Close
Resfredag från Skara till Orust!

Resfredag från Skara till Orust!

Och så var ännu en (res)fredag till ända, och nu har vi landat på fina, fantastiska Orust. Här kommer en snabb femma från veckan som gick:

Resfredag från Skara till Orust!

#1. Expedition Myhre och Västgötaturen

karlsborgs fästning

”En för alla, alla för en.” Lite så skulle jag sammanfatta den senaste veckan, när familjen har farit runt i trakterna mellan Vänern och Vättern. När musiken pumpar ut från högtalarna, barnen sjunger med för full hals och sommarvindarna blåser in från de öppna fönsterrutorna – då trivs jag som bäst. Vi gör oss bra på roadtrip, jag och resten av familjen. Under Västgötaturen har hela familjen fått göra sådant de tycker är roligt, men inte nödvändigtvis på samma gång. Resan blev en väldigt bra mix av lek, historia och vackra vyer!

#2. Att resa-podden och inspirerande gäster

Ni har väl inte missat de senaste avsnitten av Att resa-podden? Under de tre senaste avsnitten har vi med oss riktigt intressanta gäster: Ola som berättar om jobbet som helikoptersjukvårdare i Irak och Somalia, Lovisa Lofsan Sandström som snackar träningsresor och Emmi/Explorista som inspirerar till vanlife!

#3. Roadtrip(s) i Europa

resa medvetet
Foto: Linda Engström

Samtidigt som jag kuskar runt i Sverige, har jag flera vänner och bekanta som är på roadtrips i Europa. Jag följer och njuter av vyerna – bland annat från Lindas/Resa medvetet och Ämmas uppdateringar.

#4. Hemester och sista minuten

Jag har aldrig sett så mycket #hemester och #svemester i mina flöden, men vi svenskar är riktiga ögontjänare när det kommer till väder alltså! DN sammanfattar det så här (tipstack till Towe!):

En solig semester går före flygskam.

– DN om ökningen av flygresor till varmare resmål

#5. Orust och Bohuslän

orust mollösund

Sist, men verkligen inte minst – en fredagshälsning från Mollösund på Orust. I eftermiddags lämnade vi Skara Sommarland efter två intensiva (och roliga!) dagar och blir nu i vanlig ordning bortskämda med både god mat och presenter av svärföräldrarna. Jag trivs så väldigt bra här.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close