Close
Luciahelg och veckans fem

Luciahelg och veckans fem

Här hemma är det nedräkning fram till jullovet nu – ett lov som uppenbarligen kryper allt närmare. Efter den här helgen är det bara en skolvecka kvar innan det kickar igång en välförtjänt ledighet för våra tre skolbarn. Här kommer veckans fem!

Luciahelg och veckans fem

#1. Luciahelg (faktiskt en urtrist sådan)

glad lucia

Jag älskar luciatåg av alla dess slag! Tisslandet och tasslandet inför första tonen, de vita särkarna, glittret, tomtenissarna – och sångerna såklart. Inget går upp emot luciatågen från Adolf Fredriks musikklasser, allra helst om man får chans att se det i Storkyrkan i Gamla Stan. I år… ja, ni vet. Lite kul i all misär är att vår Sebbe har varit iväg i kyrkan och spelat in ett musiknummer i förväg – som kommer att sändas på en digital julkonsert i helgen. Förhoppningsvis kan jag också få barnen att lussa för mig och Tobias, det är väl det minsta man kan begära som förälder!?

#2. Nobelmiddag coming up

Det här med tråk deluxe, jag är så trött på det. Det är grått när jag stiger upp, det är grått när jag går på min lunchpromenad och det är ett ganska grått liv i allmänhet med NOLL planer nu och framåt. Jag tar alla tillfällen jag kan för att muntra upp stämningen, och tänker servera en Nobelmiddag för familjen i helgen – gårdagens Nobeldag till ära. Jag har redan preppat med en ask Nobelpraliner från Chokladhuset här i Nynäshamn, och det är the real deal ska ni veta. Chokladhuset har levererat praliner till Nobelfesten och dess gäster ända sedan 2006. (De har webbutik också, givet tips för alla chokladentusiaster!)

#3. Du har väl sett Cancerfondens senaste kampanjfilm?

Om inte är det faktiskt ett måste. Här hittar du länken (och glöm inte näsdukar). Har du möjlighet, ge gärna en liten julklappsslant till Cancerfonden för att bidra till att fler överlever cancer.

#4. Artikel om att cykla längs Göta kanal

Göta kanal familjen Myhre

I somras intervjuades jag av en reporter till Göta kanals magasin om att cykla utvalda sträckor längs kanalen med familjen. Nu ligger artikeln ute på nätet också, om någon känner sig manad att läsa.

Läs hela artikeln här: På rull med familjen

#5. Fler svenska tips till min bucketlist

Alldeles nyligen publicerade jag min bucketlist för resor i Sverige med 100 saker jag vill se och göra framöver. Kul att den mottogs så bra (den var SÅ rolig att skriva!), och framför allt att jag nu fick ett helt gäng nya tips på köpet från folk som har läst listan. Här är några av platserna/tipsen jag har fått:

  • Fengersfors bruk
  • Naturbyn Värmland
  • Surflogiet Gotland
  • Västanå slott
  • Pilgrimsvandring i fjällmiljö på Dag Hammarskjöldsleden
  • Retreat på Bjärka Säby
  • Hotell Upperud 9:9 i Dalsland

… men jag längtar utomlands OCKSÅ!

Ja. Alltså hur mycket jag än tycker om att resa i Sverige börjar jag längta ut, längre bort. Den där längtan kan ingen ta ifrån mig, så är det bara.

Tjejweekend till Polen
Tjejweekend till Polen

De senaste dagarna har jag letat bilder till ett inlägg som snart kommer att publiceras här på bloggen om en tjejresa i Europa, och ja… jag längtar! Jag skulle ljuga om jag sa något annat.


Trevlig helg! Kommer du att fira lucia på något särskilt sätt i år? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka.Omslagsbild från Gamla Stans julmarknad 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close