Close
Resfredag med hälsning från Båsenberga i Sörmland

Resfredag med hälsning från Båsenberga i Sörmland

Den här (res)fredagen vaknade jag i ett hotellrum på Båsenberga i Sörmland…

Båsenberga Countryside hotels
Foto: Lisa Fahlåker

… och det känns riktigt bra att gå in i en fullspäckad helg med det här dygnet bakom mig! Här kommer veckans fem:

Resfredag med hälsning från Båsenberga i Sörmland

#1. Workation på Båsenberga Hotell & Konferens

Båsenberga Countryside hotels

Jag och Lisa har haft en långtgående samarbete med Countryside Hotels, och igår var det dags att ta tåget till ännu ett av de 40 privatägda hotell som är anslutna till Countryside. Båsenberga Hotell & Konferens ligger strax utanför Vingåker, som i sin tur ligger ett par mil från Katrineholm. Ägarna Maria och Thomas har drivit hotellet i 14 år och har gjort ett fantastiskt jobb med att förvandla den före detta kursgården till en omtyckt anläggning dit både konferensgäster och privatgäster beger sig. Fräscht, med lantlig charm och trivsamma inomhusmiljöer – och utomhus lockar riktigt vacker natur (just nu klädd i fantastiskt höstfärger!). Jag och Lisa poddade, jobbade, åt gott och njöt i fulla drag av en miniworkation på lagom avstånd från Stockholm. Det kommer ett helt blogginlägg med recension om hotellet i nästa vecka. (Jag måste också passa på att påminna om att koden CSH_ATTRESAPODDEN ger 15 procent rabatt på en Countryside Break.)

#2. (Gråt)maraton!

När grät du senast? Själv satt jag och hulkade förra lördagen, när löparen Eliud Kipchoge spräckte den sagolika gränsen om två timmar under ett maraton i Wien. Det är så stort att det nästan inte går att ta in! Min bloggkollega Dryden (som för övrigt sprang ett marathon i Sydney ganska nyligen) testade hur länge han kunde hålla Eliuds tempo. Det var… inte så länge: Världsrekord på maraton – hur snabbt är 2:50 km/h?

#3. Nya podcastavsnitt!

lisa podcast båsenberga
Nytt avsnitt på gång i Båsenberga – nr 90!

Igår hann spela in ett nytt avsnitt av Att resa-podden, men också förbereda frågor till två gästavsnitt som vi spelar in senare idag. Vi fortsätter släppa nya avsnitt varannan vecka, det senaste vi släppte handlar om Att resa till Sveriges underverk. och innan dess om Att resa till Galapagosöarna. Långt bort och nära, så jobbar vi!

#4. Halloween på Gröna Lund

Idag går det officiella startskottet för Halloween, i alla fall om man får tro Gröna Lund som kör igång sitt ”Halloween på Gröna Lund” dagen till ära. Jag har skrivit mer om vår smygtitt här: Halloween på Gröna Lund – ett skräckfyllt Djurgården.

#5. Födelsedagsbonzana

Sista punkten har ingenting med resor att göra, men handlar i högsta grad om vad jag kommer att syssla med i helgen. På lördag fyller Sebastian år, och på söndag Nelly. Jodå, värkarna inför Nellys förlossning drog igång när vi firade Sebbes 6-årsdag. Det känns som att eoner av tid har gått sedan den dagen – i helgen firar vi en styck 11-åring och en styck 5-åring. Hurra!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsfoto från Båsenberga. 

2 comments

  1. På Båsenberga har jag varit på konferens, minns särskilt den fina löprundan i skogen på andra sidan vägen. Och närheten till Vingåkers outlet förstås, hihi!

    1. Ja, deras friluftsområde är väldigt uppskattat! Och jodå, den där outleten har man ju varit till några gånger…. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close