Close
Resfredag på Kanarieöarna!

Resfredag på Kanarieöarna!

Jag hittade ett gäng härliga foton från förra gången vi var här med familjen och inser att det visst var ett ganska bra tag sedan!? Den här gången behövde vi varken packa med barnvagn, välling eller blöjor, däremot var resväskan istället tung av olika skönhetsprodukter som vår tonårsdotter insisterade på att ta med sig. Tiderna förändras uppenbarligen. Veckans upplaga av fredagsfemman får ni serverad raka vägen från Kanarieöarna, hurra för det!

Kanarieöarna
Kanarieöarna
Kanarieöarna

Resfredag på Kanarieöarna

#1. Länge leve sista minuten-flygstolar!

Det fanns förvisso lösa planer på att få till en resa hit under vårkanten, men snarare framåt påsklovet eller så. Jag kunde dock inte motstå den sedvanliga nattscrollningen som i slutändan resulterade i en spontanbokning. Och här är vi nu! Biljetterna ifråga kostade 1000 riksdaler per person om någon undrar, plus ett gäng hundralappar för att checka in två större väskor. Resan förutsatte att vi pallrade oss iväg till Jönköping (!) mitt i natten, så visst fick bekvämligheten ge vika för prislappen den här gången. Jag måste dock ge en eloge till Jönköpings flygplats, vilket höjdarställe! Det finns många fördelar med en liten flygplats. Några av dem som utmärker sig för Jönköping = typ två minuters promenad från långtidsparkeringen, rena och fräscha toaletter, trevlig personal och bra väntytor med sköna stolar i avgångshallen. Bra där Jönköping!

#2. Friheten med hyrbil och boende på uppstuds

Om vi har möjlighet satsar vi alltid på att hyra bil under våra resor. Friheten att själva ta oss runt är värd så mycket! I det här fallet innebär det också att vi kan vara flexibla med våra boenden – som vi alltså inte bokade innan avfärd. Vi gillar att boka lite på uppstuds beroende på väder och humör, ett koncept som ofta fungerar ganska bra. Inte alltid, men ofta. Den här tiden på året är Gran Canaria väldigt populärt – vilket absolut märks på boendepriser och beläggning i stort.

Första natten blev inte toppen, då det visade sig att vår hotellsajt lyckats tappa bort vår bokning någonstans i cyberspace. Det löste sig till slut ändå och vi kunde checka in på ett ganska dyrt hotell (och ärligt talat utan wow-känsla) vid Playa Amadores. Nu har vi landat på ett härligare (och billigare) alternativ vid Porto Calma där vi stannar ett par nätter innan vi drar vidare norröver till Las Palmas några dagar.

#3. Gran Canaria vs Teneriffa – vilken ö är bäst?

Det här är min femte gång på Kanarieöarna. 2 x Teneriffa och 3 x Gran Canaria står på mitt CV och jag börjar få lite koll på läget. Jag och Tobias föredrar Teneriffa på grund av den mäktiga naturen på grannön, men den här gången är huvudsyftet med resan att hälsa på vänner som bor i Las Palmas på Gran Canaria. Det finns vackra vyer här också, inte minst uppe vid de mäktiga bergsvyerna signerade Pico de las Nieves, men i slutändan smäller Teide på Teneriffa snäppet högre. Las Palmas är dock trevligt och den här gången ska det bli extra kul att guidas runt av våra vänner som har stenkoll på området.

#4. Familjekonstellationen

Vi fick med oss 4 av 5 familjemedlemmar den här resan, vilket väl ändå får ses som en helt okej uppslutning givet förutsättningarna. Det är en märklig känsla att inte längre själva kunna bestämma fullt ut var och när vår familj ska resa – det gäller därför att passa på när tillfälle ges!

#5. Sol och pool!

Alltså, jag lapar i mig sol som en katt lapar i sig mjölk. Detta sker i och för sig till huvuddelen under ett parasoll vid poolen eftersom jag blivit så sjukt cancer-nojig, men ändå. Hela min kropp tackar mig för vänligheten att förse den med värme och ljus – till skillnad från de senaste månadernas vinteride. Tack solen. Och poolen! Fast jag tackade i och för sig vänligt men bestämt nej till familjens erbjudande om att hänga med till pool-bonzanan på Aqualand Maspalomas idag. Just nu är jag extremt nöjd med att hänga ensam vid hotellpoolen utan att behöva smörja en enda liten axel, förutom mina egna då förstås. Detta i sällskap av en iPad med samtliga avsnitt av Netflix-serien One Day som jag just nu sträcktittar på. Den här nyproduktionen är sååååå bra och kan faktiskt (!) mäta sig med boken med samma titel, även om jag stundtals blir irriterad på seriens båda huvudrollsinnehavare. Se den så förstår ni varför.

Trevlig helg på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Bilder från tidigare familjeresor till Kanarieöarna.)

2 comments

  1. Åh Las Palmas gillas stort.
    Var där 3 gånger innan vi ville resa till Thailand i pandemitider.
    Ha det fortsatt trevligt.

    1. Tack snälla! Det var välbehövligt att komma bort med familjen ett tag. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close