Close
En sportlovsvecka i Nynäshamn

En sportlovsvecka i Nynäshamn

Och så var det söndag, och vi säger hej då till ännu en sportlovsvecka i Nynäshamn. Det blev inte direkt som vi hade tänkt oss, men blir livet någonsin det? Förra torsdagen upptäckte vi några prickar på Nellys rygg, på fredagen var de fler… och så inleddes alltså sportlovet 2020 med en rejäl dos vattkoppor.

En sportlovsvecka i Nynäshamn

nynäshamn vinter julia

Vissa dagar har jag inte ens lämnat huset, andra har jag njutit av Nynäshamns allra vackraste promenadsträcka längs Strandvägen/Ringvägen. Här ligger den ena perfekta husdrömmen efter den andra…

strandvägen nynäshamn

… och jag får ro i själen varje gång jag promenerar eller springer ”min” runda längs havet.

nynäshamn vinter julia

Någon dag (kanske i ett annat liv?) ska jag bo i ett fristående hus vid vattnet, så är det bara.

nelly vattkoppor vabruari

Större delen av veckan har annars gått till att trösta och ta hand om det här lilla flickebarnet. Hon brukar ha det tufft med hudeksem i vanliga fall, och vattkoppor gör väl inte direkt eksemlivet roligare.

piano sebastian

De stora barnen har roat sig bäst de har velat, med kompisar och egentid. (Eloge till kommunen för roliga sportlovsaktiviteter under hela veckan, våra barn har bland annat hängt vid hinderbanan uppe på Kvarnängen.)

I fredags var Lillmyhran fulltankad på energi och livsglädje igen, och därmed redo att ge sig ut med storasyster för att bygga en OLOF! Söt var han också.

nynäshamn vinter

Tänk att vi fick snö till slut, utan att åka till ett endaste vinterfjäll (där övervägande del av mitt instaflöde verkar ha befunnit sig under den senaste veckan).

drakar och demoner tärningar

Ett par dagar i rad kom det över en hel liten armé med barn (med tillhörande föräldrar) för att ge sig på rollspelet ”Drakar och Demoner med Tobias som spelledare.

drakar och demoner tärningar

Fantastiskt att se ungarna ha så kul utan en enda skärm i sikte!

nynäshamn vinter julia

En av kvällarna drog jag och Julia på oss pannlamporna som barnen fick i julklapp och gav oss ut i vår lilla miniskog.

nynäshamn vinter julia

Förra veckan var det typ vår här i Nynäshamn, sedan vinter (som nu har töat bort igen).

nynäshamn vinter julia

Skumt med snabba väderomslag…

nynäshamn vinter julia

… men fantastiskt härligt med snö under sportlovet ändå!

nynäshamn vinter julia

Tur att vi inte hade hunnit dra fram dynorna till utegruppen i alla fall.

nynäshamn vinter

Och ja, ungefär så kan en sportlovsvecka i Nynäshamn se ut för familjen Myhre. Den ursprungliga planen var egentligen att Tobias skulle ha åkt till Thailand igår, men i dessa Coronatider valde han att stanna hemma – av flera olika anledningar. Åh vad jag hoppas att vi får ordning på det här viruset snart!


Är du nöjd med årets sportlov?

2 comments

  1. Maria Svensson says:

    Vi hade ju sportlov här förra veckan, och lördagen hamnade dottern och jag lite otippat på Melodifestivalen i Malmö! 💃Lämnade in ett svar i en butikstövling och vann två biljetter, så det var ”bar’ å åk’!
    Fikade på Konditori Hollandia, (Mitt favoritcafé i Malmö….Älsk på semlorna!) shoppade lite och bodde smidigt och fint några få fotsteg från Malmö arena på Quality Hotel Wiew . Underbart att slippa trängas vid tågen efter showen och slippa köer till garderoben på arenan. 😍
    En rolig miniresa med mor och dotter tid!

    1. Åh, det låter som en ultimat miniresa tycker jag. Och tack för tipset om Hollandia, dit måste jag gå nästa gång jag kommer till Malmö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close