bodde så pass nära stranden Los Christianos på Teneriffa föll det sig naturligt att ta hyrbilen ner dit. Därifrån tog vi gärna en skön strandpromenad bort mot Playa de las Américas. Särskilt genuint var det dock inte. Både Los Christianos och Playa de las Américas vimlar av turister från olika delar av Europa. Charmigt på sitt sätt, ibland kan en glass från McDonald´s nere vid stranden vara precis det man behöver. Men, vill man bort från de tätaste turiststränderna finns det såklart utmärkta alternativ. Efter att ha googlat runt en stund hittade jag nyligen Vagabonds guide till Teneriffas bästa stränder. Nästa gång jag besöker Teneriffa kommer jag att undvika turiststränderna, och istället satsa på Playa San Marco, Playa del Socorro eller Playa de las Teresitas.

När det är dags för nästa strandresa får jag för övrigt skriva dit ett nytt namn i sanden. En ny liten globetrotter ligger nämligen i min mage och väntar med spänning på att upptäcka världen tillsammans med resten av familjen. Som vi längtar!

2 comments

  1. Grattis till familjeförökelsen

  2. Tack! Ska bli spännande att se hur det går att resa med tre barn… Med våra två har det gått hur bra som helst, hoppas verkligen att det håller i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close