Close
Tack för oss, Jämtland!

Tack för oss, Jämtland!

Utanför bilfönstret är granskogen fortfarande tät, fjällen tornar upp sig framför oss och i baksätet sitter tre däckade barn efter vår första familjeresa till Jämtland.

Min man Tobias har precis hållit ett hyllningstal till Östersund som den absolut bästa svenska ”medelstora” stad han har varit i. Åre under sommartid gillar han också, ”det känns nästan overkligt, som en sagoby”, men han hade hellre bott i Östersund eftersom utbudet är större på alla plan. Åre är tydligen för litet för hans smak. Jag kände mig också mer ”hemma” i Östersund. Staden är ungefär lika stor som Karlskrona med närheten till vatten överallt – men är också omgiven av skog och fjäll vilket gör att helhetskänslan blir större på något sätt. Till Åre åker jag gärna på semester, men jag är beredd att hålla med Tobias – Östersund vinner som permanentboende i längden om vi någon gång skulle få för oss att flytta till Jämtland.

Östersund Storsjöodjuret

Jag kan inte lämna Östersund och Storsjön bakom mig utan att nämna Storsjöodjuret. Myter, legender och vittnesmål talar sitt tydliga språk – sjöodjuret är inget påhitt…. (eller?)

att göra för barnfamiljen Östersund

Det är rejäl kontrast att komma hem från en barnfri weekend till Irland till att ett par dagar senare packa in hela familjen i bilen för en roadtrip upp till Jämtland. Vi har stundtals fått oss rejäla slängar av treårstrots…

Östersund skidskytte-VM 2019

… för att i nästa sekund bli totalcharmade av den här lilla varelsen. Innan jag byter av Tobias vid ratten kan jag meddela att vår familj fick bästa möjliga avslut på vår vistelse i Östersund. Innan lunch åkte vi ut till Skidstadion (den ligger så oerhört vackert till med utsikt över hela staden/Storsjön) för att prova på elektronsikt skidskytte. Inte för att vara sådan, men jag ägde ut hela familjen. Jag sköt luftgevär under en eller två terminer på mellanstadiet och det verkar som att takterna sitter i. Framför allt var det oerhört roligt att få in skidskyttekänslan, trots att snön och skidorna uteblev. Med tanke på att 1) skidskytte är en av grenarna som lockar mig mest under olika vintermästerskap, 2) att jag föredrar längdskidor framför utförsskidor i 10 fall av 10 och 3) gillar att skjuta = kanske skidskytte är min vintersport? Jag tror faktiskt det!!

Jämtland Ristafallet

Tummen upp för Ristafallet, för Åre, för Östersund, för Jämtland – och för helheten som den senaste veckan har levererat för vår familj, trots en något kylig midsommarstart. Vilka fina sommarminnen vi tar med oss hem till Stockholm!

(Vill ni har mer inspiration till Östersund – surfa in hos Dryden. Vill ni ha mer inspiration till Åre? Kolla inne hos Lisa och Sandra.)


Dagarna i Östersund var ett samarbete med Visit Östersund inom ramen för bloggserien Resfredags Svenska Pärlor. 

2 comments

  1. Vad härligt att läsa om er vecka i Jämtland! Tar just nu en paus i vårt packande inför morgondagens avfärd mot Åre. Vi klurar också på att besöka Östersund den här gången vilket vi aldrig hunnit med tidigare. Mycket bra tips där från er. Och tack för länken. 🙂

    1. Ja, vi hade en riktigt bra vecka – är nöjd med upplägget att kombinera Åre och Östersund. Gör det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close