Close
Sommar, sol och semester!

Sommar, sol och semester!

Sommar, sol och semester är en bra titel för hur dagarna ser ut just nu. Vi har förvisso lämnat juli bakom oss och smugit in i augusti, men för mig är det fortfarande mycket av det goda kvar. Tiden går så snabbt och så långsamt på samma gång, och jag njuter verkligen av mina lediga dagar här nere i söder.

Sommar, sol och semester!

Jag har massor att skriva om här på bloggen, men de utförliga rapporterna får jag återkomma till någon annan gång. Här kommer snabbvarianten med några nedslag i mobilformat från den senaste tiden. Trevlig helg på er!

#1. Syskondag i Ronneby och Karlshamn

Veckorna på Sturkö är ganska förutsebara vid det här laget – på ett bra sätt ska tilläggas. Vissa traditioner återkommer, en av dem är att komma iväg en dag med alla syskon. Förra året planerade jag och min syster Mimmi en ”hemlig” resa till västra Blekinge, den här gången var det två andra syskon som stod för planeringen.

äggaboden Ronneby

Vi fick även i år en väldigt lyckad heldag i hemmalänet. Dagen började på gårdsbutiken/restaurangen Äggaboden strax utanför Ronneby, och fortsatte sedan med en båtresa ut till Tjärö i Karlshamns skärgård följt av mat, promenad, bad och middag på en brygga. Både Äggaboden och Tjärö är Blekingetips att lägga på minnet om ni har vägarna förbi den här delen av Sverige!

#2. Familjeutflykt till Öland

Öland är en annan utflyktsklassiker under våra somrar. Det tar bara en timme och en kvart att köra dit härifrån…

borgholm öland

… och så snart vi skymtar Ölandsbron infinner sig semester-i-semestern-känslan!

borgholm öland

Den här gången ville resten av familjen ha sandstrand, bad och minigolf, vilket vi fick på Klinta badplats/camping strax utanför Borgholm. Kvällen avslutades med middag på Lundgrens Garage inne i Borgholm – följt av en solnedgång som gjorde sitt bästa för att matcha varianterna i Blekinges skärgård.

#3. Sommarstaden Karlskrona

Karlskrona gör sig som allra bäst nu under sommarmånaderna. Vi åker in med jämna mellanrum (väldigt smidigt med direktbåt från Sturkö!)…

karlskrona

… med lite olika konstellationer och uppdrag varje gång – shopping, glass och biblioteksbesök för att nämna några. Häromkvällen slog jag och Tobias till på stort och åkte in utan barnen för att gå på bio. Top Gun: Maverick gjorde oss inte besvikna, tvärtom. Jag blev verkligen positivt överraskad och satt typ och log mig igenom hela filmen. Nostalgi ska inte underskattas!

#4. Jul i Juli och andra släktkalas

Förra veckan var det olika firanden och aktiviteter typ varje dag. Eftersom vi är så många i släkten är det mycket kul som ska hinnas med! (Kanske lite väl mycket ibland, men då är det skönt att ha möjligheten att gå undan.)

Vi har bland annat firat av vår ”Jul i juli”, en heldag med jultema rakt igenom. Vi går all in med julklappsleken, lussekatter och risgrynsgröt – det här är vårt sätt att ta igen släktjularna vi inte längre får till eftersom vi bor på olika håll (och börjar bli för många).

sturkö

Nelly har fått sitt livs första tältnatt med kusinerna – en väldigt lyckad historia trots ösregn hela natten.

Och har vi såklart – traditionsenligt – hunnit fira av vårt sommarbarn Julia. Alltså hon som skulle födas i Juli, men som trots sitt namn inte behagade komma till världen förrän i augusti.

#5. Sturkö, Österlen och Dalarna på egenveckan

Så, är det slut på festligheterna nu? Knappast. Senare idag väntar en rejäl sommarfest för ett brudpar som ska ta revansch för sitt coronabröllop. Därefter väntar min alldeles egna semestervecka utan varken barn eller man i närheten. Det blir en blandad kompott det här året, planen är en mix av Sturkö, Österlen och Dalarna. Det blir kul!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Borgholm, Öland.

2 comments

  1. Jul i juli låter verkligen superkul! Så underbart att kunna gå all in på det mitt i sommaren. En superide som kanske fler skulle anamma för att slippa julhetsen 🙂

    1. Ja, men eller hur! Så skönt att kunna vara utomhus också – då får vi plats hela gänget. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close