Close
Tips på julkalendrar att följa under december månad

Tips på julkalendrar att följa under december månad

Det blev visst första december i år också. Här kommer fem tips på julkalendrar som jag gärna lyfter lite extra.

Julkalendrar har alltid varit en stor grej i mitt barndomshem och nu för jag traditionen vidare till mina egna knattar. Idag öppnar barnen de första luckorna och jag vill i min tur passa på att dela fem tips på julkalendrar som är värda att uppmärksammas.

RESFREDAG: 1 december 2017 – fem tips på julkalendrar

#1. Svenska kyrkans alternativa julkalender 2017

tips på julkalendrar

Svenska kyrkans alternativa julkalender kräver ingen närmare förklaring, läs själva! Världen kan behöva lite extra ljus under den här mörka årstiden.

#2. Trendensers julkalender

En av de bloggar jag har läst allra längst är Trendenser (inte helt självklart med tanke på att jag knappast är någon inredningsguru själv). Varje december kör bloggens grundare Frida någon form av kalender med fantastiska priser. Trots att det är många tävlanden är det inte omöjligt att vinna – själv knep jag självaste julaftonspriset för några år sedan!

#3. Resfredags adventskalender

Faktum är att jag själv blev inspirerad av Frida/Trendenser att köra igång en egen variant på julkalender efter min fina vinst. Jag fortsätter traditionen även i år och kör en ny tävling varje adventssöndag, missa inte det!

#4. SVT:s julkalender

Även om du inte har barn kan det finnas anledning att följa SVT:s julkalender. De skiftar rejält i kvalitet från år till år – låt oss hoppas att årets upplaga är lika bra som Barna Hedenhös uppfinner julen.

#5. Julkalendrar i min smak

Om ni mot förmodan inte har hunnit köpa en egen julkalender ännu kan ni kanske hitta lite inspiration här: Adventskalendrar för vuxna 2017. Själv var jag ytterst nära att köpa en lakritskalender inne på Lakritsroten/T-centralen förra veckan, men de hade precis hunnit sälja den sista i lager strax innan jag kom in. Kanske lika bra med tanke på mitt nuvarande godislöfte (även om jag var beredd att göra ett undantag).


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Mina sambo Maria har bloggat om Snällkalendern, en kalender från Friends! Den påminner nog lite om svenska kyrkans dito, riktigt bra grej! 🙂
    http://www.mariasmat.nu/2017/11/03/snallkalendern-en-battre-varld/

    1. Verkligen en bra grej, tack för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close