Close
Fem svenska restauranger jag är nyfiken på just nu

Fem svenska restauranger jag är nyfiken på just nu

Jag följer inte jättemånga restauranger på Instagram, men det finns några som förtjänar sin plats i mitt flöde tack vare tips och träffsäkra algoritmer. Här har jag listat fem stycken restauranger i Sverige som jag är extra nyfiken på just nu, där en av dem också erbjuder boende.

Fem svenska restauranger jag är nyfiken på just nu

#1. Vyn Restaurant (Gislövshammar)

dag Hammarskjöld österlen

I höstas läste jag ett blogginlägg hos Frida på Trendenser om stjärnkocken Daniel Berlin och hans restaurangprojekt nere på Österlen. Jag fastnade både för restaurangen i sig och Berlins livshistoria, och som bonus ser jag på Vyns hemsida att det också finns snygga rum att boka. Hit vill jag absolut åka i sommar!

Läs mer om Vyn Restaurant.

#2. Restaurang Fyr (Halmstad)

Jag vet inte riktigt hur eller när jag fick upp Restaurang Fyr som rekommendation i flödet, men numera följer jag med nöje deras arbete mot öppning på Tjuvahålsvägen 9 i Halmstad. Bakom satsningen på Fyr står paret Jacob Holmström och Emelie Leijon som tidigare har drivit den tvåstjärniga restaurangkändisen Gastrologik i Stockholm. Det kan också tilläggas att Jacob lagade maten till förra årets Nobelmiddag – det är alltså inte vilken tjomme som helst som står bakom Halmstads nya it-ställe!

Läs mer om Restaurang Fyr.

#3. Prospero (Stockholm)

Annie/Vegokäk är en av mina främsta inspiratörer när det kommer till att laga mer vegetarisk mat här hemma i mitt eget kök. När hon tipsar om restauranger brukar jag vara snabb med att skärmdumpa och spara tipsen inför framtida besök. Nyligen åkte Prospero (Roslagsgatan 21) upp på min önskelista på inrådan av just Annie. Här serveras snacks och rätter i olika storlekar med fokus på nordiska råvaror.

Läs mer om Prospero.

#4. India’s (Stockholm)

Isabelle Wallin, en tjej jag lärt känna via resevärlden, är en annan person jag litar på i matsammanhang. Hon jobbar på Boka Bord och har stenkoll på restaurangerna i Stockholm. För ett tag sedan tipsade hon om India’s som öppnat i Vassa Eggens gamla lokaler. Här kan gästerna räkna med ”modern indian cuisine”, vilket passar mig utmärkt eftersom jag älskar indisk mat i alla former och utföranden. Här tänkte jag boka bord framåt våren.

Läs mer om India’s.

#5. Vollmers Restaurang (Malmö)

tips om malmö vollmers

När det kommer till närmsta familjen är det min lillasyster Kajsa som står för restauranginspirationen. Hon menar att Vollmers med sina två Michelinstjärnor ger Malmös högsta nivå på matupplevelse. Det bådar gott!

Läs mer om Vollmers Restaurang på hemsidan.


Gilla Resfredag på Facebook för att få del av fler tips om resor i Sverige framöver. 

8 comments

 1. I Malmö rekommenderar jag Mutantur med sina fantastiska smårätter, inklusive kroppkaka i karl-johanssås.
  India’s låter som om de försökt skapa en svensk version av Gymkhana i London med hjort och liknande. Måste dit tack!

  1. Tack för tipset, Mutantur åker upp på listan!

 2. Skoogs i Funäsdalen och Saluhallen i Östersund vill du också testa.

  1. Det låter som en plan. Bokar du?

 3. Bra tips. Jag lägger till Knystaforsen.

  1. Hurra, tack för tips. Älskar att fylla på befintliga önskelistor.

 4. Inspirerande tips! Lägger till Joels Brygga i Varberg
  Fisk och skaldjursrestaurang 💫💫💫💫

  1. Mmmm, det låter gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close