Close
Göteborg tur och retur

Göteborg tur och retur

Min arbetsvecka började med en tågresa ner till Göteborg och fortsätter nu hemma i Nynäshamn i sällskap av två (snart tre…) sjuka barn.

Mina arbetsdagar är av varierande sort, även om huvudparten av dem numera tillbringas hemma i Nynäshamn. Efter snart 1,5 år som egenföretagare är det friheten i att själv kunna styra mina dagar som jag anser vara den absolut största fördelen med att vara min egen. Igår hade jag ett inbokat jobbmöte med en uppdragsgivare i Göteborg och när jag ändå hade lagt tid och pengar på att ta mig dit kunde jag lika gärna förlänga vistelsen och sova över hos min ingifta familj. Göteborg tur och retur med extra guldkant, bra beslut må jag säga!

göteborg tur och retur

Göteborg tur och retur

Sveriges näst största stad mötte mig med strålande solsken och ljuvligt sensommarväder. Efter mötet gick jag på stan, njöt av folkvimlet, kollade i affärer och åkte senare ut till Billdal för att äta middag med mina svägerskor. Vi såg solen gå ner över havet, premiäreldade i kaminen och hade fullt upp med att lösa världens alla problem.

göteborg

Imorse åkte jag in till Stenpiren och mötte senare upp min systerdotter Elina för att hinna med en frukost innan hon gick vidare till jobbet. Jag hade fått tips om att Göteborgs bästa frukost finns antingen på Brogyllen (för klassisk wienercafékänsla) eller Café Magasinet (för ruff Berlinkänsla).

frukosttips i Göteborg

Elina föredrog det klassiska alternativet och vi slog till på lyxpaketet med smoothiebowl, grönsaksjuice, avokadomacka och varsin megakanna med te. När det var dags för mitt frukostsällskap att gå till sin arbetsplats satt jag kvar och jobbade vidare. Jag älskar att caféjobba, allra helst om jag får sitta vid en fönsterplats med ett par hörlurar med klassisk musik i öronen. Precis det scenariot utspelade sig idag. När jag kikade ut genom fönstret såg jag stressade småbarnsfamiljer, hurtiga pensionärer och kostymmaffian i fifty shades of grey rusa förbi…

frukosttips i Göteborg

… samtidigt som spårvagnarna gick i skytteltrafik. Spårvagnarna ja. Alltsedan min svärfar berättade om spårvagnsolyckan vid Vasaplatsen, då en spårvagn skenade ner för Guldhedsgatan och dödade 13 personer, är jag livrädd för att ett liknande scenario ska utspela sig. Var jag inte rädd för de där lömska spårvagnarna tidigare blev jag det definitivt då!

Tiden gick alldeles för snabbt och i slutändan fick jag nästan springa till Centralstationen för att inte missa mitt tåg. På tågstationen blev jag alldeles nostalgisk. Igen! (Jag blir ofta det nuförtiden, ålderskris?) Efter mitt toppenår i Berlin fick jag jobb i Varberg, där jag också trivdes oerhört bra. På helgerna åkte jag ofta med mina notariekollegor till Göteborg för tillställningar av diverse slag. Andra helger tog jag tåget från Varberg via byte i Göteborg vidare Stockholm för att möta upp Tobias. Vi blev tillsammans kort efter jag flyttade till Varberg, vilket slutade med att vi i princip pendlade mellan Stockholm och Varberg i 1,5 år. Flera gånger mötte Tobias upp mig i Göteborg, där jag fick lära känna hans familj och vänner.

tågsnacks
Mitt absolut bästa tågsnack, förutom Friggs tunna riskakor, är den här varianten av raw bites. Jordnöt är allra godast, men kokos är också en storfavorit.

Nu är jag tillbaka i Nynäshamn (här är full sjukstuga!) och lägger ännu en tågresa Göteborg tur och retur bakom mig. Tacksam för fina minnen från förr, och för nya minnen som skapas för varje gång jag åker tillbaka.

9 comments

 1. Vid nästa Göteborgstur måste vi ses?

  1. JA! Det måste vi verkligen – hoppas det blir snart.

 2. Usch ja. Jag växte upp och gick gymnasiet nära Vasaplatsen och gick där på kvällen som så ofta. En oerhört märklig doft och sorgsen stämning. Minns hur alla ringde varandras jobb hela dagen och frågade så man var ok.

  1. Oj, vilken grej att vara med om det så nära. Ofattbart, det som hände.

 3. Då har vi både Göteborg och Berlin gemensamt. Bodde ett år i Göteborg på mitten av 90-telet. Bara varit där på ett pr snabba besök sen dess, men det är en jättetrevlig stad med mycket jag vill återbesöka då min inre resenär inte var så medveten på den tiden!

  1. Visst är det spännande, alla dessa städer, platser och orter som för alltid kommer att ha en speciell plats i ens hjärta!

 4. Vad fint att läsa om din resa och dina känslor för Göteborg. Frukosten lät fantastisk!

  Jag älskar också att caféjobba på precis samma sätt!

  Även hos mig väcktes nu nostalgi. Min pappa bodde ju i Göteborg, närmare bestämt i just Billdal …

  1. Tack Anna! Åh, visste inte att din pappa bodde i Billdal… Kram på dig. <3

   1. Sista halvåret gjorde han det. Tidigare i Västra Frölunda. Men hela Göteborg är såklart förknippat med starka minnen.

    Tack så mycket och kram tillbaka till dig! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close