Close
Podden om resor: Att resa trendigt 2016

Podden om resor: Att resa trendigt 2016

Nu finns det fjärde avsnittet av podden om resor ”Att resa-podden” ute! Att resa trendigt 2016 – vad innebär det för mig och Lisa? Och vad innebär egentligen begreppet trend?

I podden om resor spanar vi inför det nya året på de resmål vi tror kommer att trenda under 2016. I avsnittet gör vi också en kort tillbakablick på våra bästa resor under 2015.

podden om resor

trendigt

Att resa trendigt 2016

Till att börja med, vad är egentligen definitionen på vad som är en trend i resebranschen? Det är inte antalet sålda resor till ett specifikt resmål som avgör, utan de destinationer som ökar mest procentuellt jämfört med året innan.

I podcasten har vi delat upp spaningen i tre olika kategorier; ”Sol”, ”Weekend” och ”Upplevelser”. Visst är vi svenskar benägna att åka tillbaka till solsäkra destinationer där vi vet vad vi får – Spanien, Grekland och Thailand är och kommer säkert förbli våra förstahandsfavoriter. Men det finns alternativ! Vi börjar nu även snegla mot Balkan och på länder i närheten av Thailand. Vad gäller weekendresor tror vi mycket på Polen och för att komma hem med ett gäng upplevelser i bagaget spanar vi på alternativ inte alltför långt bort ifrån Sverige.

Vill du höra mer om våra reflektioner kring trender och resmål 2016 får du gärna gå in på podcastens hemsida för att lyssna på avsnittet: 004 – Att resa trendigt 2016. Du kan också klicka in och lyssna direkt på iTunes. Har du några frågor eller funderingar om podcasten får du gärna lämna några rader här på bloggen, eller mejla mig och Lisa på hej (at) attresapodden.se. Observera att vi numera även finns på Instagram under @attresapodden.se

Lästips

I avsnittet nämner vi våra två bästa resmål under 2015. Lisa berättar om drömresan med magiska vyer, fantastiska matupplevelser och bad i heta källor på Island, samt familjeresan med den ena vyn vackrare än den andra på Santorini. Själv drömmer jag mig tillbaka till pulserande storstadsliv, märkliga byggnader och rökelsedoft i Taiwan – men även vår fina vecka med strandliv, otaliga gelatos, böljande fält och medeltida atmosfär i Toscana.


Vårt fjärde avsnitt av Att resa-podden sponsras av Travellink

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close