Close
Resfredag mot Blekinge!

Resfredag mot Blekinge!

Alldeles snart sätter jag mig i Volvon och kör ner mot Blekinge, för att uppleva en fullsmockad helg som jag har längtat efter i evigheters evigheter. Resfredagar är bra grejer. Här kommer veckans fem, och jag får såklart också passa på att önska er ett härligt veckoslut!

Resfredag mot Blekinge och veckans fem

#1. ”Vagabondformscheck” och tjejhelg i Blekinge

tet riga marathon
(Halv)maratonformen från Riga är long gone, men jag ser fram emot att springa ändå!

Jag och mina två träningskompisar har anmält oss till att springa Runneby Backyard Ultra i Ronneby (Karlskronas grannstad) nu på lördag. Det känns lite halvgalet sådär, men det fina med tävlingsupplägget är att vi deltagare själva väljer hur många varv vi springer. En backyardloop ska vara 6705,5 meter, och upplägget är att springa så många varv man orkar med start varje ny timme. Vinner gör den som orkar springa flest varv.

Jag ser fram emot att springa, vara i Blekinge, hälsa på syskon och umgås med mina vänner. Det här är min definition på träningsresa, och roadtrip, i sin bästa form!

#2. Om att uppdatera barnens höstgarderob

superfit skor

Japp, det är Den Tiden På Året. När vi kom tillbaka från sommarlovet hade hux flux samtliga Myhre-barn vuxit ur det mesta i garderoben. Jag har nu fått rensa hårt bland både kläder och skor, tagit upp Julias gamla grejer till Nelly och uppdaterat både här och där. Gamla kläder har getts bort, lämnats in på Pernillas Second hand och nya har inhandlats på både Pernillas och i diverse klädkedjor.

Skor undviker jag helst att köpa begagnade (arv från min far som varje terminsstart tog mig och mina syskon och köpte nya skor av högsta kvalitet hos Nävraskor, som för övrigt avslutade en epok i mina hemmatrakter när de stängde ner för ett par år sedan.) Julia har fått testa nya höstskor från Superfit, ett skomärke från Österrike som alltid håller hög kvalitet. Hon ville ha ett par skor som funkar både i skolan, på resor och som finskor. Det här svarta och blommiga paret i Gore-Tex (med glitter som inte syns på fotot) verkar lovande för både höstrusk och festligheter.

#3. SJ har släppt sina biljetter för jul och nyår – skynda fynda!

höga kusten SJ

Om du redan nu vet hur era julplaner ser ut (jag vet det inte!) så tycker jag att du ska spana in SJ:s nysläppta biljetter. Är du ute i bra tid kan du knipa riktigt bra biljetter till en billig peng, såvitt jag vet har dock många av dem redan bokats som smör i solsken.

#4. Boston calling (och eventuellt Australien?)

Jag kan ju fortfarande inte släppa tanken på att någon gång flytta till USA på något vänster. Just nu är Towe/Come Fly with Me i Boston, och ja, det skulle lätt kunna bli min hemmaadress framöver.

En annan hemmaadress jag kan tänka mig är Australien eller Singapore, där Dryden och hans Maria nyligen spenderade några finfina dagar. En annan stad jag är nyfiken på som resmål är Gent i Belgien, dit Cornelia just nu är på väg.

#5. Hela resebranschen i gungning?

charter fördelar och nackdelar

Samtidigt som tåget går på räls (kunde inte låta bli!), finns det andra aktörer som går i graven. Så ser den bittra sanningen ut, även om jag verkligen inte hade kunnat förutse Thomas Cooks konkurs. Läsvärda blogginlägg i ämnet ger bland annat Inger: Några tankar om Ving och konkursen samt Lisa: Thomas Cook – det är för billigt att resa (och vad har Thomas Cook har gemensamt med Nokia, Facit och Kodak). Kontentan måste nog ändå sägas vara att handlar om anpassning (och i det här fallet Thomas Cooks icke-anpassning) och Brexit.

… och på tal om nya tider och att anpassa sig. Jag måste såklart också också nämna den globala klimatstrejken som går av stapeln denna fredag! Kommer någon av er att delta?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Superkul att ni kom till Ronneby! Välkomna igen i april!

    1. Tack för att vi fick komma och hänga med er. Tror säkert det blir april också… 🙂 SÅ KUL GREJ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close