Close
Hej februari och hej vinterland!

Hej februari och hej vinterland!

Februari kom med besked i full vinterskrud! Blogginläggen blir allt glesare här inne, och så får det vara just nu. Jag fick mycket fin input till mitt förra inlägg med rubriken Vem är en resebloggare utan sina resor? (Och 10-årsjubileum för bloggen.) – vilket har satt igång många tankar utöver de som redan snurrade. Jag har väl landat i att det inte finns någon anledning till förhastade beslut, jag fortsätter blogga i mån av tid och lust. Fredagsfemman är kul att skriva (och går dessutom ganska snabbt) – den här gången blir det en snöprydd variant. Jag passar samtidigt på att önska en fin helg. Tack igen för era kommentarer och kloka tankar!

Nynäshamn

Hej februari och hej mitt vinterland!

#1. Vinterland

vinter nynäshamn

Det blev uppenbarligen en rejäl vinter till sist…

vinter nynäshamn

… med betoning på rejäl. Snön har fullkomligt vräkt ner över Stockholmstrakten och stundtals har även vi fått uppleva ”fjällenmagi” av bästa sort.

vinter nynäshamn

Med vinter kommer varm choklad och glittrande snökristaller, men för all del också det vita guldets baksidor såsom trafikkaos och allmänt strul orsakad av kyla och snömassor.

#2. De bästa barnvantarna kommer från Hestra

Innan snön kom gjorde jag ett par reafynd på Intersport i form av Hestravantar till Nelly. Vi har haft dem i olika utföranden under många år till barnen, och ännu inte hittat några andra som håller kvalité och värme på samma nivå.

hestra vinter

Jag passade på att köpa två olika par, tumvantar och fingervantar. Riktigt dyra var de, trots rea, och jag förmanade Nelly att hålla koll. Det tog en vecka innan ena paret var puts väck – förlorade och förmodligen uppätna av skolkorridorernas motsvarighet till strumpmonstret. RIP vantarna.

#3. Padel – frälsning eller förakt?

Det snackas mycket padel just nu. Vissa är frälsta, andra verkar hysa något slags förakt mot fenomenet med motiveringen att ”Padel är en mellanchefsgrej” – vilket gör det hela till en klassfråga. Jag har också hört det fnysas att ”padel är nya Friskis och Svettis” – vilket väl i och för sig är det BÄSTA betyget man kan få med tanke på att det då ses som en folksport på riktigt. För egen del spenderar jag mycket tid i padelhallen, både eftersom jag jobbar där…

padelhall nynäshamn

… och spelar där! Nyligen körde jag en match med några träningstjejer jag lärde känna under tiden då jag hängde mycket i träningsgrupper och event, och dessutom bloggade en hel del om träning. (Jodå. Lisa/Let’s go Explore är en av dem.) Jag tycker personligen att det är en helt fantastisk grej att folk rör sig och har roligt på samma gång. För egen del har jag för första gången i livet, fyrtio år gammal, fallit pladask för en bollsport – vilket jag nog aldrig trodde var möjligt. Jag är med andra ord #teampadel alla dagar i veckan (bokstavligen talat alla just den här veckan!).

#4. Längdskidor vid Jarlabanke, Täby.

Innan det spårades här i Nynäshamn begav jag mig norr om stan till Jarlabanke för att åka längdskidor med mitt träningsgäng. Det var ett bra tag sedan jag stod på ett par skidor…

… men det var faktiskt så kul att jag köpte ett eget par längdskidor av min kompis. Att jag sedan dess inte har använt dem en enda gång beror på lite allt möjligt, men jag kan i vart fall inte skylla på avsaknad av snö.

#5. Skatter i fotoformat

Min äldsta syster håller just nu på med ett ovärderligt arbete att scanna in ofantliga mängder med foton, dagboksanteckningar och andra minnesvärda dokument från både mammas och fars sidor av släkten. Under tiden hittas också en och annan skatt från min egen barndom…

familj
Jag i vitt förkläde till höger. Lugg var uppenbarligen på modet?

… till exempel det här fotot på mig och mina syskon från 1984. (Åtta år senare kom dessutom lillasyster Kajsa, som jag för övrigt brukar kalla för ”kronan på verket”.)

Det här mastodontprojektet är som den bästa sortens Kinderägg med tre överraskningar i ett: foton, historia och släkt. Kanske borde jag en gång för alla också ta itu med min egen lilla familjs fotoböcker nu? Det verkar dumt att vänta.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsfoto från en promenad längs strandvägen i Nynäshamn igår.

4 comments

  1. Fina bilder speciellt den sista.
    Känner igen dig i din mamma!
    Snö och kyla har vi en hel del av här i norr……saknar förstås värmen denna vinter….

    1. Tack Titti. Saknar också värmen, men har känts fint med en vit vinter också. Åkte åter igen längdskidor i strålande sol igår, och det gör underverk för humöret!

  2. Älskar dina fem varje vecka!

    1. Tack, det gör mig glad att höra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close