Close
Fredagsfemman (och äntligen mars månad!)

Fredagsfemman (och äntligen mars månad!)

Det är fredag och, framför allt är det MARS! Här kommer veckans fem i en blandad kompott.

Fredagsfemman och äntligen mars månad!

#1. Fössta tossdagen i mass

my feldt fössta tossdagen I mass

Låt mig börja att uppmärksamma mitt forna grannlandskap Småland och deras ”inofficiella högtidsdag för den småländska dialekten”, som de såklart firar med att äta massipantåta fössta tossdagen i mass! Jag med min Blekingedialekt och obefintliga R känner att den här dagen lite, lite är min också. Det finaste firandet jag såg i förrgår var inte helt otippat på Feldt’s Bröd & Konfekt via My Feldts Instagram. Allt som bakas på det där stället i Halmstad ser ut som en glimt in i paradiset.

#2. Inlägg av Dryden

Bloggsfärens bästa inlägg den här veckan signeras Daniel ”Dryden” Rydén och handlar om vardagen som resebloggare, och det något tabubelagda ämnet att tjäna pengar på sitt resande!

Läs inlägget: Gott ska vara gratis -vardagen som resebloggare

#3. Fler svenska pärlor på ingång!

Och på tal om detta ämne kan jag meddela att jag i veckan fick klart två nya samarbeten för svenska pärlor som kommer att rullas ut under våren (ja, jag får betalt – fatta!). Jag längtar ihjäl mig efter att få resa till och rapportera från fler oupptäckta – för mig alltså – pärlor i vårt avlånga land.

#4. Mentordejt på Häktet (Söder)

I mitt och Jennifers initiativ #Företagardrömmen tipsar jag om att hitta en mentor att bolla tankar och funderingar över, och efter att ha haft det här på min att göra-lista i cirka evigheter hade jag min första mentordejt i veckan. Istället för att ha en och samma mentor kommer jag under 2020 att boka in en lunch i månaden med en kvinnlig förebild som inspirerar mig.

mentor söder

Först ut var Paulina Modlitba, tech startup-drottning och moderator som är en ”lysande stjärna på den digitala himlen”. Vi snackade mål, strategier, drömmar och jag fick också handfasta råd angående några av mina funderingar. Så bra grej, och så mycket energi!

häktet söder

Vi möttes upp på Häktet på söder, riktigt bra miljö för lite lugnare långsittarluncher med bordsservering av kypare. Jag käkade en utmärkt vego-lunch och fick även in soppa och bröd.

#5. Thailand vs Västkusten och effekterna av Corona-karusellen

Det känns som att jag har suttit klistrad vid tv, telefon och tidningar den här veckan för att försöka skapa min egen bild av vad som egentligen händer i världen med Corona-karusellen. Mina chattgrupper går varma och min nyhetsbevakning likaså. Reseplaneringen, inte lika mycket…

Jag slits mellan hopp och förvirring, och undrar vilka de långsiktiga effekterna kommer att bli. Kortsiktigt kan jag konstatera att min man bytte sin Thailandsresa mot en spahelg på Västkusten, varvat med padel tillsammans med bröderna. Jaja, vi får helt enkelt ta en dag i taget och följa UD:s råd om att ”hålla oss uppdaterade”.


Omslagsbild från en av mina långpromenader längs Ringvägen i Nynäshamn från förra veckan – jag hoppas på många sådana under mars månad! För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close