Close
Reseappar x 5: de här använder jag just nu

Reseappar x 5: de här använder jag just nu

Det går lite i vågor det där, vilka reseappar jag använder mest flitigt. Just nu är det följande fem appar som går varma(st) i min ”resemapp” på mobiltelefonen.

Reseappar: de här använder jag just nu

#1. CheckMyTrip

CheckMyTrip är en smidig reseapp som Amadeus (ett oberoende globalt distributionssystem/bokningsplattform – tänk er ett centralt datorsystem för flygbiljetter), står bakom. För att lägga till en resa är det bara att ange bokningsreferens, förnamn och efternamn. (Bokningsreferensen är alltså en kod med 6 tecken som finns på bokningsbekräftelsen/e-biljetten.) I appen kan du se bokningsstatus, ev. förseningar, flygnummer och annat som kan vara värt att hålla utkik efter för en resa – dock inte för alla flygbolag.

#2. Windy

Den här väderappen – som är gratis – är lätt beroendeframkallande och hjälper oss alla, inte bara meteorologer, forskare och naturnördar, att få stenkoll på väderfenomen. Det är dessutom ett roligt sätt att upptäcka vårt jordklot och dess fenomen, det går att få uppdateringar om allt från moln, regn, vind till temperaturer och luftkvalitet. Windy finns även som webbsida. Jag fick tipset av en släkting, som i sin tur hade fått tipset i anslutning till Gretas färd över Atlanten.

#3. KLM

fly KLM

KLM:s app är en återkommande favorit, vilket gör det extra kul att jag har nu har nöjet att samarbeta med dem under en period. I appen finns, förutom aktuell flyginformation och incheckningsmöjligheter, en bra översiktskarta över Schiphol. I appen finns också inspirerande reseguider till KLM:s destinationer som jag scannar med jämna mellanrum. I onsdags fick jag anledning att lägga till nästa bokning i KLM-appen, snart hägrar en resa ut i Europa med min lillasyster!

#4. Booking och Hotels.com

Hotellbokningarna görs allt oftare spontant nuförtiden, vilket är både bra och dåligt. Bra för flexibiliteten, dåligt eftersom det också kan vara kul att riktigt grotta ner sig och längta efter ett specifikt hotell. Vi brukar ofta boka hotell under resans gång under våra roadtrips (senast i Wales) och även Ecuador såg vi till att boka vissa av hotellen i takt med att resrutten satte sig. Väldigt smidigt att kunna göra det nära till hands i respektive app, även om jag nog föredrar att sitta vid datorn för sådana bokningar.

#5. SJ

reseappar SJ

SJ:s app är och förblir flitigt använd hos mig. Här bokar jag tågbiljetter, håller koll på trafikinformation och har alla biljetter samlade på ett och samma ställe.

Andra välanvända reseappar som ligger i min resemapp är UD Resklar och Momondo. Jag kan också rekommendera Cost Split för att hålla koll på utgifterna om ni är flera som reser ihop.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Är inne på samma linje med hotellbokandet, som även här sätts allt eftersom rutten artar sig. På gott och ont, för när folk surfar hemnet surfar jag boende i de här apparna. 🙂

    1. Haha, eller hur! Hemnet är så oooold schoooool!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close