Close
Resfredag och äntligen på väg mot Blekinge

Resfredag och äntligen på väg mot Blekinge

Hej långfredagen! Jag vaknade, fixade påskfrukost till familjen och vinkade sedan hej då för att dra vidare mot Blekinge. Det blir förvisso en familjepåsk, men med storfamiljen den här gången. Resten av mitt gäng stannar hemma i Nynäshamn och roar sig på annat sätt. Här kommer fredagsfemman från ett baksäte på E22:an!

Resfredag och äntligen på väg mot Blekinge

#1. Femtioårsfirande

Festligheterna den här helgen kommer att kretsa runt min storasyster Mimmi som har fyllt 50…

…hon som aldrig tackar nej till spontanresor till varken Bohuslän, Island eller Singapore. Den här gången blir det inte lika exotiskt, men nästan. Jag har till exempel hört rykten om ett nymålat dass!

#2. Påsklov och sånt

I torsdags klev vi alltså in i årets upplaga av påsklov. Utöver Blekingetrippen har jag inte så värst mycket planerat mer än jobb. När alla andra är lediga har de tid att spela padel = då borde vi såklart fixa en massa roliga aktiviteter på olika nivåer och därutöver finnas tillgängliga i padelhallen.

#3. Spirande vårkänslor i Hellasgården

Våren är ÄNTLIGEN på ingång hörrni! Och med den kommer en vilja att komma ut i skog och mark för att fylla lungorna med frisk luft. Jag har spenderat ovanligt lite tid utomhus under det senaste halvåret och känner mig nästan lika yrvaken och förvirrad som en björn som kikar ut från sitt ide.

hellasgården

Vår Tjejklassikertrio har av olika anledningar halkat efter i våra månatliga träffar, men i veckan fick vi så äntligen till en förmiddag tillsammans. Vi möttes upp i Hellasgården (Nacka), där jag och familjen hängde en del när vi bodde i Sickla. Här finns ett helt gäng härliga spår att ta sig runt till fots, skidor eller cykel. Vi valde en femkilometersslinga…

… med stopp för lunch och tillhörande utsikt.

hellasgården

Perfekt upplägg som gjorde att jag hann hem lagom till eftermiddagspasset på jobbet. Nu är vi pepp för fler vandringsdagar framåt våren!

Läs mer: Vandringstips i Stockholm med omnejd

#4. Företagsmingel i Nynäshamn

landsort nynäshamn

I veckan fick jag också möjlighet att gå på ett kvinnligt nätverk med Företagarna Nynäshamn. Initiativtagaren till nätverket heter Amanda (till vänster i bild) och är en frisk virvelvind som tar itu med sådant andra bara pratar om. Den här gången hölls träffen hos Lyx för huden/Ivana, vars prestation var så inspirerande att jag passade på att boka in en ansiktsbehandling där om ett par veckor.

#5. Hotellbokningar och reseplanering

annika planering kalender

En annan kul grej från veckan är att vi på allvar har börjat ta itu med vårens och sommarens reseplaner. Det blir en fin liten blandning av Sverige och Europa som väntar framöver. Inget enda flyg är bokat hittills, däremot en hyrbil och en liten hög med tågbiljetter. Jag har också bokat ett par hotellövernattningar som jag ser fram emot. Det finns få saker som gör mig så glad som att börja skissa på olika rutter och upplägg.

Så, det var allt för den här veckan! Önskar er därmed ett härligt påsklov med lagom mycket socker och en hel massa sol.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild: Rådhuset, Karlskrona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close