Close
Hej från Sturkö!

Hej från Sturkö!

Det är fredagen den 15 juli, och vi är därmed halvvägs in i sommarlovet. Är det bra eller dåligt? Jag vet inte. Lite både och kanske. På plussidan är helt klart att min första ”riktiga” semestervecka började i tisdags när jag åkte ner mot Blekinge med två av barnen. Veckans fredagsfemma skrivs med andra ord från Sturkö – med tillhörande utsikt över havet.

Hej från Sturkö

#1. Grattis till alla som orkar tågluffa med barn (det gör inte jag)

tågluff med barn

Den här sommaren är det flera i min omgivning som tågar runt i Europa. En eloge till dem alla! Efter tisdagens tågresa ner mot Blekinge känner jag mig allt annat än redo för tågluff med barn i sällskapet. Vi gick hemifrån vid kl 14 och öppnade dörren hem till min syster runt 22-tiden, fyra tåg och tre tågbyten senare. Nelly tyckte det här med tågresor var kul ungefär lika länge som pendeltågsresan varade, det vill säga en dryg timme. Jag vet inte hur det är med er, men jag är inte längre lika taggad på långa och krångliga resor som jag var innan pandemin. Det kommer säkert tillbaka, men just nu är jag ganska nöjd med tanken på att sitta och titta på en solnedgång här på Sturkö.

#2. Kusinhäng

Men visst var tågresan värd lite besvär! Här är vi nu…

… omgivna av ett helt gäng kusiner, ganska mycket fika och annat som är mer eller mindre somrigt.

sturkö karlskrona skärgård

Ingen kan beskylla mig för att göra jättemånga knop, men det var ungefär exakt det som var planen.

#3. Besök på Barnens Gård

En lite rejälare utflykt har vi prioriterat, samma som brukar gå av stapeln varje år. Vi tog med min syster och hennes familj (som äntligen här här från Skottland, HURRA!) och spenderade en heldag bland djur, hölass och vattenland.

barnens gård Karlskrona

Barnens Gård är en klassiker här i krokarna för både turister och lokalbor. Den här gången gjorde jag faktiskt besöket på uppdrag av Barnens Gård och Visit Karlskrona för att skriva om vad man kan se och göra på plats – ett längre blogginlägg kommer snart!

#4. Same procedure as last year

Varje gång jag kommer till Sturkö är det ungefär samma grejer jag längtar efter. Syskonhäng, hängmatta, kvällspromenader, solnedgångar och bad från bryggan efter gemensamma löprundor.

sturkö karlskrona skärgård

Och så vill jag såklart ta det obligatoriska fotot på Sturkö Kvarn. Jag vet inte hur många bilder jag har knäppt på den här kvarnen från olika vinklar under årens lopp – ändå får jag inte nog?

sturkö utsikt

Samma sak med utsikten från vår lilla villavagn. Ser mig inte mätt, och försöker gång på gång kapsla in känslan via fotolinsen.

#5. Träningen och sånt

Får jag lov att skryta med en pallplats? Jag gör det ändå. Turneringen i måndags (på hemmaplan och allt!) var förvisso rubricerad som lätt nivå…

padel

… men jag knep oavsett en andraplats av 24 spelare. Det känns gött! Padel är fortfarande kul, och jag kan på riktigt vara lite bekymrad över att jag kommer tappa känslan nu när semestern är på ingång och padelspelande (och padeljobbande) snart får stå tillbaka för annat.

Så. Det var allt för den här veckan! Nu ska jag packa för en snabbis upp till Nynäshamn. Lite semester, lite jobb, umgänge med vänner på besök och dessutom en efterlängtad utflykt till en av grannöarna – sen sticker jag ner till Karlskrona igen. Trevlig helg!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Sturkö, Karlskrona.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close