Close
Sommarstäder i Sverige

Sommarstäder i Sverige

Inlägget är skrivet i samarbete med Zmarta.

Efter tre månader i Thailand ser jag verkligen fram emot en lång och härlig sommar i Sverige. För när allt kommer till kritan är det ändå vårt avlånga land här upp i norr med ljusa nätter och fladdrande tyllgardiner i sommarhuset som vinner i slutändan.

sommar_sverige

Jag hann inte mer än att landa på Arlanda innan det plingade till i min mobiltelefon. Min syster ville veta vilka veckor respektive familjemedlemmar planerade att vara på vårt sommarställe i Karlskrona skärgård. Och faktum är att jag hoppas kunna stanna så många veckor det bara går nere i södra Sverige. Jag har inte en enda utlandsresa bokad just nu, vilket är väldigt ovanlig för att vara mig. Det är min sista föräldralediga sommar – och den tänker jag avnjuta på den plats i Sverige där jag trivs allra bäst. För när jag får frågan vilken sommarstad som tilltalar mig allra mest finns det ingen tvekan. Karlskrona har mitt (sommar)hjärta i sin hand.

sommar_sverige

Sommarstäder i Sverige

Men finns det inga bra alternativ till Karlskrona då? Jodå, Varberg ligger också väldigt högt på min lista. Jag älskar den lilla pittoreska och spatäta staden på västkusten nästan lika mycket som mitt Karlskrona. I Varberg spenderade jag 1,5 av de bästa åren i mitt liv som notarie på tingsrätten. Framgångssagan bestod bland annat av långa strandpromenader, ett blått och vilt hav samt världens mysigaste lilla centrum.

Jämförelsesajten Zmarta har just nu ett Sommarstadsindex där du kan se vart du får mest sommarsemester för pengarna. Av de alternativ som listas faller mitt personliga val inte helt oväntat på just Varberg. (Nästa gång räknar jag med att Karlskrona finns med på den där listan!)


Foto: Karin Enge Vivar

1 comment

  1. Jag klickade på länken till den där sommarstads sidan, hoppas du får betalt per klick. Inlägget i sig gav dock ingen inspiration, hade hoppas på mer beskrivning av olika sommarstäder i Sverige, tji fick jag, men jag är glad ändå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close