Close
Skolstart, att göra-listor och känslorna inför HT 2022.

Skolstart, att göra-listor och känslorna inför HT 2022.

Betalt samarbete med Allakando.

Och så kom den, första skoldagen höstterminen 2022. En kort sådan förvisso, med tillhörande högsommarvärme och förväntansfulla barn. Nu är det slut på vår bedårande kvällsutsikt från villavagnen i Karlskrona skärgård – istället väntar diverse idrottsträningar, en hel massa jobb och givetvis listor av alla slag! Här kommer den sedvanliga fredagsfemman (i sann list-anda).

Skolstart och känslorna inför höstterminen 2022

#1. Hej då sommarlov och hej skolstart

Sommarlovet 2022 var i vanlig ordning en svårlöst balansgång mellan jobb, lediga barn och dåligt samvete. När jag tittar tillbaka på veckorna som ligger bakom oss känner jag mig helt okej nöjd. Tobias har fått dra det tyngsta egenföretagar-lasset i år, med få helt lediga dagar och desto mer jobb.

barnens gård Karlskrona

Men vi har haft det bra också. Jättebra! Med allt möjligt kul här och där. Jag är dock väldigt nöjd med att terminen drar igång igen, och alla våra tre barn verkar känna likadant. Ingen har behövt sommarskola, och i nuläget verkar det också som att barnen klarar sig bra utan läxhjälp.

#2. Sensommar- och semesterhelg i Dalarna

Jag fick uppleva en riktigt fin avslutning på semestern tillsammans med släkten uppe i Dalarna under helgen.

dalarna

Den absoluta höjdpunkten var Kristina från Duvemåla på Dalhalla (vilken otrolig miljö!), men det kändes också speciellt att få komma till Sundborn och familjen Larssons hem. Mer om det framöver!

#3. Listorna på allt och inget

Jag har under senaste veckorna fyllt flera sidor upp och ner med grejer jag vill ta itu med. Det är allt från jobb till träning och personlig utveckling.

Jag tänker fortsätta ta tillvara på sensommardagar, och absolut kicka igång höstterminen med en hotellövernattning eller två.

#4. Höstens hemmafokus med guldkant

I övrigt är det mycket hemmafokus även i höst. Jag längtar efter att komma i ordning och packa upp de sista flyttkartongerna som fortfarande står här och där efter 1,5 år (!) efter vår husflytt. Igår beställde jag en matta till vardagsrummet och årets sommarbudget gick främst till de fönster i barnens rum som behövde bytas. En av alla listor som ska skrivas handlar just om huset – kanske är det dags att komma iordning på riktigt nu?

örum 119 österlen
Vardagsinspo från Örum 119, Österlen.

Några resor är planerade, bland annat familjehäng Östergötland och vandring i Båstad (båda via samarbeten för Svenska Pärlor, kul!). Skottland hägrar också, ska bara få till de där förbannade passen också.

#5. Valet 2022

I övrigt lyssnar jag på massa poddar och försöker hänga med i de olika valdebatterna nu. Jag har fortfarande inte bestämt vilket/vilka partier jag ska rösta på, och i år är det svårare än någonsin. För första gången sedan jag fick rösträtt skulle jag helst rösta blankt. Inget parti tilltalar mig! Ska dock absolut utnyttja den demokratiska rättigheten vi alla är bortskämda med i det här landet, en blank röst blir bortkastad helt i onödan.

Hur känner ni inför allt? Höstterminen, valet och eventuella listor?


Inlägget är ett betalt samarbete med Allakando. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Karlskrona stadssilhuett sedd från Sturkö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close