Close
Go Skandevall, aprilskämt och Bank hotel

Go Skandevall, aprilskämt och Bank hotel

Den här veckan, min första som egenföretagare, har försvunnit i ett dis av sjuka barn och obefintlig nattsömn. Men snart vänder det, det känner jag på mig!

Här är veckans spaningar på Resfredag, som bland annat handlar om Go Skandevall, aprilskämt och Bank hotel.

resfredag go skandevall

Aprilväder i januari. Foto: Katarina Wohlfart 

RESFREDAG: 7 april, 2017

#1. Reseprogrammet Go Skandevall

Internet är fantastiskt på så många olika sätt! Via någon av alla mina sociala kanaler började jag följa Lina Skandevall, som under de senaste tio åren har rest runt hela världen som resejournalist. Lina är en hejare på springturism och bor dessutom vid ett slott. Som om det inte vore nog har hon ett eget reseprogram som heter ”Go Skandevall”. Fem avsnitt ligger ute hittills och fler kommer framöver (där bland annat Att resa-podden lär dyka upp på ett hörn). Go Lina, Go Skandevall!

#2. April, april – resebolagens bästa aprilskämt i år

Jag blev personligen inte utsatt för ett enda aprilskämt i lördags, men det lär väl vara en tidsfråga innan barnen fattar den där grejen på riktigt. Däremot var tydligen resebranschen på tårna i år igen, här finns en lista med resebolagens bästa aprilskämt 2017. Min favorit var selfieknapparna i SAS flygplan. (Men tro mig, om några år är de där Selfieknapparna inget skämt, utan på högsta allvar.)

#3. Bank Hotel, Blasieholmen

Den senaste tiden har det pratats en del om nyöppnade hotell i Stockholm, Towe skriver bland annat om premiären av Hotel At Six vid Brunkebergstorg som jag ser fram emot att kika närmare på framöver. Lika nyfiken, om inte mer, är jag på ”Bank Hotel” – ett projekt på Blasieholmen som ska öppnas i slutet av det här året. Bank Hotel spås bli Stockholms främsta boutiquehotelldet låter onekligen lovande!

#4. Turismnytt

För ett tag sedan fick jag upp ögonen för en webbsida jag inte ens visste fanns. Turismnytt är en sida för branschnyheter om svensk besöksnäring, och numera ligger sajten som bokmärke på min dator. Om jag nu ska kalla mig reseexpert är det dags att få stenkoll på riktigt!

#5. Kriget i Syrien

Världen brinner, och ofta vill jag bara lägga mig ner och gråta. Veckans mediaflöden om de senaste attackerna i Syrien är så hemska att jag inte ens orkar ta in det. När ska eländet få ett slut? Röda Korset verkar vara en av få organisationer som kan arbeta i Syrien som läget ser ut idag. Med stöd av oss kanske liv kan räddas – läs mer här.


Fler listor finns på Resfredag vecka för vecka.

3 comments

  1. Ja just nu orkar jag inte ta in mer. Att se och läsa nyheter gör mig till en ledsen person. Tyvärr är den enda lösningen att aldrig se på tv mer. Så. Så är mitt liv. Jag skippar nyheter.

    1. Jag har också i princip slutat att titta på nyheterna. Får alltid en klump i magen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close