Close
Halloween på Gröna Lund 2023 (och andra tips på höstlovsaktiviteter i Stockholm)

Halloween på Gröna Lund 2023 (och andra tips på höstlovsaktiviteter i Stockholm)

Idag visar kalendern fredagen den 13 oktober och det är därmed dags för premiäröppning av Halloween på Gröna Lund 2023! Sällan har väl ett datum passat lika bra för ändamålet som idag. Jag tog med Sebbe och hans kompis på smygpremiären i onsdags för att hänga med höstklädda sagoväsen och zombies, allt inramat av knalloranga pumpor och spindelväv.

halloween på Gröna lund

Här kommer ett smakprov av vad ni kan förvänta er på ett spökpyntat Djurgården, men också lite andra tips på andra höstlovsaktiviteter i Stockholm. Jag får även passa på att önska er en rysligt trevlig helg!

Halloween på Gröna Lund 2023 (och andra tips på höstlovsaktiviteter i Stockholm)

#1. Allmänt om Halloween på Gröna Lund 2023

halloween på Gröna lund

Halloween på Gröna Lund slog upp portarna för första gången under 2017 – och gästerna var inte sena med att omfamna konceptet med hull och hår.

Gröna Lund är i vanliga fallin uppdelad i Lilla Området vs Stora Området, så även under Halloween. De båda områdena är tydligt avskärmade från varandra, vilket innebär att de riktiga läskigheterna börjar först när du går igenom ”portalen” över trapporna till det Stora Området. Ska du besöka Halloween på Gröna Lund med flera barn i olika åldrar är min rekommendation att ni delar upp er i Stora respektive Lilla Området – detta för att undvika eventuella mardrömmar hos de mindre barnen.

Läs mer: Halloween på Gröna Lund: ett skräckfyllt Djurgården

#2. Lilla Området

Det lilla området är precis ”lagom” läskigt. Det här året är barnen välkomna in på Häxans magiska stig där de får sällskap av häxan Ofelia och hennes kompisar Grums och Glims.

halloween på Gröna lund
halloween på Gröna lund

Därutöver är området pyntat med en hel uppsjö pumpor, höbalar och ett godishus. Attraktionerna är igång precis som vanligt, givetvis extra dekorerade med Halloweenpynt. Läs mer om Lilla Området.

#3. Stora Området

Här väntar Gröna Lunds version av diverse skräckfilmer i nöjesparksformat. På området flanerar demoner, zombies och sektmedlemmar iförda mask. Här kan du roa (?) dig genom att besöka fem olika spöken/skräckhus, alla med sitt respektive tema.

halloween på Gröna lund
halloween på Gröna lund

När du tröttnat på skräckhus och spöken kan du istället hoppa på någon av de ”vanliga” åkattraktionerna för extra pirr i magen. Läs mer om Stora Området.

#4. Årets nyhet Obscura

I år lanserar Gröna Lund en ny typ av skräckhus dirigerat av en karaktär vid namn Obscura. Den här attraktionen gör sig bäst om du inte vet vad som väntar, men låt mig säga så här. Är du mörkrädd är det här inte rätt attraktion för dig. Jag gick in till Obscura tillsammans med min fjortonåriga son och hans kompis…

halloween på Gröna lund

…som inte var helt kaxiga varken innan eller efter upplevelsen.

#5. Fler tips på höstlovsaktiviteter i Stockholm 2023

  • Spökvandring i Gamla Stan: Stockholm Ghost Walk erbjuder förvisso sina evenemang året runt, men det finns väl få tidpunkter på året som passar lika bra för spökrundor som dagarna runt Halloween. Den här aktören har kört sina event ända sedan 2008, mer information hittar du på hemsidan.
  • Höstlov på Nordiska museet: Historiska väsen och mystiska varelser lär det finnas gott om i den här enorma byggnaden med sina tinnar och torn. Nu under höstlovet erbjuds en massa roliga aktiviteter. Här finns mer information.
  • Skansen: Även Skansen, som ligger alldeles i närheten av Nordiska museet, erbjuder en hel uppsjö med höstlovsaktiviteter. Om du törs kan du bland annat kliva in Back-Mats stuga och lyssna på kusliga spökhistorier. Läs mer om höstlov på Skansen.

För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Vi besökte Halloween på Gröna Lund genom en pressinbjudan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close