Close
Mr Cake, Guadeloupe, Halloween och tacksamma dagar

Mr Cake, Guadeloupe, Halloween och tacksamma dagar

Många verkar dra ett djupt andetag för att klara sig igenom november, själv tänker jag att den här månaden gärna får dra ut på tiden. Det finns så mycket jag vill hinna med!

Jag är dock övertygad om att jag inte hade varit lika vänligt inställd till den här månaden om jag hade vaknat varje morgon och vetat att upp till 1,5 h pendling till jobbet enkel väg stod på schemat. (Förra hösten var hemsk, på flera olika sätt.) Den här höstlovsveckans sammanfattning blir en kompott av både Mr Cake, paradisöar, entreprenörskap, halloween och tacksamhet, ungefär som vanligt med andra ord.

RESFREDAG om Mr Cake, Guadeloupe, entreprenörer, Halloween och 30 tacksamma dagar

#1. Mr Cake

Mr Cake

Nyligen mötte jag upp en barndomskompis från Karlskrona på Mr Cake. Vi hade sett fram emot det här besöket hur länge som helst och var lovligt peppade på att inta en lunch bestående av tårtor. Men vet ni? Det blev platt fall. Vi beställde in en Red Velvet Cake och en regnbågsfärgad marsipan/gräddtårta (till höger i bild) som inte imponerade. Alls. Sticky Cinnamon Roll var desto godare, och enligt ryktena är också lunchmaten riktigt bra. Jaja, kanske lika bra för mitt eget bästa att jag inte behöver gå tillbaka för att äta tårta i alla fall. Har ni varit där? Hade vi bara otur?

#2. Semester på Guadeloupe

guadelopue
Foto: Lisa Fahlåker

Min poddkollega Lisa njuter till fullo av sin semester på ögruppen Guadeloupe i Västindien (ögruppen ligger längst österut i det som kallas för Små Antillerna och tillhör Frankrike) och hon är så värd det! Enligt Lisa är det ”annorlunda än kanske något annat resmål jag upplevt” – läs mer om resan här: Dagarna på Guadeloupe – varierad semester.

#3. Entreprenörboost

sofia
Foto: Sofia Zetterqvist

Det senaste året har flera personer hört av sig till mig och frågat om det här med att starta eget, om att vara entreprenör, om att våga ta steget. För mig var det viktigt att ha konkreta och framgångsrika exempel i min nära omgivning för att ens våga tänka tanken att själv göra något liknande. Min man är såklart en stor inspirationskälla, liksom min svägerska Jenny. Ett annat exempel är min bloggkompis Sofia, som år efter år blir utsedd till Sveriges bästa resebloggare – men som också är en fantastiskt duktig, ödmjuk, framgångsrik och ”otypisk” (enligt henne själv) entreprenör. Läs hennes text här och inspireras: Till alla blyga entreprenörer med telefonskräck.

#4. Halloween

fördelar halloween
Halloween anno 2015…
halloween
… och 2018.

Ingen har väl undgått att halloween har kommit och gått… eller har den verkligen det? Här i Sverige verkar det inte vara så noga med datumen och kidsen springer runt i sina läskiga dräkter och tigger godis under en period av flera dagar. I USA inträffar alltid halloween den 31 oktober (oavsett vilken veckodag datumet råkar inträffa) och man behöver inte klä ut sig till något läskigt. Fast. Går vi ännu längre tillbaka i tiden kan inte heller amerikanarna ta åt sig äran för halloween, som ju faktiskt har sitt ursprung på Irland och delvis Skottland – från kelternas högtid Samhain.

Våra barn har varit på halloweenkalas, vi karvade ut en pumpa – men i övrigt har alla dekorationer vi har samlat på oss genom åren fått stanna kvar i flyttkartongerna. Jag orkade helt enkelt inte i år.

#5. 30 tacksamma dagar

30 tacksamma dagar
Foto (och kreatör): Monnah

November hörrni, en månad som för många bara innebär en enda lång parantes att ta sig igenom. För några år sedan körde min storasyster igång ett projekt att under varje novemberdag uttrycka sin tacksamhet för något – stort som smått. Projektet är numera en Facebookgrupp. För mig är det en bra påminnelse om att stanna upp och fundera över sådant som annars kan tas för givet. Just idag är jag tacksam för att hela familjen kunde följa med på jobbuppdrag till Finland i helgen – det blev en fin start på höstlovet.


Omslagsbilden är Nelly utklädd till munk på ett kloster i Skottland, mer halloween än så blev det inte för henne i år – hon vägrade klä ut sig. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

5 comments

  1. Drömmer mig också till Guadaloupe när jag läst Lisas inlägg och sett insta stories. Farligt att alltid få massa ny reseinspo.

    Och Mr Cake, har inte testat och det har faktiskt aldrig lockat mig.

    1. Ett under att du inte redan har varit där… haha! 🙂

      Mr Cake – jag hade verkligen längtat! Men det var liksom mkt som var trist förutom tårtorna, ostädade toaletter, kantstött porslin, allmänt stökigt. Men som sagt, kanske bara hade otur.

  2. Åh nej! Jag som vill till mr cake!

  3. Tack för fina ord <3 <3 <3 Håller dock inte med dig på en punkt: november får hemskt gärna vara över. SÅ GRÅTT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close