Close
Veckans fem med hälsningar från Lettland

Veckans fem med hälsningar från Lettland

Jag är alldeles nyss hemkommen från en bloggkonferens och ser nu fram emot en helg på hemmaplan.

Tillsammans med ett gäng bloggkollegor checkade jag in på Tallink Romantica i onsdags och spenderade torsdagen i Lettland, för att sedan komma tillbaka till Stockholm strax innan lunch tidigare idag. Flera av bloggarna på konferensen har jag träffat tidigare, men långt i från alla.

RESFREDAG: 9 februari 2018 med fokus på Lettland

#1. Bloggkonferens i Lettland

NordicTB

Konferensen i Lettland anordnades av NordicTB som är ett nätverk för nordiska resebloggare. Vi hade konferensblock i dagarna tre och har haft nyttiga diskussioner om både dåtid, nutid och framtid. Jag kommer att skriva mer om våra dagar på plats framöver, fram tills dess kan ni följa vår resa under hashtagen #NordicTBSummit.

#2. Team Hav!
Jurmala
Vinterstrand i Jurmala.

Det bästa med bloggkonferensen, utöver nätverkande och diskussioner, var helt klart en utflykt till Jurmala tillsammans med Otto, Jennifer, Helena och Sheida. Vi fick välja på 4 olika utflyktsmål under gårdagen i Riga, en av dem var en tur till den lettiska kuststaden Jurmala. För mig var valet enkelt – finns det hav vill jag dit (som jag också konstaterade på Instagram alldeles nyligen): 

Tillhör ni #teamhav eller #teamsjö? För mig är svaret givet. Så fort jag får chansen söker jag mig till havet, precis som min mamma brukade göra.

#3. Instagramtips
Skärmdump från Adaras instagramkonto.

En av tjejerna som var med under resan till Lettland har ett sagolikt Instagramkonto som jag har följt under lång tid (rubriken på hennes konto är mycket riktigt ”ADARAS – escape the ordinary”). Bakom Adaras står Ida, som för övrigt bor här ute i Nynäshamn. Världen är visst inte så stor ändå!? Ida bloggar också på Adaras Blogazine

#4. Grannländernas potential
På väg till färjan med bl.a. Towe, Sofia och Jeanette. (Katarina fotar.)

Hur många av er har varit i Lettland? För egen del besökte jag landet för första gången i mitt liv förra året. Jag har alltså prioriterat länder som Taiwan, Australien och Peru framför länder som ligger typ runt husknuten. Det slår mig gång på gång hur lite jag har sett och upplevt av mina grannländer. Märkligt!

#5. Tacofredag och soffmys

England förra veckan följt av Lettland den här, planeringen för mina senaste resor har inte varit optimal. Nu väntar en efterlängtad helg utan några större planer. Tacofredag kan vara det bästa påfundet någonsin!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

 1. Vad trevligt med bloggkonferas ombord:) Jag ska faktiskt till Tallinn för första gången nästa vecka och nästa månad till Riga:)
  Idas instagram och blogg är fantastisk. Har följt sen flera år tillbaka. En stor förebild 🙂

  1. Men vilken rolig grej att du har både Tallinn. och Riga planerade så snart. Ida är otrolig, verkligen!

 2. Var i Lettland för ett par år sedan och sprang halvmara. Gillade Riga som weekendstad. Nu har jag bara Litauen kvar av balt länderna och dit tänkte jag haffa en biljett vid något tillfälle.

  1. Samma här! Och då menar jag inte halvmara, haha, utan att jag har Litauen kvar… 🙂

 3. Vi åker varje höst på en spaweekend och var förrförra året i Jurmala. Lätt att ta tåget in till Riga som vi tyckte var en väldigt mysig stad. Förra året var vi i Tallinn och i höst väntar Vilnius. Sen är vår spatriss i de Baltiska länderna klar 🙂

  1. Men vilket kul upplägg! Nyfiken på att höra vilket ställe ni gillade mest… Jag har också åkt på spaweekend nästan varje år med mina systrar, vi har mest hållit oss i Sverige (med undantag för Polen).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close