Close
Tipsfredag om bussresor, nöjesparker och friidrotts-EM

Tipsfredag om bussresor, nöjesparker och friidrotts-EM

Gah, sommarveckorna rusar iväg och timmarna framför datorn är lika sällsynta som regndropparna de senaste månaderna.

En tipsfredag har jag dock hunnit knåpa ihop, med en salig blandning av reserelaterade händelser som jag gärna tipsar vidare om. Första punkten handlar om bussresor, därefter följer en tråd som knappast är röd. Trevlig helg på er, själv ska jag fortsätta njuta av de bohuslänska vidderna!

Tipsfredag om bussresor, nöjesparker och friidrotts-VM

#1. Om att resa med buss

För ett tag sedan kontaktade sajten Bussigt.nu mig och ville ställa några frågor. Bussigt beskriver sig som ”en mötesplats online för alla som älskar bussresor” och vill få fler att få upp ögonen för denna typ av resande. Och ja – fina bussminnen har jag många, inte minst ett av få reseminnen tillsammans som storfamilj när jag växte upp.

Läs hela intervjun här: Annika Myhre från Resfredag.se om att resa med buss

bussresor
Under min jorden runt-resa spenderade jag en vecka på Nya Zeeland med buss, smidigt sätt att få mycket resa för pengarna och dessutom få fint resesällskap eftersom jag åkte ensam.
#2. Europas bästa nöjesparker för familjer

Min mejlkorg fylls dagligen på med olika pressmeddelanden om destinationer, utflyktsmål och aktiviteter. Är tipsen relevanta får de gärna plats i mitt veckosvep på fredagarna och den här guiden till Europas nöjesparker känns relevant i semestertider som dessa. Mina barn gjorde för övrigt sitt årliga besök på Liseberg redan i början av sommaren, annars funderade vi på att åka nu dit på söndag när Julia fyller år. Ett besök per sommar känns dock rimligt med tanke på vad slutnotan brukar landa på i slutändan.

Liseberg
Nöjda Lisebergsbesökare anno sommar 2018.
#3. Friidrotts-EM 2018 i Berlin

På något sätt har det helt undgått mig att Friidrotts-EM 2018 kommer att gå av stapeln på Olympiastadion i Berlin nu i början av augusti (den 7:e-14:e). Aftonbladets guide till Friidrotts-EM är grym om ni vill ha koll på vilka tider ni ska bänka er framför tv:n.

Jag blir alldeles nostalgisk – jag bodde vid Olympiastadion under min första termin som juriststudent på Humboldt Universität. Nostalgin kommer snart att nå sin kulmen eftersom jag åker tillbaka till Berlin bara några dagar efter Friidrotts-EM slutar. Där kommer jag sedan möta upp Lisa för att åka vidare mot Dresden via ett samarbete mellan Att resa-podden och Tyska Turistbyrån.

Sist jag var i Berlin (som i vanlig ordning kombinerades med ett besök på Potsdam, där bilderna ovan är tagna) låg Julia i magen. Hur kan jag ha låtit det gå åtta år utan ett enda Berlinbesök!?
#4. Sommarkväll på Sturkö från Drydens kameralins

sturkö Dryden

Ligger Östersund avsides? Eller är det rent av Sturkö som gör det? Allt ligger i betraktarens öga – i det här fallet resebloggaren Daniel/Dryden som nyligen kom förbi med sin sambo och hälsade på oss på sommarön. Här kan ni läsa hans upplevelse av besöket, tillsammans med ett gäng fina bilder: Blekinge och kanten av världskartan.

#5. Fritt fram att tipsa på!

För ett tag sedan bad jag för ovanlighetens skull er att tipsa mig/övriga läsare om något ni tycker förtjänar att lyftas lite extra. Ni skrev flera fina tips (behöver alltså inte vara reserelaterade!) och därför tycker jag att vi kör igen. Kommentarsfältet väntar på era bästa fredagstips!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

3 comments

  1. Dalarna 🙂 min lilla hembygd Söderbärke är så vacker på sommaren

    1. Tack Lina, kan tänka mig det!

  2. Blev även helt förtjust i leksand strand i somras kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close