Close
Platser att resa till 2020 (om du vill vara trendig)

Platser att resa till 2020 (om du vill vara trendig)

Det är mycket resor i mitt huvud nu, mer än vanligt. Jag försöker resonera mig fram till lämpliga resmål för nästa år, och det är lättare sagt än gjort. Det finns ju så många resmål jag vill uppleva och saker jag vill göra! Jag hoppas bland annat att vi får till en längre resa tillsammans med familjen, där jag med ”längre” avser både tid och avstånd. Vi ska också resa iväg med våra vänner som bor i England – och behöver hitta en resa där logistiken funkar för alla inblandade. Jag är med andra ord på jakt efter massor med inspiration för lämpliga platser att resa till 2020! Igår skickade min syster en länk om trendiga resmål inför nästa år, och jag blev såklart väldigt nyfiken på att höra vilka platser Airbnb listar som ”Must-See Vacation Destinations to Visit in 2020”. Trendig är för övrigt en definitionsfråga, i det här fallet har Airbnb tittat på sin egen bokningsdata som jämför statistik för tusentals destinationer – och dessa platserna verkar alltså öka mest inför nästa år.

(Det finns 20 platser att resa till på Airbnb:s originallista, men 6 av dem valde jag att sålla bort direkt. Någon måtta får det vara!)

resebloggare reseskribent
Min andra poddhalva Lisa (som också har tagit omslagsbilden på mig i Ecuador).

Platser att resa till 2020 (om Airbnb får välja)

 1. Milwaukee, Wisconsin (USA): En stad som ligger vid Lake Michigan kan väl inte vara fel, eller? Staden är främst känd för sina bryggerier, men jag är övertygad om att jag hittar andra saker att göra än att hänga på sådana.
 2. Bilbao (Spanien): Jag har så mycket kvar att se av Spanien, och Bilbao i Baskien är definitivt en av städerna som lockar. Hit åker jag gärna med en syster eller två, käkar pintxos dagarna långa och går på Guggenheimmuseet.
 3. Xi’an, (Kina): Xi’an är ett väldigt populärt resmål i Kina, mycket beroende på stadens 3100 år gamla historia.
 4. Eugene (USA): Eugen är en liten stad som ligger i Oregon, vilket i sig skulle vara anledning nog för mig att åka hit. Varje gång jag hör ”Oregon” får jag något drömskt i blicken, hit kan jag absolut tänka mig en familjeresa nästa år.
 5. Luxemburg: Det här landet är lika stort som mitt hemlandskap Blekinge, förknippas med EU och… ja, vad mer? Jag är inte jättesugen på att utforska landet mer än att köra igenom (som jag redan har gjort), men jag kanske kan bli övertygad av er?
 6. Vanuatu: Djungel, bambubroar, vattenfall och paradisstränder, allt samlat i sydvästra Stilla Havet. Japp, det duger – hit vill jag!
 7. Cape Canaveral (USA): Namnet Cape Canaveral var totalt obekant för mig, desto mer bekant är dock Kennedy Space Center som ligger på Cape Canaveral. Hit skulle barnen älska att resa.
 8. Aberdeen (Skottland): Skottland har kommit att bli synonymt med Edinburgh och Glasgow, men det finns såklart mer att uppleva! Hamnstaden Aberdeen är ingen typisk turiststad – men här finns tydligen grejer att hitta på ändå. Jag kan aldrig få för mycket Skottland i mitt liv.
 9. Ubatuba, (Brasilien): Ubatuba i Brasilien marknadsförs som surfingens huvudstad, och det i sig känns som anledning nog att åka dit. Staden har 100 olika stränder, och i närheten finns vattenfall, bra vandringsmöjligheter och ja – ni hör ju. Kanske är det här det resmålet som lockar allra mest i listan över platser att resa till 2020.
 10. Les Contamines-Montjoie, (Frankrike): Jag är helt såld på Frankrike efter förförra höstens resa till Normandie. Les Contamines-Montjoie är tydligen en skidort som ligger i sydöstra Frankrike. Jag är inte den som är den att åka dit och kolla läget.
 11. Tokyo (Japan): Alltså, behöver den här staden en närmare beskrivning? Tokyo är ett resmål jag v-e-r-k-l-i-g-e-n vill uppleva, ju förr desto bättre.
 12. Kerala, (Indien): Alla som är Indienfrälsta snackar gott om Kerala, och kanske är det hit jag ska åka för att lära känna det där landet jag har så blandade känslor för? Vi får väl se.
 13. Malindi, (Kenya): Malindi lär ha fantastiska sandstränder, och riktigt bra dykning. För mig lockar däremot Namibia betydligt mycket mer än Kenya just nu, blir det en resa till Afrika framöver är alltså Namibia förstavalet.
 14. Maastricht (Nederländerna): Det här är Nederländernas äldsta stad, grundad redan under romartiden. Bilderna på den äldre bebyggelsen ser riktigt charmiga ut, hit åker jag gärna!

Har du bestämt några platser att resa till 2020, och i så fall vilka? Förutom några resmål i Sverige är jag helt obokad, men tankarna snurrar för fullt – inte minst efter det här inlägget.

25 comments

 1. Älskar att läsa om trender – men varken följer dem eller sätter dem. 😉 Är mer en nyfiken trendlyssnare som tycker våra spaningar säger mer om tiden vi lever i än trenderna som (kanske) kommer. Hursom, jag skulle vilja åka på en längre resa med min sambo nästa år. Nepal står högt på den listan. Kortare önskeresor år 2020 är Belgrad (för allmänt cool stad), Thessaloniki (för kombon hav och storstad), Åland (för skärgårdsvandring) och Málaga (för att damma av gamla minnen från året jag pluggade där).

  1. Ja, men jag gillar också att läsa om trender av olika slag! Nepal, alltså JA – den står också enormt högt upp på min lista. Får nöja mig med Neapel nästa vecka – nästan same same va? 🙂

 2. Intressanta platser. Bilbao och Tokyo är nog spontant de platser som lockar mig mest av dessa. Eugene har jag varit i, jag var dock bara där ett dygn så hann inte se jättemycket men hälsade på en kompis som pluggade på universitetet där så hann uppleva lite amerikanskt studentliv. Det är mer än 20 år sedan nu men minns att vi åkte upp på någon höjd där man hade en fantastisk utsikt över staden och dess omgivningar. När det gäller resor nästa år så har vi bokat resa till Dublin över trettonhelgen samt till Kalifornien i juni. Sedan ska vi åka någonstans på påsklovet eftersom jag fyller jämnt då så håller på som bäst att leta efter den resan just nu…

  1. Åh, dina spaningar om Eugene låter lovande måste jag säga! Och du vilka härliga resor som hägrar för dig – Kalifornien är en stående favorit.

 3. Jag kan tänka mig att åka och utforska läget runt Lake Michigan helt klart. Älskar USA på det sättet och skulle gärna springa trail där! Och så vill jag till Gotland, Färöarna, San Sebastian, bo på vingård i Italien (högst luddigt yes) och typ Fidji eller något lååångt bort. Vill tillbaka till Kapstaden också! Och Köpenhamn, men tänkte åka dit i november faktiskt!

  1. Låter som att jag kan följa med på det mesta – SÄRSKILT Färöarna! Och ja, USA ”på det sättet” är ett sätt jag gärna upplever mer av.

  2. Gillar du jul så kolla när Tivoli slår upp portarna inför julen – så vackert och mysigt med all belysning, stånd och go’ glögg!

   1. Just det, känns som en grej jag verkligen vill göra någon gång. Jag ÄLSKAR jul!

 4. Inget av det på listan lockar. Till våren hoppas jag att vandringsresan till England blir av. Pga Brexit blev det Rim istället i våras så jag hoppas att det ska fungera till våren. Genève och Jura-bergen ligger också på listan så kanske det får rycka in om England fryser inne igen.

  1. Rom – inte Rim!

  2. Åh, jag hade flera platser som lockade på listan – men inte alla. Vad härligt med en vandringsresa till England! Vi vandrade i Wales och i Peak District i England i somras, och älskade det! Hoppas ni kommer iväg som ni ska utan Brexit-strul!

 5. Nja – jag blev inte heller så inspirerad av listan. Dock tackar jag för trevlig läsning – det var ett roligt inlägg.
  För min del är skidresa i Andorra inbokat och därefter lutar det åt Normandie som jag aldrig har besökt.
  Saras dröm om att komma tillbaka till Kapstaden delar jag….helt underbart där! Ias vandringsresa i England lät också spännande! Sverige har ju också såå mycket att erbjuda. En tur till höga kusten skulle jag gärna gjort.
  Ja – det finns verkligen massor av ställen man vill åka till – önskar alla trevliga resor framöver!

  1. Tack för din kommentar Eva! För mig är det lika roligt att läsa kommentarerna här, gillar att höra om allas planer och era tankar om diverse resmål. Och du – vilka spännande grejer du har på gång framöver! Höga Kusten kan jag varmt rekommendera, älskade varje sekund där uppe!

 6. Kerala rekommenderas.
  Har varit där flera gånger både längre och kortare tid.
  Fast det var ju några år sedan.
  För egen del blir det Thailand igen i vinter, där vi f.ö. är för tillfället.
  Funderar också på en avstickare till Laos.

  1. Åh, jag hoppas också på en avstickare till Laos nästa thaimout – har hört så mycket bra om landet på senaste!
   Kerala får nog vänta många år skulle jag tro…

 7. Ubatuba får du slå ihop med ett besök på Ilha Grande, superfin ön med magiska stränder!

  1. Åh, fatta vad många grymme-tips du sitter inne på där borta. Ser fram emot att höra mer om era upplevelser IRL sen!

 8. Aberdeen är nog det jag är trendig nog för att besöka 😛
  I övrigt så var det inget av resmålen som lockade något speciellt. Jag skulle absolut åka om någon vred om armen på mig 🙂

  1. Det finns många ställen jag hade åkt till utan en vridning på armen… haha! Men visst, roligare listor finns det nog att hitta om man letar.

 9. Aberdeeen, Tokyo och Luxemburg kvalar in som intressanta ställen! Varit i Kerala och Xi’an och kan verkligen rekommendera båda, framförallt Xi’an, som vi älskade.

  1. Då har vi samma smak Madeleine. 🙂 Spännande att köra om Kerala och Xi’an. Min man är mycket inne på Kina, men vill mer åt naturupplevelserna och glasbroarna (!) än stadslivet. Får se om vi lyckas kombinera det där någon gång.

 10. Bilbao är häftigt! Och Kerala faktiskt väldigt fint, det var där jag var 6 månader… 🙂 Kan nog vara ett bra Indien-alternativ att ”börja med”. Annars är Goa ju ganska Indien-light, haha.

  Har inte så många resplaner för 2020 spikade, men lutar i alla fall åt någon alpresa!

  1. Bilbao ja, det får det nog bli framöver. Kerala – jadu. Det är som sagt inte en plats som inte står över på min önskelista… kanske en dag.

   Och – hurra för alperna!

 11. På min önskelista för 2020 står:
  Amsterdam
  Budapest
  Riga
  Dublin
  Helsinfors, Sveaborg
  Wroclaw
  Som du ser är jag vän av storstäder…☺

  1. Ja, men jag märker det! 🙂 Wroclaw tycker jag låter precis hur intressant som helst. Och Sveaborg vill jag också till! Alla övriga städer du listar är förresten också toppen, kan inte ens lista en specifik favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close