Close
När juli blir augusti fortsätter vår sommar i Bohuslän

När juli blir augusti fortsätter vår sommar i Bohuslän

Vi har lämnat Blekinge bakom oss för den här gången och har nu istället landat i Bohuslän.

Att vi spenderar delar av vår sommar i Bohuslän är väl ingen nyhet vid det här laget, det har jag min man och hans familj att tacka för. Innan jag träffade Tobias var den här delen av Sverige en vit fläck på min karta. Numera har jag bättre koll på öarna, kobbarna och skären i trakterna, även om jag har mycket kvar att upptäcka.

Smakprov av vår sommar i Bohuslän

sommar i bohuslän
Soluppgång över Gullmarstrand.

De första två nätterna i Bohuslän bor vi på Gullmarsstrand, en hotell- och konferensanläggning i Fiskebäckskil på Skaftö. Det här stället har ett helt oslagbart läge vid havet med utsikt över Lysekil, och just utsikten och stämningen var några av anledningarna som gjorde att Tobias bror och hans fru valde att gifta sig här för några år sedan.

gullmarsstrand boende

Vi fick uppleva ett riktigt sagobröllop med vintertema, några kvällsdopp i havet blev det dock aldrig tal om till skillnad från den här omgången. Även min poddkollega Lisa har hyllat stället, anledningarna kan ni läsa mer om här: Gullmarsstrand, Fiskebäckskil – en bohuslänsk hotellpärla. 

sommar i bohuslän

I morse tog vi skärgårdsbåten över från Fiskebäckskil till Lysekil – en smidig båtresa på ynka tolv minuter. Vårt huvudmål var Havets Hus, men vi såg också till att besöka Lysekils maffiga kyrka…

sommar i bohuslän

… där jag tände ett ljus för mina föräldrar. Det håller på att bli en tradition för mig, det här med att leta upp extra fina kyrkobyggnader där jag tänder ljus och får en stunds eftertanke. Jag är så glad att Tobias hann introducera Bohuslän för mina föräldrar innan det var för sent – mina minnen från de dagarna är ovärderliga.

sommar i bohuslän

Annars var sälsafari det som lockade våra barn allra mest idag…

sommar i bohuslän

… och visst fick vi se de där sälarna till slut. Båtturen från Havets Hus förbokade vi på nätet redan igår kväll, vilket tydligen var helt rätt beslut med tanke på att turerna var helt slutsålda idag.

skaftö bohuslän

Klippor i all oändlighet, havsskimmer och båtar av alla typer och slag. Japp, sommar i Bohuslän är sig likt och tur är väl det.

sommar i bohuslän

Sebastian har varit på strålande humör hela dagen, eller ja, hela sommaren skulle jag vilja påstå. Jag hade kunnat resa med honom var som helst, när som helst och hur som helst!

sommar i bohuslän
Båtluff-sällskap!

Vår treåring växer för varje dag. Ena sekunden är hon världens gulligaste, nästa sekund deppar hon ihop totalt. Det verkar inte vara lätt att vara tre år!?

sommar i bohuslän

Den här tjejen fyller åtta år på söndag och kryssar flitigt i kalendern med nedräkning till Den Stora Dagen. Jag vet ingen som älskar att fylla år lika mycket som Julia! Födelsedagen kommer vi i vanlig ordning att fira tillsammans med Tobias släkt i Göteborg. Fin tradition, som vi inte har några planer att ändra på.

sommar i bohuslän

Idag hajkade vi också ut till Islandsbergs Fyrplats som jag hade fått tips om från en anställd på hotellet. Utsikten var fantastisk, men sanningen är att jag var riktigt tjurig när det här kortet togs. Att stiga upp klockan fem för att fota soluppgången i kombination med fortsatt värmebölja gjorde inte direkt susen för mitt humör om jag säger så. Det gjorde inte heller det faktum att jag hade flipflops på mig. Orutinerat eller ett högst medvetet val? Sanningen ligger någonstans mittemellan. Jag vill helst inte stänga inne fötterna i strumpor och skor nu när det väl är sommar, men hade nog heller inte förväntat mig att gå över stora och riviga ljungbuskar och diverse gropar i jakt på den där fyren. Å andra sidan hade det nog varit lättare om vi hade följt den utsatta stigen…

gullmarsstrand

Nog om det, nu är klockan alldeles för mycket (igen!) och med den här vyn över Lysekil sedd från Gullmarsstrand säger jag tack och god natt för idag. När juli går över i augusti kan jag ännu en gång konstatera att Bohuslän är alldeles osedvanligt vackert. Ingen kan väl förresten någonsin påstå något annat?

Läs mer om sommar i Bohuslän: 


Delar av den här familjevistelsen är ett samarbete med Västsverige. Läs mer här: Att göra på Skaftö och utflyktstips i närheten

2 comments

  1. Bohuslän är fantastiskt! Så glad att jag kan bo på olika ställen vid havet och uppleva olika vyer så ofta jag vill.

  2. Ja, alltså tänk vilken enorm frihet du har. Det är bara att gratulera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close