Close
Med våra tre barn i Bangkok

Med våra tre barn i Bangkok

När jag var 23 år och strosade runt på Backpacker-Mecka aka Khao San Road i Bangkok kändes tanken på att jag 13 år senare skulle googla ”vad göra med barn i Bangkok?” väldigt avlägsen. Men just så blev det!

Det har blivit dags att strosa runt med våra barn i Bangkok. Det är med blandade känslor vi lämnar vår bubbla i Koh Lanta för att återvända till vardagen i Sverige,  men allt har sin tid. Klockan 05:40 står en taxi redo för att ta oss vidare till Krabis flygplats.

krabi_flygplats

Vår lilla Nelly har inte lärt sig att säga ”hej då” än, däremot ropar hon glatt ”bye bye” när vi gör oss redo för att hoppa på flygplanet mot Bangkok. (Det är för övrigt hennes bästa partytrick för att imponera på thailändarna.)

bangkok_thai

Den dryga 1,5 timmes flygningen känns som en lagom uppvärmning inför våra 12-13 timmars flygresa till Sverige. Vi har, till skillnad från resan till Krabi från Bangkok, köpt flygbiljetter med Thai Airways istället för Air Asia och är verkligen nöjda med valet.

bangkok_with_baby

Ungefär samma pris, fast betydligt bättre service, snällare viktrestriktioner på bagaget och dessutom ingår ett mellanmål som underhåller barnen ett tag.

bangkok_hotel

Vi tar en ”public taxi” från flygplatsen till det barnvänliga hotellet The Rembrandt Hotel Bangkok som ligger i stadsdelen Sukhumvit, en resa som tar drygt 45 min och kostar oss ca 175 SEK. Hotellet får vi bo på tack vare ett samarbete med Tourism Authority of Thailand. Vi har turen att få prova ett familjerum med våningssäng för barnen och stor dubbelsäng för oss vuxna. På hotellet finns också ett fint poolområde, som vi dessvärre inte hinner utnyttja den här gången. 

rembrandt_hotel_bangkok

Efter att ha vilat oss en stund på rummet ger vi oss ut i Bangkoks myller. Kontrasten till ö-livet på Koh Lanta är påtaglig. Nog för att trafiken kan kännas intensiv på Koh Lanta också, men 6 filer!? Det är vi inte riktigt vana vid.

bangkok_shopping

Vi promenerar bort mot köpcentret Terminal 21, som har lyckats med konststycket att skapa ett koncept som passar mig som handen i handsken och gör shoppingen rolig(are). Besökarna ges intrycket av att vara på en flygplats som tar med oss till olika städer över hela världen.

barn i bangkok

För våra förortsbarn är det exotiskt att åka tunnelbana i Stockholm, ännu mer imponerade blir de av tunnelbanan (MRT) i Bangkok. Efter att ha ätit på Terminal 21 betalar vi ca 25 SEK för hela familjen från tunnelbanestationen Sukhumvit till Si Lom där vi stiger av och tar sikte på Lumpini Park.

lumpini_park

Lumpini Park är Bangkoks motsvarighet till Central park i New York. En lummig park med vackra omgivningar blir ett perfekt tillhåll för vår ganska trötta familj. Förutom att det finns ödlor och sköldpaddor som lockar barnen är det de stora ytorna som tilltalar oss. Här kan barnen få springa av sig och leka loss i den stora lekparken.

Bangkok_workout

I Lumpini Park händer något i varje hörn. Utegympa med pumpande discomusik (lett av en man som ser ut att vara Bangkoks svar på Bingo Rimér!?)…

barn i bangkok

… lekpark för barnen och utegym för de större (nåja, redskapen lockar fler barn än vuxna), musikkonserter, joggande lokalbor, familjer som äter picknick i gräset och kärlekspar som åker båt i dammen. Timmarna springer med andra ord snabbt iväg medan vi njuter av en allmänt skön stämning. Parklek är med andra ord ett utmärkt tips er med barn i Bangkok.

bangkok_rembrandt

Vi ser ändå till att vara ”hemma” på hotellet innan det blir mörkt – dagen efter väntar åter igen en omänskligt tidig taxiresa till flygplatsen. Jag grämer ihjäl mig över att jag ännu en gång missar det bästa jag vet på grund av en tidig flygavgång. Jodå, jag pratar såklart om hotellfrukosten! (Nåväl, vi får i vart fall med oss varsitt lyxigt frukostpaket med oss till flyget.)

night_in_bangkok

När barnen ligger tryggt nedbäddade i sina sängar smyger jag mig ut från hotellrummets svalkande AC ut i den dallrande hettan för att få min sista dos av Bangkoks storstadspuls. Backpackerskan och äventyrerskan i mig finns definitivt kvar, men just ikväll räcker det gott och väl med en halvtimmes flanerande på gatorna innan resten av familjemedlemmarna på hotellrummet lockar mer än något annat. Lyckost mig som får det bästa av alla världar.

Att göra med barn i Bangkok:

 • Besök Lumpini Park. Låt små barnsben flyga fram över gröna ytor, lek loss i lekparken och mumsa på medhavd picknick. Men framför allt – njut av den härliga stämningen i Bangkoks motsvarighet till Central Park.
 • Fördrar familjen luftkonditionering kan ni istället testa Funarium, en lekpark fylld av roligheter som klätterväggar, rutschkanor och bollhav.
 • Boka in er på en River Cruise, att åka båt är alltid en hit hos våra barn!
 • Gillar barnen nöjesparker lär Siam Park City bli uppskattat.
 • För kulturintresserade barnfamiljer finns mängder av storslagna tempel att kika på.

Ett stort tack till Tourism Authority of Thailand som ordnade så att vår familj fick bo på The Rembrandt Hotel Bangkok!

9 comments

 1. Det var ju en smart tillbringad dag med barn i en stad som Bangkok och vad schysst att man kunde få med sig frukostpaket om man missar hotellfrukosten! Jag förstår att ni inte är glada över att er thaimout är över. Folk brukar ju säga att nu ska det bli skönt att komma tillbaka till vardagen men det tror jag de bara försöker intala sig. Fast det är ju bra om de menar det. Alla kan ju inte längta bort hela tiden. Det är i alla fall vår i Sverige nu får ni tänka.

  1. Ja, det blev en bra dag i Bangkok. Man är ju inte så kaxig med tre små barn i en sådan stor stad, men det gick väldigt bra. Efter 2 dagar på svensk mark fryser jag inifrån och ut. Men snart kommer våren sägs det… 🙂

 2. Jag fnissar åt den thailändska Bingo Rimér 🙂 Välkomna hem!

  1. Visst är han ball!? TACK! Det första som hände var att Nelly blev genomförkyld. Tack Sverige!

 3. Låter som en härlig dag. Och den där ”Bingo Rimér” – hi, hi! 🙂

  1. Ja, den där instruktören kommer för evigt gå under smeknamnet Bingo här i Sverige… 🙂

 4. Bangkok is full of childishness. lol…you’re smart and I’m not. Thanks for sharing your experience by the way

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close