Close
Resfredag om Karlskrona, klimat, misslyckanden och val

Resfredag om Karlskrona, klimat, misslyckanden och val

Varje fredag listar jag fem punkter som jag samlar ihop i ”Resfredags vecka för vecka”. Den här gången är det som vanligt en ganska spretig mix om Karlskrona, klimat, misslyckanden och kommande val. Jag önskar er ett fint slut på arbetsveckan och en lika fin start på helgen!

Efter en vecka tur och retur till Göteborg, med sjukstuga (alla har varit sjuka utom jag – peppar, peppar!) och kalasförberedelser för Julia ser jag fram emot en helg med relativt få planer. Jag kommer så smått att börja packa väskan inför kommande Skottlandsresa på söndag, då jag äntligen kommer att få hänga med mina syskon igen.

RESFREDAG om Karlskrona, klimat, misslyckanden och val

#1. Det bästa och det sämsta med Karlskrona: artikel i Sydöstran

För ett tag sedan blev jag kontaktad av lokaltidningen Sydöstran för att dela mina åsikter om det bästa och det sämsta med Karlskrona (jo, det finns dåliga saker också!). Nu ligger artikeln ute på webben och kan läsas här: Lokala profiler – det bästa och sämsta med Karlskrona 

#2. Artiklar för Travelmarket

Med jämna mellanrum skriver jag artiklar för Travelmarkets webbsajt. Några av de senaste artiklarna kan ni läsa här:

#3. Att lyfta misslyckanden i den rosaskimrande bloggvärlden

För ett tag sedan skrev min bloggkollega Jennifer Sandström ett blogginlägg med rubriken ”Mina största misslyckanden i år”. För mig som regelbundet läser bloggar och älskar att följa kända och okända personer i sociala medier är det lätt länt att bäddas in i något slags täcke av uppgivenhet för ens egen tillkortakommanden. Men allt är såklart inte guld som skimrar, och jag tycker Jennifer gör ett bra jobb med att lyfta det som kanske inte blev riktigt som man tänkte sig. För egen del brottas jag fortfarande med säljbiten. Jag är en usel säljare och måste verkligen ta itu med alla de där samtalen jag har skjutit upp sedan jag blev egen. Mitt största misslyckande i år, i egenskap av egenföretagare, är att jag fortfarande inte har lyckats bota min telefonskräck. Ett annat är att jag fortfarande inte har lyckats få någon bra struktur på mina arbetsdagar.

#4. Flygdebatt och läsvärda inlägg

Ett av mina absolut mest kommenterade inlägg här på bloggen heter ”Räddar vi världen genom att sluta flyga?” och skrevs i mars 2017. Sedan dess har turerna runt flygdebatten varit många och bitvis hätska. För ett tag sedan fick jag ett mejl av en representant från det sociala medienätverket We Don’t Have Time (globalt, men svenskbaserat) som hade läst mitt inlägg och, istället för att skuldbelägga mig för att jag fortfarande flyger, uppmuntrande diskussionen i mitt inlägg. I våras stod We Don’t Have Time för världens första flygfria klimatkonferens, och den 22 april 2019 planeras ytterligare en. Här kan ni läsa mer om We Don’t Have Time.

Fler inlägg kring ämnet från andra bloggare: 

#5. Val i Sverige

flyga

Vilken värld ska de få växa upp i, mina barn? Många tankar snurrar just nu kring valresultatet på söndag. Glöm inte att göra din röst hörd, demokrati är en gåva att förvalta väl!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

6 comments

 1. Jag gillar dina punkter! Vi har röstat idag, och det känns bra! Tycker också att det är bra att man lyfter upp misslyckanden ibland. Det går ju verkligen inte bara framåt, utan snarare lite framåt, lite bakåt hela tiden. Vi har haft många tekniska misslyckanden med bloggen i år. Ett annat misslyckande är väl att jag alltid känner mig utanför i bloggvärlden, och känner mig misslyckad för det. Så, vi känner oss nog alla lite misslyckade emellanåt. Önskar en fin helg!

  1. Så tråkigt att höra om det där med bloggvärlden Helena! Vi får prata mer om det nästa gång vi ses. Bra att ni röstar – jag är också färdigröstad nu. Kommer att sitta klistrad vid telefonen när resultaten börjar ticka in. Kram!

 2. Mycket stor igenkänning på det där med telefonskräck! Skönt att veta att man inte är ensam men önskar det fanns något smidigt botemedel. 🙂

  1. Det enda botemedlet som finns är att ta tjuren vid hornen och RINGA! Så säger i alla fall de jag frågar om råd… Oh well. Längtar till den dagen jag kan säga att skräcken är botad!

 3. Valet ja… det blir väl knappast några god nyheter som ramlar in under kvällen…
  Telefonskräck hade jag nog när jag var ung, men nu är den helt botad. Så det går.

  1. Skönt att höra att det finns hopp, i vart fall om telefonskräcken… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close