Close
Sköna maj, du är välkommen!

Sköna maj, du är välkommen!

Alltså, jag kan verkligen inte klaga. Efter våra tre månader i Thailand känner jag inte av den bedövande tröttheten som brukar ligga som en filt över mig efter en lång och mörk vinter. Men ändå. Maj! ”Nu börjar den bästa tiden på hela året”, som Tobias konstaterade igår.

stockholm kungsträdgården

Sköna maj, du är välkommen!

I början av veckan var jag inne i Stockholm på ett möte, och skickade ett spontant mess till några kompisar om de möjligtvis ville mötas upp efter jobbet.

stockholm kungsträdgården

Och det är väl just spontaniteten som kännetecknar den här tiden av året. Folk har inte bråttom hem för att kura ihop sig i soffan efter jobbet (jag talar helt med utgångspunkt från egna preferenser), utan umgås gärna utomhus för att ta tillvara på ljuset och de ljumma vårkvällarna.

Jag, Katarina och Sofia möttes upp i Kungsträdgården i hopp om att spana in den berömda körsbärsblomningen, men kom dessvärre en eller två dagar för sent för att hinna se ”the real deal”. Några blommor fanns det kvar på träden, och viktigast av allt…

stockholm kungsträdgården

… det fanns stora lass med mjukglass till försäljning i glassboden vid Kungsan. (De har inga problem med att ta betalt, 40 kr för en liten mjukglass är nästan skandal.)

stockholm gröna lund

Efter glass och obligatorisk fotostund promenerade vi bort mot Djurgården, som är och förblir en av mina favoritplatser i Stockholm. Gröna Lund har inte öppnat än, så vi fick strosa i lugn och ro.

stockholm gröna lund

Kvällen slutade med snabbmat på bryggan, och ja, min man har rätt. Nu börjar den bästa tiden på hela året!


Vill du ha tips på gratisaktiviteter för barn att roa er med i Stockholm nu i vår och sommar? Läs mer: Att göra gratis i Stockholm med barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close