Close
Centralbadet, Resfredag (igen!) och Hurtigruten

Centralbadet, Resfredag (igen!) och Hurtigruten

Resfredag igen! Just den här fredagen kommer jag att spendera eftermiddagen och kvällen i en bil på väg ”hem” till Karlskrona.

Sista helgen i september betyder att vi går mot höst på riktigt. Här kommer i vanlig ordning en sammanfattning med veckans fem, där jag bland annat berättar mer veckans lyxvardag på Centralbadet.

RESFREDAG om Centralbadet, Karlskrona och Gröna Lund.

#1. Sturköhäng hela helgen

sturköhäng

Vår resa ner mot Sturkö är mer eller mindre spontan. Vi visste sedan tidigare att en helg under tidig höst skulle vikas till att så gräs på släktens blivande fotbollsplan (nu händer det äntligen, till delar av familjens stora lycka!) och att hämta upp en båt som vi gemensamt har införskaffat för kommande äventyr nästa sommar. Den här helgen öppnades en lucka och ja, då är det lika bra att utnyttja den. Jag planerar att elda i vedspisen, tända ljus, gå långa promenader och mysa under en filt. Och ja, givetvis efter grovarbetet på åkern är avklarat.

#2. Vardagslyx på Centralbadet

centralbadet Stockholm

centralbadet

När jag var student brukade jag hänga en del på Stockholms klassiska badhus Centralbadet. De hade bra studentpriser och det var något magiskt med att simma i en bassäng med levande ljus omkring sig. I onsdags var jag där igen, för första gången på eviga evigheter, mot bakgrund av att en kompis till mig hade hittat en kampanj via Let’s deal. Vi möttes upp på morgonen och spenderade dagen med att träna i gymet (fräscht trots källarlokal, dock lite förvirrande med labyrintkänslan), bubbla i relaxavdelningen, simma i bassängen (jag älskar den maffiga inramningen i simhallen!), äta lunch med tillhörande solterapi på Ecobaren och ta igen flera månaders kompissnack. Väl investerade friskvårdstimmar må jag säga. Hitta hit: Drottninggatan 88.

#3. Bonusdag på Gröna Lund

Om ni råkar befinna er i Stockholm den här helgen kan jag tipsa om att Gröna Lund håller öppet en extra dag. Egentligen skulle tivolit ha stängt redan idag (för att svida om till Halloween-skrud), men nu har Grönan alltså bestämt sig för att också hålla öppet hela söndagen också. Om du förköper biljett på nätet kostar den 199 kr – och då ingår alla åk! Läs mer här.

#4. Clarion Hotel satsar på hotellnyckel via mobilen

Sigtuna
Snart är både nycklar och nyckelkort ett minne blott i hotellbranschen, eller?

Nordic Choice Hotels har precis lanserat en app vilken erbjuder både chat-funktion och möjlighet att checka in/ut. Bäst av allt? Nu kommer det vara möjligt att använda mobiltelefonen som nyckel för att låsa hotellrummet. Framtiden är här, vare sig vi vill eller inte! Läs mer: Clarion Hotel i framkant – satsar på nyckel och chat via mobilen

#5. Hurtigruten Grönland – Kanada

För ett tag sedan avslöjade Sofia/Fantasiresor vart hennes nästa drömresa skulle gå – och nu är hon iväg. Följ hennes isbergsklädda uppdateringar på Instagram.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Ska genast kolla på Lets Deal efter mer Centralbadeterbjudanden. Evigheter sen jag var där senast.

    1. Jag tror hennes deal gick ut nu på söndag… men kanske finns nya? Hoppas att du får tag i en. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close