Close
Poddpaus och annat som hänt på senaste tiden

Poddpaus och annat som hänt på senaste tiden

Det är fredag i mitten av maj, och under den senaste veckan har nordanvinden dragit fram med både snö och kyla. Jag har slutfört ett par projekt och börjar nu så smått att förbereda mig både mentalt och praktiskt inför en ny tjänst. Spännande tider ändå! Här kommer veckans fem i en blandad kompott.

Poddpaus och annat som hänt på senaste tiden

#1. Att resa-podden pausar

att resa-podden
Lisa och jag i Ecuador i höstas, känns som ett annat liv!

Den 1 december 2015 körde jag och min fina vän Lisa igång vår personliga podcast om resor, och har alltsedan dess släppt avsnitt efter avsnitt på löpande band. När vi nu började närma oss vårt hundrade (!) avsnitt kom tankarna på att fira med buller och bång. Tänk, ETTHUNDRA avsnitt fyllda med reseinspiration och kärlek till att resa både nära och långt bort, klart att det måste firas!?

Efter att ha släppt nr 98 kröp dock Coronan obehagligt nära, och där någonstans tappade vi lusten. Resorna, podcasten, livet och ja, nästan hela världen ställdes på paus. Sedan dess har det varit tyst från oss i nästan två månader, innan vi till slut kände att det var dags att dryfta våra tankar om hela situationen inför poddlyssnarna – och om hur vi tror att utvecklingen av resebranschen kommer att se ut framöver.

Visst är det lite symboliskt ändå, att avsnitt 99 blir ett avsnitt som handlar om att sätta Att resa-podden på paus! Jag och Lisa tar med oss massor med roliga minnen, inspirerande gäster, minnesvärda resor och inte minst en ovärderlig vänskap – och kommer tillbaka nära världen är redo för oss!

Lyssna här: Att resa-podden på paus

#2. Bröllopsvideo (typ 13 år senare)

En bra grej med Corona är att jag faktiskt har hunnit ta tag i en del surdegar här hemma. En av dem var att skicka in uråldriga videokassetter från vårt bröllop att föras över till digitala filmfiler. Alltså, vilken tidsresa! Jag hann gråta både en och två tårar när jag kollade på resultatet i veckan, innan jag hejdade mig och stängde av. De här dyrgriparna till filmfiler vill jag såklart spara och se tillsammans med Tobias. (Jag har alltså inte sett ett enda rörligt klipp från vårt bröllop förrän nu.)

Vill ni själva ta itu med era videoöverföringar kan jag varmt rekommendera Videokopiering.se som jag fick tips om av en vän.

#3. Swimrun i Nynäshamn

Nynäshamn
Strandvägen, Nynäshamn.

Men JA, jag har tagit mina första stapplade steg i min plan att prova på det här med swimrun – fast den här veckan utan ”swim”. En kompis till mig här i Nynäshamn har peppat mig att bli medlem i Nynäshamn Långdistansklubb, och igår var hon och jag ute och sprang en av slingorna som klubben har varit med och märkt ut här i Lövhagen. Nu ska K och jag ses en gång i veckan och springa ihop! När jag känner mig redo, och vattnet är varmare, ska hon hjälpa mig med simbiten. Kanske läge att börja kolla på våtdräkter, någon som har tips på prisvärda och bra?

#4. ”Sunt förnuft” och nya bud om resor i Sverige

I veckan tändes en del hopp runt om i landet i samband med att regeringen gav nya besked om resor inom Sverige. Vi har en hel del att upptäcka på en till två timmars bilresa från hemmet, det känns ändå hoppfullt.

UD förlänger sin avrådan för icke nödvändiga utlandsresor fram till 15 juli. Samtidigt meddelar regeringen att resor som motsvarar en till två timmars bilresa kan genomföras. ”Vid sådana här resor gäller sunt förnuft och stor försiktighet” sade statsminister Stefan Löfven på onsdagen.

– SvD, 13 maj 2020

Beskedet om utlandsresor var väl knappast oväntat, jag tror personligen att den där avrådan från UD kommer att förlängas ytterligare framöver. Men ja, vi får väl se. Känns som att nästan ingenting förvånar oss längre!?

#5. iPhone-haveri

snyggaste weekendväskan sandlund Hossein

I december slog jag på stort och investerade i en ny telefon, och efter lite vånda och besvär bestämde jag mig för en iPhone 11. I veckan slet jag mitt hår när den helt plötsligt inte ville vara med längre. Tror ni att jag hade backup på bilderna? Nope. (Det var en av de ogjorda punkterna på min att göra-lista. Å andra sidan var bilderna från december och framåt, det vill säga mest coronabilder = femtontusen skärmdumpar på coronarecept och olika promenader/löpturer i närområdet. Som min vän Sofia sa, ”Du har raderat ut coronan kan man säga.”

Så vad säger ni, det här telefonhaveriet kanske var lika bra ändå? ”Nu vänder vi blad och ser framåt”, som kungen skulle ha sagt. (Och ja, förmodligen snart också Kungen av Kungsan aka Paolo Roberto... Gah!)


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Nya tider! ❤️

    1. Ja, i mångt och mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close