Close
Irland, Thailand och 20-årsjubileum som jorden runt-resenär!

Irland, Thailand och 20-årsjubileum som jorden runt-resenär!

Idag är det lördag och hög tid för fredagsfemman som jag visst somnade bort från igår. Våra arbetstider i padelhallen är ungefär lika oförutsägbara som de svenska vägarna just nu – vilket innebär att jag får tid till bloggen lite här och där. På ett sätt längtar jag efter mer rutiner i livet, på ett annat inte alls. Rutiner är förvisso fantastiska på många sätt, men får mig stundtals också ganska uttråkad. Lagom är bäst. Här kommer veckans fem och en hälsning om en god helg!

Irland, Thailand och 20-årsjubileum som jorden runt-resenär

#1. Gretas på Haymarket by Scandic

Tidigare i veckan trotsade jag det ständiga pendeltågskaoset i Nynäshamnstrakterna för att ge mig in till Stockholm…

Haymarket by Scandic

… och närmare bestämt Haymarket by Scandic där jag skulle möta upp Sofia/Fantasiresor, en av de resebloggare jag har känt allra längst. Lämpligt att då ses i en hotellmiljö för att snacka liv och resor.

Haymarket by Scandic

Jag kan verkligen rekommendera hotellets lilla restaurang ”Gretas” och särskilt borden längst in där vi gäster sitter en bit under marknivå och blickar ut över Hötorget. Det är lätt att trivas i tjugotalsmiljön och ljudvolymen känns lagom för att prata ikapp. Vi ger oss på varsin avokadotoast, en klassiker på Gretas meny som fortfarande håller måttet. Prislappen ligger numera på 125 kr, vilket känns helt okej med tanke på matkvalitén och det geografiska läget mitt i city.

#2. Irlands vilda övärld

irlands vilda övärld

Efter uppdatering och avokadotoast går jag och Sofia vidare mot mer resebloggshäng vid Biograf Saga för en pressvisning av ”Irlands vilda övärld”, en film initierad av Eoin Warner som är en välkänd dokumentärfilmare specialiserad på djur och natur. Han spenderade mer eller mindre tre år för att i omgångar filma sin båtresa längs Irlands västkust och dess öar, vilket i slutändan resulterade i en massa filmmaterial. Vi fick se en version där fokus ligger på Warners storytelling – en film som fascinerar och inspirerar. I veckan släpptes SVT Plays version med svensk berättarröst. Jag förstår att materialet bör klippas och anpassas till svenska tittare, men jag föredrar Warners personliga version (som verkar kunna ses på Apple TV).

vandra på irland

På pendeltåget hem sätter jag mig genast och börjar scrolla igenom gamla blogginlägg från tidigare resor till Irland…

…och så är googlingen på nya rutter igång. Det här är exakt den typen av resor jag och Tobias vill fortsätta göra framöver – vandring och natur i vilda vyer!

Läs mer om Irland på bloggen.

#3. Intervju om Koh Lanta i Vagabond

För ett tag sedan hörde resemagasinet Vagabond av sig och ville göra en intervju om våra återkommande långvistelser i Thailand.

intervju vagabond

Under den här tiden på året är längtan både stor och stark, jag hade hemskt gärna legat i den där hängmattan just nu.

Här kan du läsa artikeln i Vagabond: Därför ska du resa till Koh Lanta i Thailand.

#4. Nyårspepp för Att resa-podden

Det är förvisso mycket Thailand i tankarna just nu, men inte bara. I det senaste avsnittet av Att resa-podden pratar jag och Lisa om resetrender för 2024…

tips krabi thailand

…och vi spånar såklart också vidare om resor vi själva gärna gör framöver. Världsläget må inte vara något att hurra för, men det ska inte få förta känslan av nyårspepp för Att resa-podden!

Lyssna här: Att resa 2024

#5. Tjugoårsjubileum som jorden runt-resenär!

För ett par dagar sedan skickade min syster några bilder. Några hade jag sett innan, andra var nya.

annika 2004

En av bilderna är tagen precis när jag kom hem från min jorden runt-resa. Det är början av 2004 och jag är hemma i Sverige och mellanlandar innan jag ska flytta till Tyskland. Det här är en fantastiskt rolig tid (även om det kanske inte ser ut så på bilden!?) då det känns som att jag har ungefär alla möjligheter i hela världen att se mer av just världen.

resfredag svensk reseblogg

Faktum är att jag är sugen på en liknande resa igen. Det vore väl ett oerhört fint sätt att fira mitt tjugoårsjubileum som jorden runt-resenär?

Läs mer: Att resa jorden runt (och känna sig oövervinnerlig)


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: vandring på Irland, sommar 2018.)

6 comments

 1. Åh det var så mysigt att hänga lite! 20-års jubileum är inte illa, man blir ju sugen på att se mer av den där resedagboken (blogginlägg?)😍

  1. Hehe, en dag kanske. 🙂

 2. Åh, jag älskar din karta i dagboken! Och ditt gamla visitkort var inte dumt, det.

  1. Eller hur! Är faktiskt lite sugen på att börja teckna igen, såg att ABF har en del kurser… Och visitkortet, var SÅ nöjd med det. Tack!

 3. Maria Svensson says:

  Vi var i Göteborg och såg Teaterkungen i det nya formatet, underbart!

  1. Åh vad fint att du gillade. Vi ska gå i mars, LÄNGTAR!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close