Close
Sportlov, semlor och veckans fem!

Sportlov, semlor och veckans fem!

Innehåller reklamlänkar/adlinks.

Några timmar till, sedan blir det officiellt sportlov här i Stockholm. Inte riktigt för vår familj dock – vi kör fritids och förskola måndag och några dagar framåt för att sedan ta ledigt i slutet av veckan.

Sportlov, semlor och veckans fem!

#1. Sportlovsplaner i Stockholm vs fjällen

åre ledkryss
Åre, januari 2020.

Vår familj har fått ovanligt mycket fjällvärld de senaste månaderna, fördelat på Borlänge/Romme, Åre och Säfsen. Jag borde känna mig ganska nöjd så, men kan ändå inte låta bli att bli lite avundsjuk på de härliga sportlovsbilderna mina syskonbarn och svågrar skickar från Grövelsjön. Jag och min familj brukar inte fjälla loss under sportloven, utan håller oss mestadels i Stockholm, Göteborg eller Karlskrona. I år kommer jag i vanlig ordning att scanna utbudet på närliggande museum, och Tobias och de äldre barnen har bokat upp tid för Dungeons and Dragons med rollspelstokiga vänner. Hoppas att det inte blir en repris på sjukstugan från tidigare sportlov!?

Läs mer: Sportlovet som kom av sig innan det ens började

#2. Stockholms bästa semla utsedd!

bästa semlan stockholm
Rosa semmelhimmel i Nynäshamn.

Varje år kör Thatsup Stockholm en stort semmeltest för att utse Stockholms bästa semla, och i år var min resebloggskollega Christian med i juryn. Inte mindre än 34 semlor provsmakades (drömjobb!), för att slutligen utse topp-tre semlor i Stockholm: 1) Bullar & Bröd Stenugnsbageri (Östermalm) 2) Ett Bageri (Gärdet) och 3) Haga Tårtcompani & Bageri (Vasastan).

Min personliga favoritsemla – en rosaskimrande mandelmassedröm – finns på det välrenommerade bageriet Müllers här i Nynäshamn, men jag måste såklart också smaka av vinnartrion i Stockholm city vid tillfälle!

#3. Mobilskal för resebloggare (och alla andra som drömmer om vajande palmer) och funderingar över vilken plattång som är bäst?

vilken plattång är bäst

Jag fick tre paket av familjen i julas, ett av dem innehöll ett mobilskal med palmblad från Ideal of Sweden, ser att de finns på rea nu, 209 kronor istället för 299 kr! (adlink) Jag har typ principvägrat det märket eftersom all deras influencerreklam har stått mig upp i halsen, men den här julklappen var omsorgsfullt vald av min man. Och ja, nu när jag väl har det där skalet så vill jag aldrig ha något annat. De här palmbladen blir mitt Thailandssubsitut för 2020!

I går fick palmbladen pryda en frisörselfie, där jag blev osedvanligt nöjd med de där lockarna JAG INTE LYCKAS MED SJÄLV! Jag har ingen plattång, utan en uråldrig locktång som luktar bränt bara jag tittar på den. Min frisör hävdade bestämt att det inte finns något alternativ – GHD:s plattänger är tydligen grejen. De sålde någon preiumvariant på salongen för 2500 kr, men där gick min gräns. När jag kom hem och googlade såg jag att Deep Scarlet Collection är på kampanj hos Lyko, och nu kostar 2080 kr istället för 2599 kr. (adlink) Alltså, det är sjuka summor för en plattång, men å andra sidan lär det här märket vara en klass för sig enligt alla jag frågar. Vad säger ni? Värt?

#4. Grand Travel Awards – SJ bäst på inrikesresor

Kupe SJ

Nyligen kom beskedet att SJ vunnit priset för bästa transport inrikes på Grand Travel Awards (det är alltså första gången priset går till ett tågbolag). Kul!

Den fula ankungen har blivit reseindustrins vackraste svan. SJ är inte bara rätt i tiden, man är också det bolag som erbjuder de bästa transporterna mellan landets största städer. Man är punktligare än konkurrenterna och tiden ombord går att använda till arbete på ett sätt man aldrig kan göra i ett flygplan. 

– Motivering för SJ:s förstapris

Läs pressmeddelandet här: SJ bäst i Sverige på inrikesresor

#5. Boktips till sportlovet!

Det här året fick jag två pocketböcker i alla hjärtans dag-present. Böckerna är väldigt olika, och väldigt bra. Jag har redan läst klart ”Jag andas, alltså finns jag” som finns i pocketversion för 59 kr, (adlink) där författaren Caroline Cederqvist tar med läsaren på en gripande historia om en trasig uppväxt med brustna löften. I resesammanhang måste jag såklart lyfta de vackra miljöbeskrivningarna från Österlen och Bohuslän, i övrigt är det en väldigt tung berättelse. Jag fick också Niklas Natt och Dags uppmärksammade bok 1793 som finns i pocketversion för 59 kr (adlink) som fick pris för ”Årets bok” 2017. Den här boken fångade mig från första meningen, med ett språk och ett äventyr på Södermalm i Stockholm som bådar VÄLDIGT gott. Jag har bara hunnit läsa ett kapitel, men kan garantera att mitt sportlov är räddat i boksammanhang.

För ett par veckor sedan lånade jag också Jojo Moyes nya roman Bergens Stjärnor, som finns i pocket för 99 kr (adlink), det är också ett boktips jag varmt kan rekommendera vidare. Moyes böcker gör mig sällan besviken, inte heller den här som utspelar sig i Kentuckys storslagna klipplandskap under mitten av 1900-talet.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från Åre.

2 comments

  1. De där semlorna ser ju helt fantastiska ut. Nästan så jag måste åka till Nynäshamn och testa, eftersom jag älskar både semlor och rosa. 🙂

    1. Ja, alltså de är värda en resa hit vill jag lova!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close