Close
Stefan Andersson, sjöpaviljongen och den inre resan

Stefan Andersson, sjöpaviljongen och den inre resan

Ny fredag och nya äventyr! Just den här fredagen påbörjar jag en av mitt livs mest spännande resor hittills – den som egenföretagare.

Varje fredag från och med nu kommer jag att köra en veckosammanfattning med nyheter och spaningar från veckan som har gått. I dag skriver jag bland annat om Stefan Andersson, sjöpaviljongen och sommar i Sverige.

mars

RESFREDAG: 31 mars, 2017

#1. Den inre resan

I veckan fick jag en väldigt intressant artikel från Modern Psykologi skickad till mig från min syster. Artikeln, som har rubriken Den inre resan, är klart läsvärd och analyserar resor och resande utifrån ett psykologiskt perspektiv. I artikeln väcks bland annat frågeställningar om vi reser på olika sätt beroende på vilken personlighetstyp vi har.

#2. Stefan Andersson och en resa genom historien

stefan andersson

Med jämna mellanrum hyllar jag min svåger Stefan Andersson. Han slog förvisso igenom med dunder och brak som Sveriges svar på Bryan Adams back in the days, men numera får han istället mig och många andra att fascineras av fina musikskildringar från Sveriges historia. I söndags var vi och lyssnade på en av hans spelningar om Teaterkungen Gustav III på slottet här i Stockholm, men flest biljetter säljer Stefan till sina sommarspelningar No. 90 Kleist på Carlstens fästning. Har ni vägarna förbi västkusten i sommar bör ni med andra ord sikta in er på Marstrand!

#3. Sommar i Sverige

Och på tal om sommarplaner i Sverige fortsätter min egen familj att komplettera våra utlandsresor med upplevelser från vårt eget avlånga land. Våra stackars barn har till exempel ännu inte fått chansen att uppleva Astrid Lindgrens Värld – hujedamig vilka föräldrar vi är! Det är verkligen på tiden, inte minst eftersom våra vänners dotter har fått det ärofyllda uppdraget att spela rollen som Madickens syster Elisabeth hela sommaren.

#4. Sjöpaviljongen vid Tranebergs strand

Min allra sista vecka på jobbet blev jag utbjuden av min avdelning till Sjöpaviljongen på finlunch. Trots att jag har jobbat på Stora Essingen i nästan fem år har jag lyckats missa denna pärla som ligger längs Tranebergs strand och alltså på promenadavstånd från Essingen. Paviljongen, som är inredd i marint tema, är ljus och fräsch och får mig att fortsätta smygdrömma om en resa till The Hamptons i New York. Priset på 140 kr för en schyst lunch + salladsbuffé är verkligen överkomligt.

#5. Vila i frid Zaida Catalán

Jag kände inte Zaida Catalán, och har tidigare bara sett henne skymta förbi i mediaflödet på bilder som en ung och lovande politiker. Nu, när hon inte längre lever, lusläser jag allt jag kommer över om hennes uppdrag för FN i Kongo-Kinchasa. Jag får lite ont i magen när jag reflekterar över mitt eget beteende – och därutöver tar del av alla hyllningar från högt uppsatta svenska politiker som lovordar hennes insatser för freden i sociala medier. Alldeles för ofta ska en person behöva mista sitt liv innan omvärlden förstår vilka stordåd personen i fråga uträttade under sin tid här på jorden. Låt oss aldrig glömma att lyfta de personer vi beundrar innan det är för sent!

7 comments

 1. Ja Catalán var oerhört modig. Jag har skrivit om Astrid Lindgrens värld eftersom mormors släkt är från krokarna (jag bodde i Västervik som liten själv så det blev många utflykter till gamla familjegårdar runt Vimmerby).
  http://ourscandinavia.com/lindgren-vimmerby/

  Lycka till nu!!!

  1. Visst var hon…

   Ska in och läsa om Vimmerby, tack för tipset!

 2. Åk till Astrid Lindgrens väg då mysigt!!! Vi var där när O var 4 år!!! Han älskade det!!! Kramar

  1. Jag har varit där med syskonbarnen innan jag fick barn själv och minns att jag tänkte att jag skulle ta mina egna barn dit en dag om jag fick några. Dags att uppfylla det löftet! 🙂

 3. Stort lycka till! Det är en sån frihet att få jobba för sig själv. Tog steget för 6 år sedan- läskigt värre, men oj vad skönt det är!!

  Ha en skön helg!

  1. Ja, friheten har onekligen lockat…. Men visst, som du säger är det lite läskigt också att ta steget.

   Tack – du också!

 4. Maria Svensson says:

  Åh..Jag är åxå helt sålt på Stefans föreställningar. Sett både Teaterkungen och Made in China ett par gånger, samt No 90 Kleist. Mitt historia intresse vaknade åter till liv i samband med dessa, och nu tycker hela familjen det är jättekul med historia! Dottern var helt betagen av att få träffa Lasse Maja och alla andra figurer och sjunger gärna med i ”Segra eller dö”! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close