Close
Sommaren är här (och kanske även vinterplanerna)

Sommaren är här (och kanske även vinterplanerna)

Betalt samarbete med SnowTrex.

Sommaren är här och det med besked. Vilken värme, vilka dagar! Vi säger hej då till vår första sommarlovsvecka och gör oss redo för den andra. Här kommer några nedslag från veckan.

Sommaren är här (och kanske även vinterplanerna)

#1. Första sommarlovsveckan med bio, packning och hemmahäng

Det kommer och går barn i alla möjliga åldrar och konstellationer här hemma. Övernattningar, lekbonzana och filmkvällar varvas med den ständiga frågan ”VAD SKA VI ÄTA!?”.

Bio

I tisdags tog jag med tjejerna på en heldag i Sickla Köpkvarter. Vi kunde snopna konstatera att det blev strömavbrott i hela kvarteret precis innan vi skulle betala för våra varor på Stadium – och fick snällt roa oss med annat tills elen var tillbaka. Dagens höjdpunkt var den inbokade bion. Vi (jag!) har längtat SÅ mycket efter nysläppet av Den Lilla Sjöjungfrun som varit min absoluta Disneyfilm genom tiderna. Men. Men! Den kändes liksom… platt? Jag grät inte en enda tår och då ska det tilläggas att jag gråter för cirka allt när det kommer till film. Den var extremt snyggt gjord, absolut, men saknade känsla. Jag hade väl helt enkelt för höga förväntningar? Bäst var Melissa McCarthys tolkning av Ursula. Aja. Bio är väl aldrig fel, särskilt inte med mina flickor. Åkte hem, hjälpte Julia att packa till hennes innebandyläger och var i det stora hela väldigt nöjd med dagen.

#2. Nordic Choice Hotels heter numera Strawberry

De senaste veckorna har min mejlkorg bombarderats med budskapet att Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice Hotels byter namn till Strawberry. Motiveringen?

De flesta ser oss som ett hotellföretag, men vi erbjuder allt från små upplevelser som kryddar vardagen till “once in a lifetime”-upplevelser. Namnet Strawberry symboliserar vår grundare Petter Stordalens affärsfilosofi om att inte nöja sig, utan snarare kämpa för förändring och ständig utveckling. /…/ Med det sagt är Strawberry ett namn som sticker ut – något som är perfekt för en rebell med ett varmt bultande hjärta. Vem är den rebellen? Jo det är, och har alltid varit, vi!

– Strawberry.se

Vad som är rebelliskt med namnet Strawberry förstår jag dock inte riktigt. Gör du?

#3. Sommarschemat för nästa vecka: Västerås och Gotland

Jag måste erkänna att det är härligt med hemmahäng. Vi jobbar, gör lite småutflykter, fixar hemma och tar dagarna som de kommer. Nästa vecka blir det större grejer som väntar.

hotell annika

Jag kommer till exempel att åka till Västerås för att checka in på Steam Hotel med några tjejkompisar…

natur gotland

… och så drar vi en runda till Nynäs-grannen Gotland med delar av familjen. Vi håller också på att skissa på en bilsemester till Tjeckien, där Tobias nu föreslog Lettland och Polen som potentiella resmål under resans gång. Vi hittade billiga färjebiljetter från Nynäshamn till Ventspils (Lettland) och är väldigt sugna på att testa det alternativet den här gången.

Läs mer: Familjeresa till Gotland – tips och inspiration för en lyckad semester på ön

#4. Veckans boktips!

Låt mig presentera veckans boktips, eller snarare de senaste ÅRENS boktips. Det här är Nellys absoluta favoritbok och ett givet val när det ska väljas bok inför läggning. Kartor, äventyr, flaggor och fakta varvas med häftiga illustrationer. En sann äventyrarbok till ett sant äventyrarbarn. Rekommenderad ålder enligt bokhandlare är 3-6 år, men jag skulle säga att den lätt fungerar för äldre barn än så (Nelly är åtta). Jag älskar att vi båda älskar att läsa den! Boken finns bland annat att köpa på Adlibris.

#5. En skidresa med barnen

Häromdagen packade jag och Tobias in alla vinterkläder i förrådet och insåg att det var första gången på många år vi inte fick till en skidresa med barnen. Tråkigt tycker både vi och dem, vilket ledde till en diskussion om nästa års vinterplaner.

skidor i romme

Att känna mig bekväm i skidbacken är en färskvara för mig – jag hoppas att mina barn inte ska behöva känna detsamma. Vi har hittills bara åkt skidor i Sverige, men har tidigare kikat på skidarrangören SnowTrex som erbjuder resor till flera skidorter i Europa för dig som är intresserad av skidsemester med barn. Eftersom vi nu sneglar på Tjeckien, Lettland och Polen inför sommarens semester är jag lite extra nyfiken på skidor i Tjeckien, men jag är också nyfiken på skiddoldisen Polen och dess utbud för familjer.

Trevlig helg på er!


Inlägget är ett betalt samarbete med SnowTrex, men tankar, åsikter och bilder är som vanligt mina egna. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Sommarblommor i Växjö.)

2 comments

  1. Håller med om Strawberry, gillar verkligen deras hotell men förstår inte riktigt namnbytet. Och håller verkligen med dig om kartboken, det var min sons favorit under flera år, innan han blev lite för gammal för den.

    1. Eller hur. Namnbyte och rebranding behöver inte vara ngt dåligt, men tycker i det här fallet att buskapet är lite… tja, otydligt. Kul att ni också gillade boken – gissar jag kommer fixa den som julklapp eller födelsedagspresent till alla mina syskonbarn framöver… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close