Close
Novemberstrategin för novembertragedin.

Novemberstrategin för novembertragedin.

Okej, novembertragedin kanske är att ta i. Men alltså, trots att jag vet hur jag brukar känna för novembermånaden glömmer jag det på något sätt varje år. Det är lite som att föda barn. Asjobbigt där och då, men efteråt har jag ändå varit beredd att göra det igen – och till och med sett fram emot det?

Att november kommer med en känsla av vemod kommer inte som någon nyhet. Jag vet vad som väntar, men blir ändå lika tagen på sängen varje gång. Transportsträckan fram till advent och jul känns mest bara grå, och så är jag oerhört trött på kvällarna. Jag somnar på två röda sekunder, tidigt på kvällen, och har nästan inte lust med någonting.

Läs mer: Min strategi för november.

Novemberstrategin 2021.

Jag är såklart inte ensam om att känna mig dassig under den här tiden på året. Det behövs ljusglimtar, och vi hittar alla olika sätt att förgylla det mindre roliga. Veckans fem blir därför en lista på hur jag planerar att ta mig an november det här året.

#1. Bokar kortare resor i Sverige

I helgen spelade Julia en stor innebandycup norr om Stockholm. Eftersom vi knappt hann åka hem mellan matcherna innan det var dags att åka dit igen checkade vår familj (minus Sebbe) in på Såstaholm.

såstaholm

Kombinationen av höstlovskul och cuplogistik var både mysig och välbehövlig, med tanke på att vi annars har jobbat hela veckan.

I samma veva som jag hittade boendet på Såstaholm smidde jag medan järnet var varmt, och bokade också in en snabb sväng till Göteborg med tåget. Jag kommer att övernatta på Hotel Dorsia (ett boutiquehotell jag kikat på ett tag nu!), och ser också fram emot att hälsa på svärmor. Kul avbrott mitt i veckan!

#2. Kollar serier (såklart)

Till slut föll även jag och Tobias för hajpen och började kolla på Netflix-succén Squid Game. Den är knäpp och knasig, men berör också djupt i relationerna som uppstår efter hand. Jodå, vi är fast! Vi har också kollat klart på Handmaids Tale, och kommer snart att varva Squid Game med lite mer lättsamma Solsidan.

#3. Vilar och skrotar runt hemma

hösten Nynäshamn

Dagarna då solen faktiskt behagar bryta fram genom det gråa, disiga? Då vill jag inte gå någonstans, utan stannar helst hemma för att skrota runt i vårt hem. För jo, det här är verkligen vårt hem nu. För första gången på många år vill jag inte flytta från Nynäshamn. I alla fall inte än på länge.

#4. Träning

Jag är noga med att alltid gå fram och tillbaka till padelhallen/kontoret istället för att ta bilen…

… men har haft svårt för att ta mig ut på kvällarna. Jag har haft uppehåll från löpningen ett tag på grund av ingen anledning alls mer än att jag är lat, men när jag väl tar mig ut i mörkret är det som en energiboost VARJE GÅNG.

Nynäshamn padel

Det är fortfarande sjukt kul att spela padel, och jag har också börjat snegla på gymmet som ligger vägg i vägg med padelhallen. Jag har egentligen noll anledningar att inte börja (förutom den nyss nämnda latheten), men ungefär tusen anledningar att faktiskt gå dit. Googla ”periodare” och jag lovar att det dyker upp en bild på mig.

#5. Smygstartar julen lite tidigare än vanligt (aka firar ”novent”)

Min syrra gräddade sina första lussekatter i veckan, och själv köpte jag julkalendrar till barnen i samma veva. Jag kommer att börja julmysa tidigare än vanligt i år, det är jag övertygad om. Å andra sidan hänger halloweenpyntet fortfarande kvar här hemma, så helt redo att gå all in på jul är jag inte heller.

Jag har ju knappt hunnit smälta hela halloween-grejen, som gick av stapeln förra helgen. (Barnen läskigare än någonsin!?).

resa till Helsingborg tips

Men så här. Alla grejer ovan är saker jag ska göra. En viktig del av min novemberstrategi är saker jag låter bli att göra. Jag har helt släppt mina organiserings- och renoveringsprojekt hemma. Allt sådant får stå på paus. Jag försöker också släppa tankarna på att gå runt och vara nöjd hela tiden, att NJUTA AV MÖRKRET, känna tacksamhet 24/7 och vara zen och oövervinnerlig. Jag vill mest bara gå i ide, och tänker att det är okej att känna så ibland. En liknelse jag hört och ofta tänker på handlar om årstidernas cykler – och att leva sitt liv ungefär på samma sätt. Hösten är en tid då saker och ting stannar av, pausar och förmultnar, för att sedan knoppa, grönska och blomma ut igen. Det må låta deppigt, men jag tänker ungefär samma om min personliga novemberstrategi. Jobba, äta, sova, repeat – med lite inslag av roligheter och träning när andan faller på.

Hur lyder din novemberstrategi det här året?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

3 comments

  1. Jag försöker inreda om gästrummet till vilorum/ljusterapi/vinterförvaring av växter. Hoppas jag kan få lite energi av att gå in där och se fejkad sol och gröna blad.

    1. Vilken bra grej Maria! Låter som ett mysigt rum.

  2. Jo, men jag älskar mina trettio tacksamma dagar! Det är de som tar mig igenom november. Och om 2,5 vecka kommer barnen hem och det är både Thanksgiving och advent, så de där dagarna emellan ska jag nog fixa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close