Close
Hej september!

Hej september!

Augusti blev september, och jag tycker det känns bra att vända blad i almanackan. Jag lyssnade nyligen på podcasten Dumma människor (gillar mycket, lyssna!) där augusti beskrevs som ”årets söndag” med all den ångest det kan tänkas innebära inför kommande jobbvecka. (Att jämföra med maj/juni, som är årets fredag, och juli som förknippas med härlig lördagsfeeling). För egen del håller jag med programledaren Lina Thomsgård i resonemanget att den här tiden på året snarare är förknippad med nystart och en chans att börja om med bra vanor, som nyårsafton typ.

Jag ser fram emot september med allt vad innevarande månad har att erbjuda. Det har varit lite si och så med frekvensen av fredagsfemman under sommaren. Men nu händer det, på tal om nystart och sånt!

Hej september!

#1. Den traditionella septemberturen söderut

Åh, snart åker jag ner till Karlskrona och sommarstället igen! Det ska fixas och donas inför kommande höststormar och efterföljande vintersäsong. Utemöblerna ska bäras ner i källaren, båten ska upp (eller ja, den är faktiskt redan uppe, och såld, efter ett litet missöde häromdagen), villavagnen ska rensas från textilier för att undvika mögel, kylar och frysar ska tömmas och ja… det är en hel del att stå i. När allt är klart ska det givetvis firas med god mat.

Läs mer: Den traditionella septemberturen söderut

#2. Att casha in en resa med SJ Prio-poäng

Ungefär i samma veva som Corona slog till slutade jag använda mitt betalkort hos Bank Norwegian, och började istället använda ett SJ Prio Mastercard för mina vardagsköp. Tidigare växlade jag alltså in mina cashpoints hos Norwegian till flygbiljetter, och nu gör jag samma grej med tåg för mina SJ Prio-poäng.

ett tåg norrut
Nattåg mot Abisko, 2019.

I veckan ”betalade” jag en egen sovkupé på nattåget (första klass) hem från Åre senare i september med mina poäng. Bra grej, jag gillar bonussystem! Behöver jag säga att kreditkort inte ska användas att köpa grejer för pengar du egentligen inte har? Jag brukar själv sätta in pengar i förskott i början av varje månad för att slippa ligga på minus.

#3. Ny baddräkt som ska invigas i september

När hösten närmar sig brukar badkläderna reas ut, och det här året slog jag till. Min fina Panos Emporio-bikini har varit en trogen följeslagare i flera år…

relax beach koh lanta relax bay

… men börjar se väldigt trött ut efter att ha hängt på longstay i Thailand och därefter badat sig igenom både jacuzzis, sjöar och hav här i Sverige. Nu får en kollega av samma märke ta efter, den här gången en svart baddräkt. Panos brukar ha modeller som är snälla mot min figur, med kriterierna 1) jag vill att tyget ska täcka båda skinkorna 2) ha bra byststöd och 3) gå upp över magen (gillar alltså boxermodell för bikini).

Baddräkten är för övrigt tänkt att invigas nu i september. Om det blir jacuzzi eller ett dopp från bryggan här i Nynäs låter jag vara osagt. Men imorse duschade jag i en kall utedusch utan att dö på kuppen, så det känns hoppfullt med Östersjön!

#4. Syskon är bäst, ingen protest!

Jag har haft det stora nöjet att ha ett av mina syskon på besök hos mig under några dagar. Jag har fått SÅ mycket hjälp, bland annat med möbelfix, ärenden, rådgivning och matlagning.

sölvesborg
Blekinge, juli 2021.

Kan åter igen konstatera att det är så himla fint att ha många syskon. Urtråkigt att de alla bor alldeles för långt bort från mig, men å andra sidan är det extra kul att få besök när det väl händer! Just nu längtar jag extra mycket efter min syster i Skottland och extrasyster i Berlin – Corona har gjort att vi inte har kunnat ses på evigheters evigheter. Hoppas innerligt att det blir ändring på den fronten nu i höst!!

#5. September i Stockholm

stockholm

Mina besök i Stockholm city kan väl i princip räknas på fingrarna under de senaste månaderna, men efter vårt dygn i huvudstaden med staycation och allt för ett par veckor sedan fick jag mersmak. Igen.

Läs mer: Nobis Hotel och ett dygn i Stockholm

stockholm

Jag vill promenera längs Djurgården i sensommarskrud, jag vill äntligen få till en Afternoon Tea på Grand Hotel…

stockholm
Stockholm, augusti 2021.

… och förhoppningsvis också samla fler fina ”vägrar-inse-att-sommaren-börjar-ta-slut”-kvällar utan regnjackor, halsdukar och paraply. Japp. Så får det bli. HEJ SEPTEMBER!

Hur har din vecka varit, och vad ser du fram emot med september?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

 1. Åh visste inte ens att SJ hade ett Mastercard. Bra tips!

  1. Jo, det är helt klart värt att kolla upp. Tar tid att samla poäng, men många bäckar små…

  1. Längta no more! Nu är vi här!

 2. Bästa tiden på året är i antågande! Frost i morse – nu händer det. Hösten är här!

  1. Tänkte få till ett ”välkommen hösten”-dopp på Sturkö i helgen, hakar du?

 3. Har använt SJ Mastercard i flera år nu, skitbra verkligen. När man ska flyga finns det massa flygbolag att välja mellan, men resa i Sverige är det tåg som gäller och då är ju SJ typ enda alternativet. 🙂
  September är en härlig månad, min födelsedagsmånad bland annat. Självaste födelsedagen i år spenderas i Rom (hoppas jag). 😊

 4. Ja, så nöjd med att få bonus på vardagsköp jag ändå gör. Och du, Rom och födelsedag låter som en perfekt kombo. Grattis i förskott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close