Close
Födelsedagstraditioner i Göteborg

Födelsedagstraditioner i Göteborg

Igår vaknade en alldeles nybakad åttaåring i på västra sidan av Sverige. Som hon har längtat efter den här dagen!

Det har blivit lite av en grej, Julias födelsedagstraditioner i Göteborg efter en sväng uppe i Bohuslän. Det brukar bli en riktigt bra början på augusti, och ett riktigt bra avslut på vår sommarturné genom Sverige. Här finns farmor, farfar och några av alla kusiner redo att fira – att fylla år på sommarlovet har både för- och nackdelar!

Födelsedagstraditioner i Göteborg

julia

En av fördelarna är att det blir flera firanden. Ett med klasskompisarna i Nynäshamn när skolan har börjat igen och ett på självaste födelsedagen igår hemma hos farmor och farfar…

julia

… som hade köpt världens finaste, och godaste, glasstårta på Hemköp – helt efter Julias önskemål. På eftermiddagen hämtade vi upp Julias storkusin Elina i Majorna och åkte vidare till Slottsskogen där barnen röjde loss. Efteråt fortsatte vi med spelkväll, också det enligt Jullans önskemål.

julia födelsedagstraditioner

Idag fortsatte firandet med kalas för den delen av släkten som var bortresta igår. Vi har med andra ord haft fullt upp här i Göteborg.

julia
Julia på Sydkoster i fredags.

Efter sommarens äventyr land och rike runt känns det fint att få avsluta med släktbaluns på västkusten innan vardagen snart smyger igång igen. För det gör den, snart. Jag är för övrigt ganska peppad på just vardag igen, men i lagom stora doser. Mycket ledighet tillsammans med familjen ger definitivt mersmak (även om det såklart har funnits stunder under det här sommarlovet då jag helst hade skickat iväg barnen till skola och förskola inom två röda sekunder).

Nu ska vi fira klart vår nyblivna åttaåring. Känner jag henne rätt börjar strax hennes nedräkning till julafton och nioårsdagen. Den kommer vi med allra största sannolikhet att fira här i Göteborg, igen. Det låter som en utmärkt plan tycker jag!


Har ni några specifika födelsedagstraditioner som går av stapeln på en och samma plats varje år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close