Close
Veckans fem hos Resfredag

Veckans fem hos Resfredag

Vi öppnade ytterdörren någon gång runt midnatt efter en förvånansvärt smidig hemresa från Östersund…

…men i vanlig ordning påmindes jag om att man aldrig ska ropa hej!

Veckans fem hos Resfredag

#1. Att köra på ett rådjur

Lagom till vi körde på infarten till Nynäshamn, mindre än två kilometer från vårt hem, körde vi på ett rådjur. Vi hade alltså haft världens smidigaste resa och pratade om hur skönt det skulle bli att öppna ytterdörren – när det plötsligt small till. Det gick bra för alla utom rådjuret och grillen på bilen, men det blev mycket krisprat med Julia som tyckte så fruktansvärt synd om rådjuret. Det är alltid väldigt läskigt när sådana här grejer händer. Vi fick ringa 112 och rapportera (ett måste om du kör på rådjur!) och skulle ha markerat platsen om vi hade hittat djuret – vilket vi inte gjorde trots att vi körde tillbaka. Sommarnätter på resande fot alltså, var extra försiktig där ute!

#2. Vagabondform är så mycket roligare utomhus!

aktivt liv i åre

Den senaste veckan har jag fått till så många bra träningspass – fjällen lockar onekligen till ett aktivt liv! Backträning uppför fjäll, trailrunning, cykling och hajker med frisk luft i lungorna, det är så oerhört mycket roligare att vagabonda sig och träna utomhus än inomhus.

#3. Paddla kajak och tälta i Stockholms skärgård…

Och på tal om aktivt liv kör jag och mina Tjejklassiker-kompisar vidare på våra månadsträffar med träningstema. Senare i eftermiddag möter jag upp tjejerna i Stockholms skärgård för att paddla kajak och tälta. Att vi lyckades pricka in en av få blåsiga och kalla dagar under Stockholmssommaren, och att det dessutom är eldningsförbud, är väl inte optimalt – men jag tror ändå på succé!

#4. … för att sedan packa till aktiv weekend i Karlstad

att göra i karlstad

Sommaren 2018 satsar jag uppenbarligen på Sverige. Efter vår familjevecka i Jämtland väntar nu ett återbesök i Karlstad, dit jag och Lisa åker på en resa inom ramen för Att resa-podden i samarbete med Karlstads turistbyrå. Den här gången kommer fokus att ligga på aktiva upplevelser, till skillnad från mitt förra besök då jag fokuserade på Karlstads kulturutbud.

Läs mer: Resfredags Svenska Pärlor: Att göra i Karlstad

#5. Sturkölängtan

Det här med att leva i nuet? Jag gör det så gott jag kan. Senaste dagarna har jag haft mycket hemlängtan och tankarna flyger ständigt till Sturkö, dock med blandade känslor. Jag saknar mina föräldrar varje dag och försöker föreställa mig kommande somrar utan deras sällskap på ön. Usch.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

 1. Usch vad jobbigt att köra på ett rådjur…! Önskar en fin sommar!

  1. Ja, riktigt läskigt – det var andra gången på ett halvår. Trevlig sommar ni också, vilken resa ni ska göra!!

 2. Vad jobbigt med att köra på ett rådjur … Hoppas lilltjejen kommer över det hela!
  Härligt med en weekend i Karlstad , verkar vara ett populärt resmål i sommar:) har sett att flera skall dit i sommar☀️

  1. Usch ja, stackars rådjur! Vi är riktigt nöjda med dagarna i Karlstad, rekommenderas.

 3. Hej. Vilken tur att ni alla klarade er oskadda, sorgligt för rådjuret och tråkigt med bilen.
  //Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close