Close
Resfredag från Österlen till Karlskrona

Resfredag från Österlen till Karlskrona

När jag växte upp hängde jag mycket med skåningar, vilka såklart introducerade mig till den något tvivelaktiga frasen ”Har du sett Skåne har du sett världen!”. Igår träffade jag en barndomsvän från Helsingborg inne i Karlskrona – han var en av de där skåningarna som hade ett klistermärke med uttrycket på sitt rum när han växte upp. Om det stämmer eller inte låter jag vara osagt, men jag kan i alla fall konstatera att det finns många anledningar att resa till den här delen av Sverige.

Jag har själv varit nere i Skåne två (!) svängar den här veckan, så det blir av naturliga skäl en del Skånefokus i veckosvepet:

Resfredag från Österlen till Karlskrona

#1. Brösarp med Countryside Hotels

brösarps backar
brösarp

Som jag tidigare har nämnt här i bloggen har jag och Lisa/Att resa-podden ett löpande samarbete med Countryside Hotels. Som en del av samarbetet befinner jag mig i skrivande stund i en skön hotellsäng på Brösarp Gästgifveri & Spa, ett anrikt gästgiveri från slutet av 1800-talet. Gårdagen fyllde jag och min syster med spabesök, trerättersmiddag (maten här är vida omtalad) och en kvällspromenad till några av Brösarps Backar. Senare idag sätter jag mig i bilen från Österlen till Karlskrona, medan min syster åker vidare för att flyga gyrokopter över Skåne!

Rabatt Countryside Hotels

Vill ni boka ett hotellpaket på något av de hotell som är anslutna till Countryside Hotels? Använd koden CSH_ATTRESAPODDEN som ger 15 procent rabatt på ett Countryside Break på alla Countryside Hotels utom tre, läs mer här. Paketet innebär en övernattning med dubbelrum, frukost och trerättersmiddag i restaurangen.

#2. Fryksås Hotell & Gestgifveri

fryksås

Några dagar innan jag anlände hit till Österlen checkade Lisa och hennes man in på Fryksås Hotell & Gestgifveri i Dalarna för ett par aktiva dagar – även den vistelsen som en del av vårt samarbete med Countryside Hotels. Lisa och Henke cyklade en hel del, men som de livsnjutare de är hann de också med god middag och lite jacuzzi. Detta gestgifveri i Dalarna bär på massor av historia – givetvis i unik fäbodsmiljö. Myshetsfaktorn verkade stor på uppdateringarna jag såg på instastories!

Läs mer: Fryksås Hotell & Gestgifveri: klassiskt Dalarna med Countryside Hotels-känsla

#3. Svenska Pärlor i Kristianstad med omnejd

resfredag på österlen
Foto: Daniela Nateska Ohlsson

I början av veckan tog jag tåget ner till Kristianstad, för att möta upp Daniela/Discovering The Planet. Utöver inlägget jag skrev på plats kommer ni att få läsa mer om resan i min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor. Besöket vid Wanås Slott och dess utomhuskonst kan jag varmt rekommendera vidare!

Läs mer: Hälsningar från grannlandskapet Skåne

#4. Värst med svensk sommar?

Jag njuter för fullt av svensk sommar, men det finns några inslag som jag aldrig kan vänja mig vid. Tvestjärtar och fästingar är återkommande och högst objudna gäster på Sturkö. Jag hatar krypen!

#5. Karlskrona skärgårdsfestival

karlskrona sunset

Nästa vecka har vi många anledningar att korsa Bredavik för att ta oss in till Karlskrona. Den 31 juli till 4 augusti går Karlskrona Skärgårdsfest av stapeln, vilket innebär massor massor av aktiviteter, mat och musik för hela familjen. Jag ser fram emot att få visa ett festligt ”staun” för Tobias familj som kommer förbi Sturkö och hälsar på under den perioden. Befinner ni er i närheten av Blekinge kanske det är värt en omväg!?

Läs mer: Karlskrona Skärgårdsfest 2019


Omslagsbild tagen i Brösarp. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close