Close
En sommar på hemmaplan

En sommar på hemmaplan

Det är fredag – min sista som egen chef innan jag kliver på en anställning på måndag – och jag är redo för nästa steg i livet. Jag är också redo för en sommar på hemmaplan, vilket är temat på veckans fem:

En sommar på hemmaplan

#1. Hemesterkampanjer

nelly nääs fabriker

Jag vet inte hur det är i era flöden på Instagram och Facebook, men i mina fullkomligt exploderar det av kampanjer för ”hemester”. Det känns som att många, på båda sidan kampanjen (det vill säga avsändare och mottagare), har landat i ”vår nya verklighet”. Idag såg jag en uppdatering från en bekant i hotellbranschen, som hade fått gå och stödköpa både mackor och juice till frukosten på hotellet – och ”aldrig gjort det med ett så stort leende på läpparna”. Låt oss hoppas på att det fortsätter så här!

#2. Att vara hemma, men ändå ha hemlängtan

sturkö

En sommar på hemmaplan innebär blandade känslor eftersom jag i nuläget inte kan åka ”hem” till Karlskrona. Jag har alltid hemlängtan till Blekinge, mer eller mindre, och ni kanske kan gissa var på skalan jag befinner mig just nu. Uppdateringarna från mina syskons vårpromenader på Sturkö känns nästan olidliga att titta på! Men det är okej. Det blir okej.

#3. Sommaraktiviteter i kommunen

Det finns såklart fördelar med att inte flänga över hela sommar-Sverige, utan att ha basen här i Nynäshamn över sommaren. Jag har själv hyllat vår kommuns sommaraktiviteter vid ett flertal tillfällen genom åren, men eftersom vi brukar vara bortresta större delen av sommarlovet har vi inte kunnat anmäla barnen. I år händer det! Barnen är anmälda på både friidrottsskola och tennisskola, och via fotbollsklubben kör de också fotbollskola. (Allt är givetvis anpassat efter rådande omständigheter, men det behöver jag inte säga va?)

#4. Nya ”Coronauttryck!”

Har du börjat slänga dig med nya uttryck under den här pandemin? Första veckorna var jag en flitig användare av ”coronadieten”, jag gick med andra ord skytteltrafik mellan soffan och skåpen med godsaker. Efter några veckor ändades fokus och jag började slänga mig med #coronacooking istället. Jag fick mer ro i kroppen, och kunde ge mig på en massa roliga recept med fokus på bra råvaror. Min bloggkollega Sofia/Fantasiresor delade fler roliga ord i sina stories häromdagen, kanske skriver hon ett specifikt inlägg om det om jag frågar snällt!? Har du börjat använda dig av några ”nya Coronauttryck?

#5. Spaningar om vårt framtida resande och vad som är jobbigt med Corona

jordglob

Veckans mest intressanta blogginlägg hittade jag hos mina bloggkollegor Dryden och 4000 mil. Dryden har bett ett gäng resebloggare att spana om spaningar för vårt framtida resande. Det bjuds på lite olika infallsvinklar och perspektiv, vilket såklart är uppfriskande! Läs inlägget här:

Resebloggarna: Så förändras resandet!

Gunilla på 4000 mil har skrivit ett oerhört bra inlägg med reflektioner om vad Corona och dess inverkan på oss och vårt tänkande:

Därför är det så svårt – allt det här med Corona


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsbild från en sommardag vid Stockholms slott för några år sedan.

6 comments

 1. Hehe, corona-uttryck. Försöker att inte slänga mig med dem. Faktiskt. Men det kommer väl. Längtar mest efter att typ alla nyhetsbrev jag prenumererar på INTE ska inledas med ”Hoppas allt är bra trots omständigheterna…”.

  Tack för länken, det blev ett intressant inlägg med ganska bra spridning i tänkande och tyckande!

  1. Kanske läge att rensa ut dina nyhetsbrev en gång för alla…!? 🙂 Själv brukar jag tappa bort alla viktiga kampanjer i mängderna nyhetsbrev, tyvärr, så borde ta tillvara på mitt eget råd!

 2. Ja blir det hemma, hemma eller bara hemma i Sverige i sommar? Jag har länge varit optimistisk och tänkt att det kommer nog att funka att resa runt i Norrland. Men nu börjar jg misströsta på den. Det kanske bli så att vi inte får resa alls?
  Kul att du gillade mitt inlägg, svårt att veta innan om folk uppskattar eller tycker att man bara skriver en massa självklarheter. 🙂

  1. Dina inlägg är alltid läsvärda!!

 3. LYCKA TILL IDAG!!! Hoppas det blir en bra dag på nya jobbet!

  1. TACK! Det blev en väldigt bra dag. Alltid lite pirrigt i början, känns som första dagen i skolbänken typ. Hade ryggsäck med äpple och allt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close