Close
God natt från Mollösund.

God natt från Mollösund.

Mollösund, juli 2016. Sommaren närmar sig sitt slut och på västkusten kan vi redan ana höstvindarna blåsa in från havet. Vår femåring har kurat i hop sig med farmor uppe i sommarhuset framför en kortlek och lite kvällsfika. Jag och Tobias rotar fram varma kläder från kaoset i väskorna och tar med oss lillan ner till bryggan för att avnjuta en solnedgång i västkusttappning.

Mollösund är min mans motsvarighet till mitt Sturkö. På något märkligt sätt känner jag att livet är mer verkligt här på sommarön. Jag hinner landa, andas – och ser naturen på ett helt annat sätt. Sommarlovet gör sitt till, förstås. Kravlöst och enkelt. Vi lägger oss för sent, äter frukost vid lunchtid och förskjuter dygnet på ett sätt som skulle fått Prussiluskan i Pippi Långstrump att gå i taket. Det är med andra ord precis som det ska vara.

Mollösund Orust

Mollösund brygga orust1

orust5

orust3

orust4

orust2

Tack och god natt från Mollösund.

9 comments

 1. SÅÅ underbara bilder!

  1. Tack Sandra, vad glad jag blir! Tobias, min man, tog den översta bryggbilden – sommarens finaste bild från våra månader på resande fot i Sverige.

 2. Jisses vilka härliga bilder. De har verkligen en underbar stämning i sig. Precis som en sommarkväll i Sverige ska vara. Och här har du en till som förskjutit dygnet. Däremot måste jag snart vända på det för jag har inga sommarlovsbarn att skylla på 😉

  1. Ja, sommarkvällar i Sverige är svårslagna Christine! Haha, jag börjar jobba nästa vecka – så får också se till att skärpa mig nu.

 3. I morgon ska jag upp tidigt och vara lutherskt arbetsam, men här sitter jag uppe alldeles för sent. Tack och god natt! Och så ger jag Tobbe årets fotopris för översta bilden. Toppvacker!

  1. Ska hälsa honom det, tack! 🙂

 4. Fantastiska bilder! Så fint det ser ut att vara där 🙂
  Höstkänslan börjar infinna sig här uppe i Norrbotten för tillfället och på måndag är det vardag igen. Tur att hösten är vacker i alla fall!
  Ha en fin helg

  1. Hej Eva, och tack! Ja, höstkänslan har infunnit sig i Stockholm också – och på måndag börjar vardagen här också. Inskolning på förskola och fritids och jobb. Heja oss!

 5. Bästa stället att samla energi ??❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close