Close
Sommarblogg (och lyckan över just det).

Sommarblogg (och lyckan över just det).

Första juni! Jag älskar nystarter. Ny månad, och inte minst ännu ett nytt sommarlov runt husknuten.

Å andra sidan har varje dag i maj känts som ett enda långt sommarlov. Jag får nästan nypa mig i armen varje dag jag vaknar upp till strålande sol. Glassfrysen är full, plåster till skrapade småbarnsknän går åt i rasande fart och det är riktigt svårt att få Sebastian och Julia i säng på kvällarna. I det här veckosvepet fokuserar jag på stundande ledighet och semestertider, äntligen blir Resfredag en sommarblogg igen!

RESFREDAG förvandlas till sommarblogg

#1. Billiga tågbiljetter och sommaranpassad tågtrafik

Senare idag kommer jag att boka tågbiljetter till mig och barnen inför sommarlovets höjdpunkt = veckorna på Sturkö. För att hitta de billigaste biljetterna borde jag ha bokat dem tidigare, SJ släpper alltid sina biljetter tre månader innan avgång och det är också då det är största chans att hitta billiga biljetter. I veckan läste jag om SJ:s tågnyheter inför sommaren, en av dem är att de tar tillbaka direkttåget mellan Stockholm och Strömstad i Bohuslän, en annan att det blir fler avgångar för nattågen. Hurra för det! Läs mer om sommarnyheterna här: Härliga sommardestinationer och bättre nattågsmöjligheter i SJ:s sommartabell. 

#2. Att bevara sina sommarminnen i en fotobok
Foto: Linda Engström

Varje sommar fylls kameror och mobiltelefoner med ljuvliga sommarminnen… som borde bevaras för eftervärlden annat än i digital form. För lite mer information om praktiska tips och konkreta förslag på var du ska vända dig kan jag rekommendera det här inlägget från Elin Kero: Tips: Gör egna fotoböcker. Själv brukar jag använda mig av Önskefoto, men tänker testa Once Upon App för mina mobilbilder efter Elins förslag.

#3. Sommarinspirerad träning

Alltså, trots att jag älskar nystarter har jag aldrig någonsin varit en av personerna som köper gymkort den 1 januari. Vem vill köra igång och träna på allvar under de mörkaste och kallaste vintermånaderna? Är det någon gång det är okej att inte träna är det väl då, eller? Nej, sommaren är en så oerhört mycket härligare tid att komma igång, eller fortsätta, träningen. Ljusa kvällar som aldrig tar slut, löprundor med knastrande grus under skorna, cykelturer på okända vägar. Ljuvligt! Inspirerad av de senaste veckornas väder kommer jag och mina träningskompisar under helgen att ge oss på ett triathlon i miniformat. Simma, springa och cykla. (Just simningen tror jag när jag själv ser det, jag är SÅ mycket badkruka.)

Vem är du? Vintertränare eller sommartränare, eller kanske (förhoppningsvis) båda två?

#4. Konsten att göra ingenting

sommarblogg

I veckan var jag i Umeå på jobb och innan hemfärd fick jag fick några timmar över. I vanliga fall hade jag sprungit runt med en kamera och fotat överallt, för att så småningom skriva ett inlägg om Umeå som resmål. Det är så många av oss resebloggare fungerar – varje stad/plats/restaurang/fik är ett nytt potentiellt blogginlägg. Men alltså, jag måste bli bättre på att sluta med sådana fasoner. Det är okej att lägga sig i en park och stanna där resten av dagen. Konsten att göra ingenting – den ska jag öva mer på i sommar!

#5. Inspiration i kategorin sommarblogg

Det finns en specifik blogg som fångar upp sommarens speciella ljus och känsla på ett osedvanligt fantastiskt sätt. Bloggen heter Bucketlife.se och drivs av Katta. Alltså, kolla själva här och här!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Det är just därför jag bokar upp Göteborgsvarvet, för att ha träning som ”måste” även under vinterhalvåret. Jag har snarare problem med att få till träningen på sommaren när alla rutiner bryts upp. 🙂

    Sommarblogg är klar win, ska bli kul att läsa!

  2. Hurra för sommarblogg, det är fina grejer det.

    1. Eller hur, äntligen! Nu räknar vi ner timmarna till sommarlov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close