Close
Resa till Dubai: inspiration, tips och fakta

Resa till Dubai: inspiration, tips och fakta

Första gången vi besökte Dubai var på nyåret 2011 tillsammans med våra vänner. Vi var ute efter barnvänlig destination med en överkomlig flygresa under vinterlovet både vad gällde aspekterna restid, tidsomställning och temperatur. Valet föll på Dubai – där vi stannade i två veckor.

Sedan vår första resa till Dubai har mycket hunnit hända på destinationen, vilket vi även blev varse när vi åkte tillbaka några år senare. Den här platsen på jorden är som ett enda nöjesfält och det expanderar hela tiden. Det byggs ständigt fler hotell, fler nöjesparker och det finns storslagna planer på att fortsätta växa som turistdestination. Dubai är onekligen en väldigt speciell plats där det finns oräkneliga sätt att maxa sin semesterupplevelse. Och ja, det finns många synpunkter om resmålet. Jag har bekanta som inte alls tilltalas av vare sig ”plastic fantastic”-konceptet eller kulturen, medan andra vänner älskar känslan i Dubai och reser dit så ofta de bara kan. Jag och min poddkollega Lisa ägnar hela det senaste avsnittet av Att resa-podden åt att djupdyka i Dubai som resmål.

Resa till Dubai: inspiration, tips och fakta

#1. Resa till Dubai – för barnfamiljer

resa till Dubai

Första gången vi reste till Dubai var barnen två år respektive fem månader. Fokus låg på strandhäng och lugna dagar i parken, medan vårt resesällskap med äldre barn siktade in sig på nöjesparker och vattenland. Några tips på saker att göra som barnfamilj:

  • KidZania: Konceptet för den här nöjesparken är att låta barn och ungdomar (mellan 4-16 år enligt hemsidan, det finns dock en separat lekyta för yngre barn) ”leka vuxen” genom att bland annat prova på olika yrken.
  • Legoland: För drygt två år sedan (oktober 2016) slog Legoland upp portarna i Dubai. Idealålder för parken lär vara 2-12 år.
  • Vattenparken Aquaventure (tillhör Atlantis the Palm): Enligt våra vänner, som har besökt många vattenland, är det här det överdrivet bästa hittills. Kostnaden för inträdet svider i plånboken, men biljetterna blir billigare om du förbokar.
  • Creekside Park: Här hänger många av lokalborna efter jobbet. Stämningen är lugn och barnen har fria lekytor – bra tips!
#2. Resa till Dubai – för äventyrare

resa till Dubai

Dubais sanddyner lockar till alla möjliga typer av äventyr, den mest klassiska är väl en Jeeptur på sanddynorna. Lisa har skrivit mer om deras upplevelse här: Jeep i öknen. Fler tips för adrenalinhöjande upplevelser hittade jag inne på Visit Dubais guide till äventyr och utomhusaktiviteter i Dubai.

#3. Resa till Dubai – för livsnjutare

resa till Dubai

Dubai är en bra plats för att ladda batterierna, vare sig du väljer att göra det på stranden eller på en solstol vid hotellpoolen. Här finns överdådiga hotell för den som har råd, vi valde istället ett lägenhetsalternativ nere vid Bur Dubai (det vill säga ”gamla” Dubai). För dig som vill njuta extra mycket av både mat och en stämningsupplevelse rekommenderas en Friday Brunch, vilken Lisa har skrivit mer om här: Friday Brunch i Dubai.

#4. Resa till Dubai – för stadspulsen

resa till Dubai

Dubais skyline skvallrar onekligen om en myllrande stadspuls. Nere i downtown ligger de flesta sevärdheter samlade, bland annat Dubais dansande fontän (den får ni inte missa), Dubai Mall, som är världens näst största shoppingcentrum (sett till yta, New Century Global Centre i Kina är större) och inte minst världen högsta byggnad Burj Khalifa. Som sagt, Dubai är mycket av allt!

Så här lyssnar du på vårt podcastavsnitt ”Att resa till Dubai”:


Samtliga bilder utom nr 2 är hämtade hos Pixabay. Gilla gärna Att resa på Facebook för löpande nyheter och information om nya podcastavsnitt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close