Close
Vardagslyx på Körunda: hotelltips i Stockholm

Vardagslyx på Körunda: hotelltips i Stockholm

foto123

Det finns många definitioner av vardagslyx – den senaste veckan har jag använt ordet för att beskriva känslan av våra nytvättade lakan i sängen, över en bukett vitsippor på matbordet och nu senast en hotellövernattning mitt i veckan på Körunda hotell tillsammans med min vän och poddkollega Lisa. Och lyxigare ändå – det tog mig prick 13 minuter att köra till Körunda hemifrån vårt radhus i centrala Nynäshamn. Det finns många anledningar till att jag vill lyfta Körunda som hotelltips i Stockholm – inte minst de fantastiskt fina naturomgivningarna. Det var ju trots allt den lugna och sköna miljön som fick mig och Tobias att ta beslutet att flytta ut till de här trakterna utan att egentligen ha någon direkt koppling till Nynäshams kommun.

körunda hotell
Vardagslyx mitt i veckan!

Vardagslyx på Körunda hotell – hotelltips i Stockholm

Faktum är att det är andra gången jag besöker Körunda under en och samma vecka, i måndags tillsammans med min man Tobias och ett par dagar efteråt med Lisa. Tobias fyllde år i måndags och ville gärna slå några bollar på Nynäshamns golfklubb som ligger granne med Körunda hotell. Jag följde med och luftade mina egna klubbor som knappt har sett dagsljus sedan jag köpte dem.

körunda hotell vardagslyx
Foto: Lisa Fahlåker

Imorse lät jag golfklubborna ligga kvar i bilen, till förmån för en löprunda. Det går en fin och lagom lång slinga (strax under milen) runt sjön Muskan som ligger nedanför hotellet. Körunda är perfekt för hotellgäster som är ute efter natur och aktiviteter på en och samma gång. Här finns, förutom golfen som kanske är mest förknippad med stället, allt från en yogaplatta till gym-möjligheter både inomhus och utomhus.

körunda hotell

Det här med att resa nära är ett återkommande tema både i bloggen och i Att resa-podden. Faktum är att jag har skrivit om Körunda hotell tidigare på Resfredag, då som tips i min bloggserie Svenska Pärlor:

Läs mer: Att göra i Nynäshamn.

körunda hotell

Extra roligt är det förstås att borden har namn efter flera olika platser i Nynäshamn, varav jag har skrivit om flera i mitt tidigare tipsinlägg. Torö stenstrand är en familjefavorit – den karaktäristiska stranden är känd som ett av Sveriges bästa häng för inbitna surfare.

körunda hotell hotelltips i stockholm

Jag och Lisa lyckades haffa de sista solstrålarna innan det var dags för middag och…

körunda hotell golf

… det gjorde tydligen det här golfgänget också.

Och så fortsatte kvällen, med trerätters middag av allra bästa slag. Jag har hört från flera olika håll att köket på Körunda håller högsta klass, så förväntningarna var stora. Mina paradgrenar efterrätt och hotellfrukost fick högsta betyg – den hemmagjorda kokosglassen med karamelliserad ananas fick mig att slungas tillbaka till våra månader i Thailand. Så, så gott!

Efter en osedvanligt härlig getaway körde jag hem och bytte av Tobias som skulle på jobbmöte – och fick istället ta emot en sjuk och ynklig son. Vardagslyx och vardag. Jag behöver båda två!

Apropå rubriken ”hotelltips i Stockholm” blir inbitna stockholmsbor irriterade varje gång jag säger att jag bor i Stockholm, när jag egentligen bor i Nynäshamn. Med tanke på att Nynäshamns kommun faktiskt ligger i Stockholms län är jag väl inte helt ute och cyklar!? Dessutom ligger Körunda hotell bara 4,5 mil från Stockholm city.

Läs min hotellrecension här: Körunda hotell: aktiva dagar, god mat och vacker miljö


Inlägget om hotelltips i Stockholm är skrivet som en del av ett längre samarbete mellan Att resa-podden och Countryside Hotels (där Körunda Hotell ingår som ett av de handplockade hotellen). 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close