Close
Resfredag från Abisko till Stockholm (och fem tips)

Resfredag från Abisko till Stockholm (och fem tips)

Resfredag från Abisko till Stockholm (och fem tips)

#1. Nattåg från Abisko till Stockholm

Efter några riktigt minnesvärda dagar i Abisko sitter jag nu på ett nattåg från Abisko till Stockholm – och kliver av ”hemma” om bara någon timme eller så. Jag har sovit länge och mycket, precis som på vägen upp. Nattåg är grejen – extra mycket i en egen sovkupé!

Läs mer: Hej från Abisko

#2. Trendord under sommarsemestern 2019

För ett tag sedan skrev min poddkollega Lisa/Let’s go explore ett väldigt uppskattat blogginlägg om ”De svenska trendorden sommaren och semestern 2019″.

Många skrattade och nickade igenkännande när de läste inlägget om sommarens populära hashtags, några av dem #svemester #vandra och #hemester. Med inspiration från Lisas bloggavsnitt satte vi temat till det senaste avsnittet av Att resa-podden, där vi får anledning att djupdyka i resomenangen om de sommartrendiga orden.

Lyssna på Att resa-podden: Att resa sommartrendigt i Norden 2019

#3. Flygskam och Bondeskam

I veckan blev jag för första gången uppmärksammad på ordet ”Bondeskam” av en svensk politiker. Redan dagen efter fick jag läsa ordet igen, den här gången i Inger/Halloj Världens läsvärda och intressanta blogginlägg: Flygskam eller vilken skam väljer du?

#4. Hälsoresor

brösarps gästgifveri och spa

Lagom till hösten drar igång igen verkar många sugna på att kickstarta sitt nya liv. Känns det igen? I mitt fall JA! Det här är ju hösten jag ska börja styrketräna och kanske yoga igen? För en riktig kickstart skulle en hälsoresa sitta fint, i veckan gav jag tre svenska tips till hälsoresor i webbtidningen Kurera.

Läs mer: Förläng semester – åk på hälsoresa i höst

#5. Prylar och träning

På tal om hälsoresor och kickstart är jag på jakt efter några prylar för en höst med fokus på välmående. Jag har redan kollat på nya vandringskängor (mina från Salomon har många år på nacken, jag kan behöva en mindre hård variant). På produktjämförelsesajten Produktexperter.com går det att få en snabb överblick över olika alternativ på specifika produktkategorier – jag kikade till exempel nyligen på deras jämförelser om olika märken på vandringskängor.

Just nu spanar jag lite extra på bästa pulsklockan, inspirerad av både Drydens bedrifter i löparspåret och ett födelsedagsbarn som snart fyller år och ska få en pulsklocka i present. För egen del hägrar senare i höst ett ”Backyard Ultra”-lopp i Ronneby, mer om det längre fram… Den snabba sammanfattningen är att jag kan behöva en pulsklocka!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close